Αναζήτηση
Πεντανόστιμα Πασχαλινά μπουρέκια
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πεντανόστιμα Πασχαλινά μπουρέκια
Υλικά
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο για πίτες (έτοιμο)
1 αρνίσια συκωταριά ψιλοκομμένη
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
½ φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
250 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
250 γραμμ. ανθότυρο φρέσκο σε τρίμματα
250 γραμμ. μανούρι σε τρίμματα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή σε τηγάνι βαθύ και φαρδύ. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι για 3΄-4΄και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Αφήνουμε να σοταριστεί για 5΄-6΄ και σβήνουμε με το κρασί.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοψηθεί η συκωταριά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της, περίπου 8΄-10΄. Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Τότε δοκιμάζουμε να τ’ αλατίσουμε.
Κόβουμε στη μέση τα φύλλα (κάθε φύλλο βγάζει 2 μπουρέκια.). Απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση και τυλίγουμε σε φλογέρα, αφού κλείσουμε τα πλάγια. Τοποθετούμε τα μπουρέκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω.
Αφού τα τυλίξουμε όλα, με πινέλο τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς.
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο για πίτες (έτοιμο)
1 αρνίσια συκωταριά ψιλοκομμένη
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
½ φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
250 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
250 γραμμ. ανθότυρο φρέσκο σε τρίμματα
250 γραμμ. μανούρι σε τρίμματα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή σε τηγάνι βαθύ και φαρδύ. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι για 3΄-4΄και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Αφήνουμε να σοταριστεί για 5΄-6΄ και σβήνουμε με το κρασί.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοψηθεί η συκωταριά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της, περίπου 8΄-10΄. Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Τότε δοκιμάζουμε να τ’ αλατίσουμε.
Κόβουμε στη μέση τα φύλλα (κάθε φύλλο βγάζει 2 μπουρέκια.). Απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση και τυλίγουμε σε φλογέρα, αφού κλείσουμε τα πλάγια. Τοποθετούμε τα μπουρέκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω.
Αφού τα τυλίξουμε όλα, με πινέλο τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Πεντανόστιμα Πασχαλινά μπουρέκια
Kρητική συνταγή? Όλο αρώματα είναι, μεγάλη ζημιά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Πασχαλινά Κουλουράκια
» Πασχαλινά Κουλούρια ΙΙ
» Κουλουράκια πασχαλινά
» ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
» ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
» Πασχαλινά Κουλούρια ΙΙ
» Κουλουράκια πασχαλινά
» ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
» ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης