Αναζήτηση
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
+2
Rena
T.A.G
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Παρ' όλο που πλέον δε συναντάμε συχνά πικρές μελιτζάνες καλό θα ήταν να τις αφήσετε να στραγγίξουν με λίγο αλάτι για μια ωρίτσα πριν τις χρησιμοποιήσετε. Πριν τις σωτάρετε πιέστε τις καλά με τα χέρια σας για να στραγγίξουν ακόμα περισσότερο ότι περιττά υγρά έχουν. Αυτή η διαδικασία έχει κιόλας ως αποτέλεσμα οι κεφτέδες να είναι στο τέλος τραγανοί κι όχι μαραμένοι μετά το ψήσιμο
Υλικά (για 4 άτομα - περίπου 17 κομμάτια)
Για τους κεφτέδες:
1 μεγάλη μελιτζάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
Για τη σάλτσα ντομάτας:
230γρ. ντοματάκια κονσέρβας (ή πολτό ντομάτας)
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
μαύρο πιπέρι
μικρή πρέζα κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα, δεν έχετε παρά να βάλετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρολίτσα και να αφήσετε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα. *** Εάν θέλετε χρησιμοποιήστε έτοιμη σάλτσα ντομάτας από βάζο ή ίσως τη δική σας σπιτική.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.
Βάλτε στο μούλτι τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το αλάτι και χτυπήστε λίγο τα υλικά μέχρι να ψιλοκοπούν και να ενωθούν. Ρίξτε το μείγμα σ' ένα μπωλ κι αφήστε στην άκρη.
Σ' ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές. Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίξτε το μείγμα στο μπωλ με τη φρυγανιά κι ανακατέψτε.
Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι, κι αφού έχετε προετοιμάσει τις μελιτζάνες όπως αναφέρω στην εισαγωγή, τις σωτάρετε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και ν' αλλάξουν χρώμα. Τραβάτε από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσουν.
Ρίξτε τις μελιτζάνες στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να έχετε έναν απαλό πουρέ. Προσθέστε τις στο μπωλ με τα κρεμμύδια και τη φρυγανιά. Ρίξτε και το αυγό κι ανακατέψτε πολύ καλά τα υλικά για να ενωθούν.
Κάντε μετρίου μεγέθους στρογγυλούς κεφτέδες με το μείγμα κι αφήνετε σ' ένα πιάτο. *** Ως οδηγό χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι σούπας ώστε να παίρνετε την ίδια ποσότητα για κάθε κεφτέ.
Στρώστε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα κι αλείψτε ελαφρά με λίγο λάδι. Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε σειρά, λαδώστε τους κι αυτούς και βάλτε στο φούρνο.
Ψήστε τους μελιτζανοκεφτέδες για 20-25 λεπτά, φροντίζοντας στα μισά του χρόνου να τους γυρίσετε ώστε να ροδίσουν παντού ομοιόμορφα.
Σερβίρετε αμέσως περιχύνοντας από πάνω με τη σάλτσα ντομάτας και συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι, με πουρέ πατάτας, με ζυμαρικά ή και σκέτους ως μεζέ.
Σημ.: Εάν ετοιμάσετε αλλά ψήσετε τους μελιτζανοκεφτέδες την επόμενη μέρα γίνονται και πιο νόστιμοι και δεν είναι τόσο μαλακοί σε υφή, σφίγγουν λίγο. Αφού τους πλάσετε, βάλτε τους στο ταψί, σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη κι αφήστε στο ψυγείο όλη νύχτα
Υλικά (για 4 άτομα - περίπου 17 κομμάτια)
Για τους κεφτέδες:
1 μεγάλη μελιτζάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
Για τη σάλτσα ντομάτας:
230γρ. ντοματάκια κονσέρβας (ή πολτό ντομάτας)
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
μαύρο πιπέρι
μικρή πρέζα κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα, δεν έχετε παρά να βάλετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρολίτσα και να αφήσετε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα. *** Εάν θέλετε χρησιμοποιήστε έτοιμη σάλτσα ντομάτας από βάζο ή ίσως τη δική σας σπιτική.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.
Βάλτε στο μούλτι τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το αλάτι και χτυπήστε λίγο τα υλικά μέχρι να ψιλοκοπούν και να ενωθούν. Ρίξτε το μείγμα σ' ένα μπωλ κι αφήστε στην άκρη.
Σ' ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές. Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίξτε το μείγμα στο μπωλ με τη φρυγανιά κι ανακατέψτε.
Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι, κι αφού έχετε προετοιμάσει τις μελιτζάνες όπως αναφέρω στην εισαγωγή, τις σωτάρετε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και ν' αλλάξουν χρώμα. Τραβάτε από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσουν.
Ρίξτε τις μελιτζάνες στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να έχετε έναν απαλό πουρέ. Προσθέστε τις στο μπωλ με τα κρεμμύδια και τη φρυγανιά. Ρίξτε και το αυγό κι ανακατέψτε πολύ καλά τα υλικά για να ενωθούν.
Κάντε μετρίου μεγέθους στρογγυλούς κεφτέδες με το μείγμα κι αφήνετε σ' ένα πιάτο. *** Ως οδηγό χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι σούπας ώστε να παίρνετε την ίδια ποσότητα για κάθε κεφτέ.
Στρώστε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα κι αλείψτε ελαφρά με λίγο λάδι. Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε σειρά, λαδώστε τους κι αυτούς και βάλτε στο φούρνο.
Ψήστε τους μελιτζανοκεφτέδες για 20-25 λεπτά, φροντίζοντας στα μισά του χρόνου να τους γυρίσετε ώστε να ροδίσουν παντού ομοιόμορφα.
Σερβίρετε αμέσως περιχύνοντας από πάνω με τη σάλτσα ντομάτας και συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι, με πουρέ πατάτας, με ζυμαρικά ή και σκέτους ως μεζέ.
Σημ.: Εάν ετοιμάσετε αλλά ψήσετε τους μελιτζανοκεφτέδες την επόμενη μέρα γίνονται και πιο νόστιμοι και δεν είναι τόσο μαλακοί σε υφή, σφίγγουν λίγο. Αφού τους πλάσετε, βάλτε τους στο ταψί, σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη κι αφήστε στο ψυγείο όλη νύχτα
Απ: ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Πολύ του γούστου μου η συνταγή σου Άννα, το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν η σκόνη σκόρδου με φρέσκο γιατί η πρώτη με ενοχλεί. Μεγάλη ευκολία και το ότι ετοιμάζονται και νωρίτερα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ασφαλώς, βάλε σκορδάκι κανονικό εάν σε πειράζει η σκόνη. Ξέρεις τι νόστιμα γίνονται και ελαφριά μιας και δεν τηγανίζονται και ξέρουμε τι λάδι τραβάνε οι μελιτζάνες.... Όσο είναι ακόμα στην εποχή τους, εάν βρεις ευκαιρία, φτιάξτα και πιστεύω πως θα σου αρέσουν ιδιαίτερα
Απ: ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Κι εμένα μου αρέσει η μελιτζάνα και αυτή η συνταγή θα τιμηθεί σύντομα!!! Υπέροχα ακούγονται!
Απ: ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Μια χαρά μου ήρθε η συνταγή σου. Περιμένω κόσμο απόψε και έψαχνα να βρω ένα καλό μεζεδάκι.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Υπέροχη συνταγή, μου αρέσει που ψήνονται γιατί με το τηγάνι έχω τσακωθεί!!
Απ: ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Τέλειο μεζεδάκι.
Να πώ επίσης ότι και το χειμώνα οι μελιτζάνες θερμοκηπίου (φλάσκες) είναι ακόμα πιο γλυκές από τις καλοκαιρινές και χωρίς καθόλου σπόρια.
Να πώ επίσης ότι και το χειμώνα οι μελιτζάνες θερμοκηπίου (φλάσκες) είναι ακόμα πιο γλυκές από τις καλοκαιρινές και χωρίς καθόλου σπόρια.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Γειά σας κορίτσια , θα συμφωνήσω με όλες και ευχαριστώ για τα σχόλια. Ελπίζω όσες φτιάξετε τη συνταγή να σας αρέσει και στην πράξη. Ειρήνη, συμφωνώ για τις φλάσκες. Εδώ στο Βέλγιο ευτυχώς τις βρίσκω εύκολα και όλο το χρόνο. Για τις μακρόστενες πρέπει να πάω σε Τούρκικα μανάβικα. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί εδώ και μπορούμε και βρίσκουμε διάφορα ζαρζαβατικά που έχουμε στην Ελλάδα γιατί εάν περιμέναμε από τα Βέλγικα....
Παρόμοια θέματα
» Κεμπάμπ σε μελιτζάνα με σάλτσα ντομάτας
» ΚΕΤΣΑΠ ΣΠΙΤΙΚΗ....και Σάλτσα Ντομάτας
» Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας
» Κεφτεδάκια στη σάλτσα
» Κεφτεδάκια σε σάλτσα με μακαρόνια
» ΚΕΤΣΑΠ ΣΠΙΤΙΚΗ....και Σάλτσα Ντομάτας
» Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας
» Κεφτεδάκια στη σάλτσα
» Κεφτεδάκια σε σάλτσα με μακαρόνια
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης