Αναζήτηση
Ζύμη πίτσας με μπύρα & σάλτσα πίτσας
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ζύμη πίτσας με μπύρα & σάλτσα πίτσας
Υλικά & εκτέλεση για τη ζύμη
1 κουτάκι μπύρας
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 kg αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
½ φλ.τσ. λάδι
Ρίχνουμε τη μπύρα σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το νερό
χλιαρό και το και στη συνέχεια τη μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και
ανακατεύοντας ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι.
Ζυμώνουμε ελαφρά τα υλικά μας μέχρι να έχουμε μια ελαστική
ζύμη.
Αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
Θέλουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όσο φουσκώνει το ζυμάρι μας φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Υλικά & εκτέλεση για τη σάλτσα
1 κουτί χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. ζάχαρη
½ κ.γλ. ρίγανη
½ κ.γλ. δυόσμο
1 αστεροειδής γλυκάνισος
¼ κ.γλ. πιπέρι
¼ κ. γλ. μπαχάρι σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό.
Αφαιρούμε τον γλυκάνισο και αλείφουμε με τη σάλτσα τη ζύμη μας.
Διαδικασία
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας, το απλώνουμε σε ελαφρώς
αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε φύλλο. Το
μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, τρυπάμε με
ένα πηρούνι την επιφάνεια του ζυμαριού για να φουσκώσει ομοιόμορφα και συνεχίζουμε
με τη διαδικασία επάλειψης με τη σάλτσα και τα υλικά.
Προσθέτουμε υλικά της αρεσκείας μας βάζοντας λίγο τυρί από
πάνω (για να σταθεροποιηθούν τα υλικά) και στη συνέχεια ότι προτιμάμε …ζαμπόν,
πιπεριές, μανιτάρια κλπ. Σκεπάζουμε με τυριά και ψήνουμε σε μέση θερμοκρασία μέχρι
να ροδίσει το ζυμάρι από την κάτω πλευρά (ελέγχουμε ανασηκώνοντας το ζυμάρι σε
μια πλευρά) και να λειώσουν τα τυριά.
* Με τη δοσολογία αυτή βγαίνουν δύο πίτσες ατομικές παραλληλόγραμμες και μία μεγάλη στο μέγεθος του ταψιού του φούρνου (βλ. photos). Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος που θέλετε να έχει η πίτσα σας.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Παρ Νοε 20, 2015 11:39 am, 3 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Ζύμη πίτσας με μπύρα & σάλτσα πίτσας
Tη ζύμη θα την φτιάξω άμεσα γιατί πίτσα τρώμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα! Σάλτσα λόγω υπερπληθώρας ντοματών στον κήπο έχω φτιάξει σε βαζάκια με όλα τα μυρωδικά και απλώς ανοίγω και ρίχνω στη ζύμη!!!
Απ: Ζύμη πίτσας με μπύρα & σάλτσα πίτσας
Τέλεια. Να είχα ένα κομμάτι τώρα!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Ζύμη Πίτσας σε αρτοπαρασκευαστή
» Σάλτσα κιμά & σάλτσα κρεμμυδιού
» ΖΥΜΗ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
» Μανιταρόπιτα με ζύμη πατάτας
» Πουγκιά με κιμά και ζύμη πατάτας
» Σάλτσα κιμά & σάλτσα κρεμμυδιού
» ΖΥΜΗ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
» Μανιταρόπιτα με ζύμη πατάτας
» Πουγκιά με κιμά και ζύμη πατάτας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης