Αναζήτηση
φουσιλι με γαριδες και λαχανικα
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
φουσιλι με γαριδες και λαχανικα
Υλικά
350 γρ φουσιλι
250 γρ γαριδες
2 πιπεριες φλωρινης
2 καροτα
2 κολοκυθακια
2μεγαλα μανιταρια πορτο μπελο
1 μετριο κρεμμυδι
1 κ.γ ξερο βασιλικο
1 κρασοποτηρο λευκο κρασι
1 μικρη κρεμα γαλακτος η μιση κουπα φρεσκο γαλα
1 πακετο μιξ τριων τυριων
μιση κουπα ηλιελαιο
αλατοπιπερο
Εκτέλεση
Βραζω μαζι τα καροτα και τα κολοκυθακια σε αλατισμενο νερο μεχρι να μαλακωσουν και οχι να λιωσουν.Τα κοβω σε μικρα κομματακια ,οπως και τα υπολοιπα λαχανικα. Καθαριζω ωμες τις γαριδες και τους βγαζω το εντερακι.Τις κοβω σε 2-3 κομματια..Τσιγαριζω τις γαριδες με το κρεμμυδακι, προσθετω τα υπολοιπα υλικα και σβηνω με το κρασί. Αλατοπιπερωνω και σωταρω για 5 ακομα λεπτα. Προσθετω την κρεμα γαλακτος και αποσυρω την κατσαρολα .Εν τω μεταξυ εχω βρασει τα φουσιλι αλ ντεντε. Παιρνω ενα πυρεξ και βαζω στον πατο λιγο απο το μιγμα γαριδας.Απλωνω μια στρωση φουσιλι-μιγμα γαριδα ,πασπαλιζω με τυρι και επαναλαμβανω τις στρωσεις.
ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΖΟΥΜΑΚΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ.τΟΠΟΘΕΤΩ ΤΟ ΠΥΡΕΞ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ,ΙΣΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΥΡΙ
Ενα υπεροχο φαγακι-μια γευστικη εμπνευση. Οσο για τη φωτογραφια δυστυχως δεν προλαβα να το τραβηξω.Ιδωμεν
350 γρ φουσιλι
250 γρ γαριδες
2 πιπεριες φλωρινης
2 καροτα
2 κολοκυθακια
2μεγαλα μανιταρια πορτο μπελο
1 μετριο κρεμμυδι
1 κ.γ ξερο βασιλικο
1 κρασοποτηρο λευκο κρασι
1 μικρη κρεμα γαλακτος η μιση κουπα φρεσκο γαλα
1 πακετο μιξ τριων τυριων
μιση κουπα ηλιελαιο
αλατοπιπερο
Εκτέλεση
Βραζω μαζι τα καροτα και τα κολοκυθακια σε αλατισμενο νερο μεχρι να μαλακωσουν και οχι να λιωσουν.Τα κοβω σε μικρα κομματακια ,οπως και τα υπολοιπα λαχανικα. Καθαριζω ωμες τις γαριδες και τους βγαζω το εντερακι.Τις κοβω σε 2-3 κομματια..Τσιγαριζω τις γαριδες με το κρεμμυδακι, προσθετω τα υπολοιπα υλικα και σβηνω με το κρασί. Αλατοπιπερωνω και σωταρω για 5 ακομα λεπτα. Προσθετω την κρεμα γαλακτος και αποσυρω την κατσαρολα .Εν τω μεταξυ εχω βρασει τα φουσιλι αλ ντεντε. Παιρνω ενα πυρεξ και βαζω στον πατο λιγο απο το μιγμα γαριδας.Απλωνω μια στρωση φουσιλι-μιγμα γαριδα ,πασπαλιζω με τυρι και επαναλαμβανω τις στρωσεις.
ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΖΟΥΜΑΚΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ.τΟΠΟΘΕΤΩ ΤΟ ΠΥΡΕΞ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ,ΙΣΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΥΡΙ
Ενα υπεροχο φαγακι-μια γευστικη εμπνευση. Οσο για τη φωτογραφια δυστυχως δεν προλαβα να το τραβηξω.Ιδωμεν
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ntina στις Τετ Ιουλ 18, 2012 1:22 pm, 1 φορά
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: φουσιλι με γαριδες και λαχανικα
Αααα ωραία! Αφού πήραμε τηλεφωνικό δείγμα της συνταγής την βλέπουμε και γραμμένη. Και πως να προλάβετε κυρία μου να τραβήξετε φωτογραφία? Σιγά μην έμενε ψίχουλο για φωτογράφιση Βαλτή είσαι Ντινούλα μου τέτοια ώρα...
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Πολύ ωραία συνταγή, εγώ κρέμα στα φαγητά δεν πολυχρησιμοποιώ αλλά κ με το γαλατάκι νομίζω μια χαρά θα είναι!
Ντινάκι μου λατρεμένο....είπαμε οτι κάνουμε δίαιτα μετά το χειρουργείο!!
λιλου μου η διαιτα συνεχιζεται .Ο αντρας μου ειχε γενεθλια και του εκανα 2 φαγακια για να τον ευχαριστησω για τη βοηθεια που μου προσφερε οταν ημουν νοσοκομειο
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Πολύ νόστιμη θα είναι και σίγουρα με το γάλα πιο ελαφριά.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Κριθαρωτό με γαρίδες και λαχανικά
» ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ CURRY
» ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
» Γαρίδες σαγανάκι
» ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
» ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ CURRY
» ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ