Αναζήτηση
ΚΟΡΦΑΔΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΟΡΦΑΔΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
Κάνοντας την περατζάδα μου στη λαϊκή την προηγούμενη εβδομάδα τσάκωσα σε ένα πάκο κάτι που δεν έτυχε ποτέ να μαγειρέψουμε σπίτι μας και δεν είχα ξαναδεί κιόλας. Κολοκυθοκορφάδες δηλαδή βλαστάρια με μωρά κολοκυθάκια επάνω και τα φυλλαράκια του φυτού.
Ρώτησα και μου είπαν ότι γίνονται γιαχνιστές με πατατούλες, κολοκυθάκια, αν θέλουμε λίγα βλήτα, φασολάκια και ντοματούλα φρέσκια.
Βουρ λοιπόν να τα φτιάξουμε. Το κολπο και διορθωστε με όσες ξέρετε καλύτερα από ότι κατάλαβα, είναι να είναι τρυφερά τα βλασταράκια για να μην έχουν ίνες. Θέλουν καλό καθάρισμα όπως τα βλήτα γιατί έχουν κλωστούλες αλλά είναι πολύ νόστιμες.
Υλικά
2-3 κολοκυθοκορφάδες (διαλέγουμε τρυφερές)
2-3 πατάτες σε χοντρές φέτες
4 κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 ντοματούλες φρέσκες σε κομμάτια ή σε χοντρούς κύβους
χυμός 1 λεμονιού
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι και ρίχνουμε τις κορφάδες. Αφού σωταριστούν καλά και σιγοβράσουν για κανά 10λεπτο, προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, αν έχουμε βλήτα ή φασολάκια (είπαμε...προαιρετικά από 1 χεριά ..απλά γίνεται πιο πλούσιο έτσι) και από πάνω τη φρέσκια ντοματούλα σε κομματάκια για να μην την χάσουμε.
Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και χυμό 1 λεμονιού και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά (πολύ χαμηλή φωτιά) μέχρι να σωθεί το νεράκι του και να μείνει με το λάδι του το φαγάκι μας.
Είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ πιάτο, σχεδόν σαν σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!
Απ: ΚΟΡΦΑΔΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
Πράγματι μοιάζουν με βλήτα. Κι εγώ δεν έτυχε να δοκιμάσω ως τώρα. Ωραίοι φαίνονται.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Μπράβο Εφουλίνι, εμένα μου αρέσουν και νερόβραστα με λαδολέμονο, είναι γλύκισμα!!
Ούτε εγώ τους έχω δοκιμάσει. Ίσως αν βρω κάποια στιγμή, γιατί δε τους έχω δει και πουθενά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης