Αναζήτηση
Ψωμί μπύρας σε 5 λεπτά
+4
ntina
ΝΤΑΙΖΗ
helen
Rena
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ψωμί μπύρας σε 5 λεπτά
Φρέσκο και αχνιστό ψωμί μέσα σε μόλις πέντε λεπτά. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσει κανείς.
Υλικά
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
2 κ.γλ. αλάτι
1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι, να το αραιώσουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και την μπίρα. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά.
Πλάθουμε φραντζολίτσα ή καρβελάκι και αλευρώνουμε ελαφρά μια λαμαρίνα και την επιφάνεια του ψωμιού. Αν θέλουμε να προσθέσουμε σουσάμι περνάμε με λίγο νεράκι το ψωμί και κατόπιν ρίχνουμε το σουσάμι για να κολλήσει. Mε ένα μαχαίρι χαράσουμε την επιφάνεια του ψωμιού (διαγώνια παράλληλα τη φρατζόλα και σταυρωτά αν ετοιμάσουμε καρβελάκι).
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για περίπου 40΄, να
ροδίσει και να φουσκώσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε το ψωμί σε μια σχάρα για να κρυώσει και να μη νοτίσει.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Σαβ Οκτ 15, 2016 11:48 pm, 2 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Ψωμί μπύρας σε 5 λεπτά
Τέλειο και το κυριότερο γρήγορο και μπορούμε να το αρωματίσουμε και με ότι μυρωδικά μας αρέσει.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
ψωμί που δε χρειάζεται ξεκούραση, φαίνεται πολύ ωραίο.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Φανταστικό . Αύριο μας έχει καλέσει η αδελφή μου στο εξοχικό για μπριζολοψησίματα και θα το φτιάξω .Θα το ραντίσω με λαδολέμονο,ρίγανη και αλάτι και θα το ψήσω στα κάρβουνα και μετά θα του βάλω απο πάνω τριμμένη ντομάτα και φέτα.Κρητικές γεύσεις
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Το άρωμα της μπύρας το κάνει απαιχτο, άσε την κρατσανιστή κόρα του...Τέλειο! Οταν ξεμένουμε από ψωμί, αυτή τη συνταγούλα ακολουθώ!
Ωραιότατο είναι με τη μπύρα, έχω φτιάξει κι εγώ και πραγματικά τρελλαθήκαμε!
Πραγματικά αυτό το ψωμάκι γίνεται νοστιμότατο και πολύ αφράτο. Απίστευτα εύκολο, μέχρι και εγώ που είμαι εντελώς άσχετη με τις ζύμες ψωμιού το κατάφερα μια χαρά!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Τριανταφυλένιο ψωμί
» ΨΩΜΙ...δια χειρός
» Ψωμί ζυμωτό
» Φιλέτα ψαριού σε κουρκούτι μπύρας
» τσιαπατα ψωμι
» ΨΩΜΙ...δια χειρός