Αναζήτηση
Πράσινες τσακιστές ελιές
+2
Λίλα
Rena
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πράσινες τσακιστές ελιές
Υλικά
1-2 κιλά πράσινες ελιές
λεμόνια
μάραθο
αλάτι (περίπου μισό σακουλάκι)
Λίγο λάδι
Εκτέλεση
Παίρνουμε 1-2 κιλά ελιές ανάλογα πόσες θέλουμε να φτιάξουμε και τι χωράει το βάζο μας. Τις τσακίζουμε και τις αφήνουμε 10 μέρες σε μια λεκάνη με νερό. Αλλάζουμε το νερό τακτικά για να μην πικρίζουν. Μετά το δεκαήμερο τις βάζουμε στο βάζο που θα μείνουν με τον εξής τρόπο: Ελιές, φέτες λεμονιού, μάραθος και μετά πάλι ελιές κ.ο.κ. Στο τέλος βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι, ανακατεύουμε να διαλυθεί και γεμίζουμε το βάζο μας να καλύπτονται οι ελιές. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ίσα να σκεπάσει την άρμη και να μη μουχλιάσουν οι ελιές και σφραγίζουμε το βάζο.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Δευ Νοε 24, 2014 11:36 am, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Πράσινες τσακιστές ελιές
Με τσάκισες τώρα με τις ελίτσες. Εναλλακτικά αντί για άρμη με νερό και αλάτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θαλασσινό νερό. Εγώ έτσι τις κάνω κάθε χρόνο και γίνονται μούρλια!
Απ: Πράσινες τσακιστές ελιές
Τι έφτιαξες ρε θηρίο? Μπράβο!
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: Πράσινες τσακιστές ελιές
Δεν έχω φτιάξει ελιές ποτέ κι ούτε ήξερα τη διαδικασία. Και τις μαύρες με τον ίδιο τρόπο Ρένα? Τις τσακίζουμε?
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Πράσινες τσακιστές ελιές
Σοφία από όσο γνωρίζω από τη μητέρα μου, όχι τις μαύρες δεν τις τσακίζει. Θα ρωτήσω τη διαδικασία και θα σου πω.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Πράσινες τσακιστές ελιές
Σοφία ρώτησα κι έμαθα. Τις μαύρες όχι δεν τις τσακίζουμε.
Αν θέλουμε να τις κάνουμε ξυδάτες τις βάζουμε ολόκληρες για καμιά 15αριά μέρες στο νερό και το αλλάζουμε καθημερινά για να ξεπικρισουν. Μετά τις βάζουμε σε βάζο με άρμη ξύδι και πάνω πάνω λίγο λάδι.
Αν θέλουμε να τις κάνουμε σα θρούμπες τις βάζουμε σε τρυπητό μαζί με αλάτι. Αυτές αρχίζουν και βγάζουν ζουμί το οποίο δεν κρατάμε. Έτσι με το αλάτι ψήνονται-δοκιμάζεις να δεις αν ξεπίκρισαν και όταν είναι έτοιμες ξεπλένεις και τις βάζεις στο βάζο σου.
Αν θέλουμε να τις κάνουμε ξυδάτες τις βάζουμε ολόκληρες για καμιά 15αριά μέρες στο νερό και το αλλάζουμε καθημερινά για να ξεπικρισουν. Μετά τις βάζουμε σε βάζο με άρμη ξύδι και πάνω πάνω λίγο λάδι.
Αν θέλουμε να τις κάνουμε σα θρούμπες τις βάζουμε σε τρυπητό μαζί με αλάτι. Αυτές αρχίζουν και βγάζουν ζουμί το οποίο δεν κρατάμε. Έτσι με το αλάτι ψήνονται-δοκιμάζεις να δεις αν ξεπίκρισαν και όταν είναι έτοιμες ξεπλένεις και τις βάζεις στο βάζο σου.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Πράσινες τσακιστές ελιές
φοβερες οι ελιτσες σου Ρενάκι μου, ετσι ακριβώς τις έφτιαχνε η γιαγιουλα μου και συνεχίζει και η μητέρα μου, είναι δε το μοναδικό είδος ελιας που μου αρέσει!! όταν ήμουν μικρή και τσακίζαμε ενα σωρό ελιες με τον αδελφό μου, βάζαμε μια πέτρα απο κάτω, μια ελια καιι την τσακίζαμε με μια πιο ελαφρια πετρούλα για να μην διαλύεται.
καλό βράδυ παιδιά
καλό βράδυ παιδιά
Απ: Πράσινες τσακιστές ελιές
,,λάθος κάνετε αγαπητοί μου..τις τσακίζουμε..όλες τις τσακίζουμε..
Με το ζυμωτό ψωμάκι,ντοματούλα και ουζάκι τους δίνουμε και καταλαβαίνουν...
Με το ζυμωτό ψωμάκι,ντοματούλα και ουζάκι τους δίνουμε και καταλαβαίνουν...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Χοιρινό Χανιώτικο με Ελιές Πράσινες Τσακιστές
» ελιες τσακιστές
» Πατάτες με πράσινες ελιές
» ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΡΕΜΟΥΛΑΝΤ
» Σουπιές με ελιές
» ελιες τσακιστές
» Πατάτες με πράσινες ελιές
» ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΡΕΜΟΥΛΑΝΤ
» Σουπιές με ελιές
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης