Αναζήτηση
Κεφτεδάκια στη σάλτσα
+3
ΝΤΑΙΖΗ
EfiK
Rena
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κεφτεδάκια στη σάλτσα
Κλασσικά, παλιομοδίτικα, μα πάντα αγαπημένα, κεφτεδάκια βουτηγμένα στη σάλτσα. Μια συνταγή πεντανόστιμη που προσφέρεται και για ανακύκλωση των κεφτέδων που περίσσεψαν από την προηγούμενη.
Υλικά για τους κεφτέδες
1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε νερό και καλά στυμμένο
1-2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
3-4 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. δυόσμος ξερός ή 1/2 φλ. καφέ φρέσκος ψιλοκομμένος
1/2 φλ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ρίγανη
αλατοπίπερο κατά βούληση
αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το κιμά και το στυμμένο ψωμί και προσθέτουμε το λαδόξυδο και τα μυρωδικά με τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Πρέπει η ζύμη μας να μην είναι σφιχτή. Βάζουμε το μίγμα του κιμά στο ψυγείο για μισή με μία ώρα (αν βέβαια βιαζόμαστε παραλείπουμε το βήμα αυτό που όμως βοηθά για να ανακατευτούν τα αρώματα των μυρωδικών) αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αν ετοιμάσουμε πολλούς κεφτέδες πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το λάδι λόγω του αλευριού μπορεί να μαυρίσει και κρατήσει υπολείμματα. Τότε χρειάζεται να το αλλάξουμε και να τηγανίσουμε σε καινούριο λάδι αφού το αφήσουμε να κάψει.
Τηγανίζουμε κάθε φορά λίγους κεφτέδες για να πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού, η οποία στην αρχή είναι υψηλή και μετά τη χαμηλώνουμε. Δυναμώνουμε ξανά όταν κοντεύουν να γίνουν για να πάρουν όμορφο ρόδινο χρώμα. Η αυξομείωση στη θερμοκρασία είναι σημαντική γιατί δε θέλουμε να καούν τα κεφτεδάκια αλλά ούτε και να μείνουν άψητα εσωτερικά παίρνοντας χρώμα μόνο απ' έξω.
Για τη σάλτσα
1 κουτι χυμός ντομάτας
3 κ.σ λαδι *
μια πρέζα μπαχάρι
1/2 κ.γλ. δυόσμος ή βασιλικός
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1 κ. γλ. ζάχαρη
πιπερι-αλάτι
* αν τηγανίσουμε την ίδια ημέρα κρατάμε λίγο από το λάδι που τηγανίσαμε και το προσθέτουμε στη σάλτσα, δίνει άλλη γεύση πολύ καλύτερη.
Σε κατσαρολα βάζουμε τη ντομάτα με το λαδι, προσθέτουμε τα
υπολοιπα υλικα και αφήνουμε να έρθουν σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε
μέσα τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με μακαρόνια ή με λευκό βουτυράτο ρύζι.
Υλικά για τους κεφτέδες
1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε νερό και καλά στυμμένο
1-2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
3-4 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. δυόσμος ξερός ή 1/2 φλ. καφέ φρέσκος ψιλοκομμένος
1/2 φλ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ρίγανη
αλατοπίπερο κατά βούληση
αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το κιμά και το στυμμένο ψωμί και προσθέτουμε το λαδόξυδο και τα μυρωδικά με τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Πρέπει η ζύμη μας να μην είναι σφιχτή. Βάζουμε το μίγμα του κιμά στο ψυγείο για μισή με μία ώρα (αν βέβαια βιαζόμαστε παραλείπουμε το βήμα αυτό που όμως βοηθά για να ανακατευτούν τα αρώματα των μυρωδικών) αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αν ετοιμάσουμε πολλούς κεφτέδες πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το λάδι λόγω του αλευριού μπορεί να μαυρίσει και κρατήσει υπολείμματα. Τότε χρειάζεται να το αλλάξουμε και να τηγανίσουμε σε καινούριο λάδι αφού το αφήσουμε να κάψει.
Τηγανίζουμε κάθε φορά λίγους κεφτέδες για να πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού, η οποία στην αρχή είναι υψηλή και μετά τη χαμηλώνουμε. Δυναμώνουμε ξανά όταν κοντεύουν να γίνουν για να πάρουν όμορφο ρόδινο χρώμα. Η αυξομείωση στη θερμοκρασία είναι σημαντική γιατί δε θέλουμε να καούν τα κεφτεδάκια αλλά ούτε και να μείνουν άψητα εσωτερικά παίρνοντας χρώμα μόνο απ' έξω.
Για τη σάλτσα
1 κουτι χυμός ντομάτας
3 κ.σ λαδι *
μια πρέζα μπαχάρι
1/2 κ.γλ. δυόσμος ή βασιλικός
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1 κ. γλ. ζάχαρη
πιπερι-αλάτι
* αν τηγανίσουμε την ίδια ημέρα κρατάμε λίγο από το λάδι που τηγανίσαμε και το προσθέτουμε στη σάλτσα, δίνει άλλη γεύση πολύ καλύτερη.
Σε κατσαρολα βάζουμε τη ντομάτα με το λαδι, προσθέτουμε τα
υπολοιπα υλικα και αφήνουμε να έρθουν σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε
μέσα τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με μακαρόνια ή με λευκό βουτυράτο ρύζι.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κεφτεδάκια στη σάλτσα
Αντε...βάζε τα σιγά-σιγά...όχι μόνο στο μεζεδάκι....αυτά μου κόλλησαν...και εννοείται ότι θα τηγανήσουμε πολλούς ....που να μας φτάσουν...
Απ: Κεφτεδάκια στη σάλτσα
Σιγά σιγά...όπως το είπες Έχω μαζέψει κι εγώ ένα σωρό, σα τη Λιλού....Αλλά σε λίγο ξεκινούν και τα γιορτινά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κεφτεδάκια στη σάλτσα
τους φτιάχνω πολύ συχνά , Τους έφτιαξα χτες με κιμά από κοτόπουλο. Δε τηγάνησα τους κεφτέδες του έψησα στο ρομποτάκι ή στο γκρίλ. και μετά τους βάζω στη σάλτσα. Γίνονται τέλειοι και πιο διαιτητικοι,
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: Κεφτεδάκια στη σάλτσα
Special κεφτεδάκια. Την ίδια συνταγή έχω και εγώ Ρένα μου (εκτός από το μπαχάρι στη σάλτσα) και θυμήθηκα τώρα ότι έχω καιρό να τα φτιάξω. Μόνο που και εγώ δεν τα τηγανίζω αλλά τα βάζω κατευθείαν στη σάλτσα που βράζει. Νόστιμο φαγητό που ταιριάζει με χιλιάδες συνοδευτικά: ρύζι, μακαρόνια, πουρές, πατάτες τηγανητές. Σούπερ.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κεφτεδάκια στη σάλτσα
Τέλεια τα κεφτεδάκια και η σαλτσούλα για πολλές βούτες χιχι
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Κεφτεδάκια στη σάλτσα
Καμμία σημασία εάν θεωρούνται παλιομοδίτικα Ρένα μου ! Είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά και η μαμά μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τα φτιάχνει έτσι όταν περισσεύουν από την προηγούμενη ημέρα. Εξαιρετικά μέσα στη βελούδινη σαλτσούλα τους!!! Μας άνοιξες για τα καλά την όρεξη Φιλιά!
Παρόμοια θέματα
» κεφτεδακια
» Κεφτεδάκια σε σάλτσα με μακαρόνια
» ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
» Σουηδικά κεφτεδάκια
» Κεφτεδάκια
» Κεφτεδάκια σε σάλτσα με μακαρόνια
» ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
» Σουηδικά κεφτεδάκια
» Κεφτεδάκια
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης