Αναζήτηση
Χοιρινό Χανιώτικο με Ελιές Πράσινες Τσακιστές
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Χοιρινό Χανιώτικο με Ελιές Πράσινες Τσακιστές
Υλικά
1 κιλό χοιρινό ψαχνό, (λαιμό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 κουτί ντοματάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ντοπατοπελτέ
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
3/4 ποτηριού νερό
1 κύβο κνορ κοτόπουλο, (προαιρετικώς, … εγώ το βάζω)
Αλάτι
Πιπέρι
2 φλιτζάνες ελιές πράσινες τσακιστές
Οδηγίες
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια, (σαν την μισή γροθιά σας).
Βάζουμε στο τσικάλι το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το κρέας μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές και το κρέας σε χρώμα καφέ και το σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για να πάρει μια δυό βράσεις.
Ρίχνουμε και το νερό αφού προηγουμένως έχουμε διαλύσει μέσα τον πελτέ και τον κύβο κύβο κνόρ.
Αλάτι, (όχι πολύ γιατί είναι λίγο αλμυρές οι ελιές), πιπέρι και όταν πάρει βράση χαμηλώνομε τη φωτιά και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κρέας και η σάλτσα να δέσει χωρίς υγρά.
Δεκαπέντε λεπτά πρίν ετοιμαστεί το φαγητό, ρίχνουμε μέσα και τις ελιές, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο.
Για τη χύτρα ταχύτητος: Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την διαφορά ότι βάζουμε, Μισό ποτήρι νερό και αφού σφυρίξει η βαλβίδα χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για μισή ώρα.
1 κιλό χοιρινό ψαχνό, (λαιμό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 κουτί ντοματάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ντοπατοπελτέ
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
3/4 ποτηριού νερό
1 κύβο κνορ κοτόπουλο, (προαιρετικώς, … εγώ το βάζω)
Αλάτι
Πιπέρι
2 φλιτζάνες ελιές πράσινες τσακιστές
Οδηγίες
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια, (σαν την μισή γροθιά σας).
Βάζουμε στο τσικάλι το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το κρέας μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές και το κρέας σε χρώμα καφέ και το σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για να πάρει μια δυό βράσεις.
Ρίχνουμε και το νερό αφού προηγουμένως έχουμε διαλύσει μέσα τον πελτέ και τον κύβο κύβο κνόρ.
Αλάτι, (όχι πολύ γιατί είναι λίγο αλμυρές οι ελιές), πιπέρι και όταν πάρει βράση χαμηλώνομε τη φωτιά και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κρέας και η σάλτσα να δέσει χωρίς υγρά.
Δεκαπέντε λεπτά πρίν ετοιμαστεί το φαγητό, ρίχνουμε μέσα και τις ελιές, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο.
Για τη χύτρα ταχύτητος: Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την διαφορά ότι βάζουμε, Μισό ποτήρι νερό και αφού σφυρίξει η βαλβίδα χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για μισή ώρα.
Σφακιανός- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 75
Τόπος : Χανιά - Κρήτης , (Ανώπολις - Σφακιά)
Registration date : 12/07/2009
Απ: Χοιρινό Χανιώτικο με Ελιές Πράσινες Τσακιστές
Πολύ ωραία συνταγή, μερακλίδικη!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Χοιρινό Χανιώτικο με Ελιές Πράσινες Τσακιστές
Τι ωραίο, και οι ελίτσες θα του πηγαίνουν πολύ.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: Χοιρινό Χανιώτικο με Ελιές Πράσινες Τσακιστές
με τηγανητες πατάτες και σατζικάκι...........κόλαση και παγωμένη μπυρίτσα η...............λευκο κρασί να λες.......... θεέ μου να μην .........τελειώσει
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Πράσινες τσακιστές ελιές
» ελιες τσακιστές
» Πατάτες με πράσινες ελιές
» ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ
» Μοσχάρι με ελιές
» ελιες τσακιστές
» Πατάτες με πράσινες ελιές
» ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ
» Μοσχάρι με ελιές
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης