Αναζήτηση
ελιες τσακιστές
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ελιες τσακιστές
2 κιλά τσακιστές ελιές
αλάτι
ξινο
σπορέλαιο
τσακίζομε τις ελιές και τις βάζομε σε ένα σκεύος με καπάκι και τις σκεπάζομε με αρκετό νερό και προσθέτομε 1 κ.σ αλάτι,1 κ,σ ξινό(απο το σ/μ) ,ανακατεύομε και αφήνομε για 5 ημέρες χωρίς να τις ανοίξομε.Την 6η μερα αδειάζομε το νερο και προσθέτομε αλλο με την ίδια ποσότητα αλατιού και ξινού και αφήνομε άλλες 4-5 ημέρες.
Δοκιμάζομε αν έχουν ξεπικρίσει και τις βάζομε σε βάζο αφού φυσικά τις στραγγιξομε και τις πλύνομε και φτιάχνομε ενα διάλυμα νερου αλατιού ,λεμονιού και ξινού.Γεμίζομε τα βάζα και προσθέτομε σπορέλαιο ,όχι ελαιόλαδο ,γιατί μουχλιάζει ,να σκεπάσει τις ελιές.Σε μια εβδομάδα ανοίγομε το βάζο και είναι έτοιμες για κατανάλωση
Eαν τις θέλετε πικάντικες προσθέτετε στο βάζο ενα κλαδάκι δεντρολίβανο η μάραθο
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ελιες τσακιστές
Τις φτιάχνει η μητέρα μου κάθε χρόνο. Απλά τέλειες.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ελιες τσακιστές
Ντινάκο μου με τα παραδοσιακά σου και τα φιογκάκια σου!! Θα τις τσακίσουμε τις ελίτσες!!!
Παρόμοια θέματα
» Πράσινες τσακιστές ελιές
» Χοιρινό Χανιώτικο με Ελιές Πράσινες Τσακιστές
» ΨΗΤΕΣ ΕΛΙΕΣ
» Σουπιές με ελιές
» Μοσχάρι με ελιές
» Χοιρινό Χανιώτικο με Ελιές Πράσινες Τσακιστές
» ΨΗΤΕΣ ΕΛΙΕΣ
» Σουπιές με ελιές
» Μοσχάρι με ελιές
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης