Αναζήτηση
ΑΥΓΑ ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
+2
sofia
Λίλα
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΑΥΓΑ ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Τον τελευταίο καιρό έχω ξετρελαθεί με τις μαροκινές συνταγές. Μια τέτοια σας παρουσιάζω σήμερα, εύκολη, γρήγορη, οικονομική αλλά πεντανόστιμη.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το κινητό και δεν είναι καλές αλλά δεν κρατήθηκα να την ανεβάσω άλλη μέρα, ήθελα σήμερα!!
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
4 αυγά
2 ντομάτες φρέσκες κομμένες σε μεγάλους κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιαντρο σκόνη
λίγη ζάχαρη
αλάτι προαιρετικά
Για τη σος γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι
5-6 φύλλα μέντας ή δυόσμου
λίγο κύμινο
χυμό από μισό λεμόνι
πιτούλες ή τορτίγιας για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σος και την βάζουμε στο ψυγείο για να δέσουν τα αρώματα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα μπαχάρια, ανακατεύουμε και τελευταίες προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη.
Ανακατεύοντας συχνά αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά. Κάνουμε λακουβίτσες στη σάλτσα και σπάμε μέσα τα αυγά. Βάζουμε πάνω σε κάθε αυγό λίγο κύμινο και λίγο αλάτι, καπακώνουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα αυγά να ψηθούν όσο μας αρέσουν. Στο μεταξύ ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο λάδι τις πιτούλες. Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με το γιαούρτι και τις πιτούλες. Αν σας αρέσουν τα καυτερά βάζετε 2 κουταλάκια τσίλι.
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Απ: ΑΥΓΑ ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Τα αυγά με σάλτσα μας αρέσουν είχα δοκιμάσει και τη συνταγή της Έλλης, τώρα θα δοκιμάσω κι αυτά γιατί μας αρέσουν τα πικάντικα.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Mμμ ωραία ιδέα και σήμερα δεν ήξερα τι να μαγειρέψω.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Ωραία πρόταση Λίλα κι επειδή μας αρέσουν και τα καυτερά και τα πικάντικα αν έχεις κι άλλες συνταγές θα το εκτιμούσα πολύ να τις μοιραστείς μαζί μας.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Κι εγώ είχα κολλήσει στη συνταγή που λέει η Σοφία αλλά ακόμη δεν αξιώθηκα να τη δοκιμάσω. Θα το πάρω σιγά σιγά θα φτιάξω της Έλλης για την οικογένεια και τα δικά σου για μένα Λιλού μου που μου αρέσουν όλα τα μπαχάρια που βάζεις.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Οτι και να μαγειρεψω παντα θα τρελαινομαι για αυγα. Το εκανα και μου αρεσε παρα πολυ ! Η μονη διαφορα ειναι οτι εβαλα τις πιτες στο φουρνο τυλιγμενες σε βρεγμενη λαδοκολα . Ευγε !
Armoracia rusticana- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3
Registration date : 25/04/2012
Armoracia rusticana έγραψε:Οτι και να μαγειρεψω παντα θα τρελαινομαι για αυγα. Το εκανα και μου αρεσε παρα πολυ ! Η μονη διαφορα ειναι οτι εβαλα τις πιτες στο φουρνο τυλιγμενες σε βρεγμενη λαδοκολα . Ευγε !
Xαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!!!
Παρόμοια θέματα
» Μελιτζανοκεφτέδες με σκόρδο και σως γιαουρτιού
» ντολμαδακια με κιμα και σαλτσα γιαουρτιού
» ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
» Σάλτσα κιμά & σάλτσα κρεμμυδιού
» Ντομάτες γεμιστές με αυγά
» ντολμαδακια με κιμα και σαλτσα γιαουρτιού
» ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
» Σάλτσα κιμά & σάλτσα κρεμμυδιού
» Ντομάτες γεμιστές με αυγά
Σελίδα 1 από 1