Αναζήτηση
Κοτόπιτα με κάρυ
+3
simerouda
helen
marina4food
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κοτόπιτα με κάρυ
Υλικά
Υλικά για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές λάδι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. αλάτι
250 ml χλιαρό νερό (1 κούπα περίπου)
Υλικά για τη γέμιση
2 μέτρια στήθη κοτόπουλου
10 φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 αυγό
1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
1 κουτί γάλα καρύδας
5 γεμάτες κουταλιές κάρυ
φρέσκο πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Για το φύλλο
Σε ένα μεγάλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μας
και ανοίγουμε ένα λάκκο στη μέση. Προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν, το
αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε ενώ προσθέτουμε και όσο επιπλέον νερό
χρειασθούμε έτσι ώστε να γίνει η ζύμη μας λεία.
Ανάλογα με τα φύλλα που θα ανοίξουμε, τη χωρίζουμε σε κομμάτια. Εγώ ανοίγω γύρω στα 6 πολύ λεπτά φύλλα.
Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 1/2 ώρα.
Ανοίγουμε τα κομμάτια με μια λεπτή βέργα αφού έχουμε αλευρώσει την επιφάνεια.
Για τη γέμιση
Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα θρυμματίζουμε.
Τσιγαρίζουμε
σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα
μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο
και τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και το κάρυ.
Αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Στο τέλος βάζουμε φρέσκο πιπεράκι και αλάτι.
Πριν βάλουμε την γέμιση στο ταψί με το φύλλο μας, την έχουμε αφήσει να κρυώσει τελείως.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας, τοποθετούμε τα 3 φύλλα, μετά τη γέμισή μας και τα άλλα 3 φύλλα.
Πασαλείβουμε με αυγό την επιφάνεια του φύλλου και ψήνουμε την κοτόπιτά μας στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Tips
Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και ένα κύβο κοτόπουλο. Θα δώσει
έξτρα νοστιμιά στη γέμιση. Προσέξτε το αλάτι. Αν βάλετε κύβο μην
προσθέσετε πολύ αλάτι.
Υλικά για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές λάδι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. αλάτι
250 ml χλιαρό νερό (1 κούπα περίπου)
Υλικά για τη γέμιση
2 μέτρια στήθη κοτόπουλου
10 φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 αυγό
1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
1 κουτί γάλα καρύδας
5 γεμάτες κουταλιές κάρυ
φρέσκο πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Για το φύλλο
Σε ένα μεγάλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μας
και ανοίγουμε ένα λάκκο στη μέση. Προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν, το
αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε ενώ προσθέτουμε και όσο επιπλέον νερό
χρειασθούμε έτσι ώστε να γίνει η ζύμη μας λεία.
Ανάλογα με τα φύλλα που θα ανοίξουμε, τη χωρίζουμε σε κομμάτια. Εγώ ανοίγω γύρω στα 6 πολύ λεπτά φύλλα.
Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 1/2 ώρα.
Ανοίγουμε τα κομμάτια με μια λεπτή βέργα αφού έχουμε αλευρώσει την επιφάνεια.
Για τη γέμιση
Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα θρυμματίζουμε.
Τσιγαρίζουμε
σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα
μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο
και τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και το κάρυ.
Αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Στο τέλος βάζουμε φρέσκο πιπεράκι και αλάτι.
Πριν βάλουμε την γέμιση στο ταψί με το φύλλο μας, την έχουμε αφήσει να κρυώσει τελείως.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας, τοποθετούμε τα 3 φύλλα, μετά τη γέμισή μας και τα άλλα 3 φύλλα.
Πασαλείβουμε με αυγό την επιφάνεια του φύλλου και ψήνουμε την κοτόπιτά μας στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Tips
Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και ένα κύβο κοτόπουλο. Θα δώσει
έξτρα νοστιμιά στη γέμιση. Προσέξτε το αλάτι. Αν βάλετε κύβο μην
προσθέσετε πολύ αλάτι.
Απ: Κοτόπιτα με κάρυ
Tι εκπληκτική πίτα είναι αυτή! Το γάλα καρύδας θα δίνει ιδιαίτερη γεύση σε συνδιασμό και με τα υπόλοιπα υλικά. Μου έκανε δε, εντύπωση το μπέικιν στη ζύμη σου. Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε Μαρίνα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή και καλώς μας ήρθες
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Κοτόπιτα με κάρυ
Καλώς την μας Μοσχομυριστή που θα είναι η κοτόπιτα σου. Με ξελίγωσες μεσημεριάτικα. Το μπέικιν κάνει πιο τραγανό φύλλο ή κάνω λάθος? Η γέμιση πάντως όλα τα λεφτά.
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κοτόπιτα με κάρυ
Χαίρομαι που σας αρέσει!
Το γάλα καρύδας είναι ένα ιδιαίτερο υλικό. Δίνει ξεχωριστή γεύση στα φαγητά μας και πάει πάρα πολύ με το κάρυ! Θα ανεβάσω σίγουρα και άλλες συνταγές με αυτά τα υλικά :-)
Το μπέικιν κάνει όντως το φύλλο μας πιο τραγανό αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε στη δοσολογία. 2 κ.σ. είναι υπεραρκετές.
Όταν την φτιάξετε περιμένω εντυπώσεις!
Το γάλα καρύδας είναι ένα ιδιαίτερο υλικό. Δίνει ξεχωριστή γεύση στα φαγητά μας και πάει πάρα πολύ με το κάρυ! Θα ανεβάσω σίγουρα και άλλες συνταγές με αυτά τα υλικά :-)
Το μπέικιν κάνει όντως το φύλλο μας πιο τραγανό αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε στη δοσολογία. 2 κ.σ. είναι υπεραρκετές.
Όταν την φτιάξετε περιμένω εντυπώσεις!
Απ: Κοτόπιτα με κάρυ
Δε το έχω δοκιμάσει ποτέ στη μαγειρική. Νομίζω θα μου αρέσει πολύ γιατί όλα τα υλικά είναι ένα κι ένα και πολύ του γούστου μου. Ευχαριστούμε για τη συνταγή και καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κοτόπιτα με κάρυ
Γειά σου βεξωτική Μαρίνα. Διαφορετική η συνταγή σου αλλά θα πρέπει να είναι πεντανόστιμη!
Απ: Κοτόπιτα με κάρυ
Ακούγεται πολύ νόστιμη. Το γάλα καρύδας δεν το έχω δοκιμάσει, ευκαιρία λοιπόν να κάνω μια αρχή.
5 κουταλιές σούπας κάρυ δεν είναι πολύ? Θα το επιχειρήσω με 2 μάλλον.
5 κουταλιές σούπας κάρυ δεν είναι πολύ? Θα το επιχειρήσω με 2 μάλλον.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κοτόπιτα με κάρυ
Nομίζω με λιγότερο καρυ δε θα "ακούγεται" είναι αρκετό το γάλα και η κρέμα. Πεντανόστιμη φαίνεται.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Κοτόπιτα με κάρυ
5 κουταλιές κάρυ μπορεί να ακούγονται υπερβολικές αλλά με τόσα υλικά θα "ακούγεται" μια χαρά.
Μέχρι να καταλήξω βέβαια σε αυτή τη δοσολογία έκανα διάφορες δοκιμές.
Κάποιοι αντέχουν το κάρυ σε μεγάλη ποσότητα και κάποιοι όχι, οπότε θα έλεγα απλά να δοκιμάσετε πρώτα και στο τέλος να αποφασήσετε πόσες κουταλιές είναι ιδανικές για τον ουρανίσκο σας!
Μέχρι να καταλήξω βέβαια σε αυτή τη δοσολογία έκανα διάφορες δοκιμές.
Κάποιοι αντέχουν το κάρυ σε μεγάλη ποσότητα και κάποιοι όχι, οπότε θα έλεγα απλά να δοκιμάσετε πρώτα και στο τέλος να αποφασήσετε πόσες κουταλιές είναι ιδανικές για τον ουρανίσκο σας!
Απ: Κοτόπιτα με κάρυ
Τις προάλες έφαγα μια νοστιμότατη κοτόπιτα με κάρυ σε ένα εστιατόριο στη Γλυφάδα αλλά αντί για γάλα καρύδας είχαν βάλει γιαουρτάκι. Επίσης νοστιμότατη και σίγουρα πιο ελαφριά.
Παρόμοια θέματα
» κοτόπιτα με κόλιαντρο και φιλαδέλφεια
» ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
» Κοτόπιτα
» ΚΟΤΟΠΙΤΑ........η λαχταριστή!
» Κοτόπιτα ανοιχτή
» ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
» Κοτόπιτα
» ΚΟΤΟΠΙΤΑ........η λαχταριστή!
» Κοτόπιτα ανοιχτή
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης