Αναζήτηση
Πατάτες με πράσινες ελιές
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πατάτες με πράσινες ελιές
Υλικά
1/2 κιλό πατάτες
100 γρ. λιαστές ντομάτες καλά στραγγισμένες
100 γρ. τσακιστές πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια
Πολύ λεπτές φλούδες ενός λεμονιού
1 κουταλιά κάππαρη
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1½ κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 10΄, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τις λιώνουμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ταψί ψηλά στο φούρνο και ψήνουμε για 15΄.
Όταν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις ανακατεύουμε με τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις φλούδες λεμονιού, τις ελιές και το μαϊντανό. Στη συνέχεια, ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.
Όταν χρησιμοποιούμε ελιές στο μαγείρεμα, να τις προσθέτουμε 15 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, γιατί το ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία τις πικρίζει.
1/2 κιλό πατάτες
100 γρ. λιαστές ντομάτες καλά στραγγισμένες
100 γρ. τσακιστές πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια
Πολύ λεπτές φλούδες ενός λεμονιού
1 κουταλιά κάππαρη
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1½ κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 10΄, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τις λιώνουμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ταψί ψηλά στο φούρνο και ψήνουμε για 15΄.
Όταν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις ανακατεύουμε με τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις φλούδες λεμονιού, τις ελιές και το μαϊντανό. Στη συνέχεια, ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.
Όταν χρησιμοποιούμε ελιές στο μαγείρεμα, να τις προσθέτουμε 15 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, γιατί το ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία τις πικρίζει.
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Πράσινες τσακιστές ελιές
» Σουπιές με ελιές
» ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΡΕΜΟΥΛΑΝΤ
» Μοσχάρι με ελιές
» ελιες τσακιστές
» Σουπιές με ελιές
» ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΡΕΜΟΥΛΑΝΤ
» Μοσχάρι με ελιές
» ελιες τσακιστές
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης