Αναζήτηση
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ AL PUZZARE
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ AL PUZZARE
Μια διαφορετική πρόταση για τις μελιτζάνες, προκλητική όσο ο τίτλος της και νόστιμη όσο το καλοκαίρι!!!
ΥΛΙΚΑ
4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
χυμό από 1 λεμόνι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 αυγά
2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
δυόσμο
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι, τις πλένουμε και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα το λεμόνι και τις μελιτζάνες. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται.
Τις σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν λίγο αφαιρούμε με προσοχή την ψίχα και την κόβουμε σε κυβάκια.
Σε ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει ρίχνουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας.
Μόλις ψηθούν κατεβάζουμε απ'ο τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την φρυγανιά, τον δυόσμο, τα αυγά χτυπημένα και τα 2/3 από το τυρί. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες. Βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτάκια και μέχρι να λιώσει το τυράκι. Τρώγονται ζεστές αλλά και κρύες!!!!
H συνταγή είναι από ένα βιβλιαράκι με τίτλο "Συνταγές από την Ισπανία".
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Απ: ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ AL PUZZARE
Προκλητική συνταγή δε θα πει τίποτα Και τι ακριβώς σημαίνει Λιλάκι? Ωραία πρόταση πάντως γευστική και χορταστική.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Οι μελιτζάνες οι φλάσκες είναι το αγαπημένο μου λαχανικό. Το φαγητό φαίνεται πολύ ωραίο και άκρως καλοκαιρινό αλλά όταν το φτιάξω θα ψήσω τις μελιτζάνες στο φούρνο όπως κάνω και για τα παποτσάκια και μετά θα τις αδειάσω. Νομίζω ότι έτσι γίνονται νοστιμότερες.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει...ψάχνοντας βρήκα μια ανάλογη συνταγή της Βέφας οπότε είναι γνωστή συνταγή!
Ειρήνη ο βρασμός μέσα σε λεμόνι αφήνει την μελιτζάνα άσπρη, άσπρη....και δεν αφαιρεί σε τίποτα από τη γεύση!!!
Ειρήνη ο βρασμός μέσα σε λεμόνι αφήνει την μελιτζάνα άσπρη, άσπρη....και δεν αφαιρεί σε τίποτα από τη γεύση!!!
Να κάνουμε και λίστα με πρόστυχα φαγητά...πλάκα-πλάκα..θα μαζευτούνε κάμποσα...για ειδικές καταστάσεις βρε παιδι μου...χαχαχαχααχ! Οπως ήδη έχω δηλώσει δεν μου γλιτώνει αυτό το φαγάκι ....χιχιχιχιχιχι!
φοβερο μεζεδακι και μου αρεσει γιατι η μελιτζανα δεν τηγανιζεται
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Μελιτζάνες
» ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
» ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
» ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
» μελιτζανες στο φουρνο