delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού

Πήγαινε κάτω

Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού  Empty Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού

Δημοσίευση από Rena Τετ Μάης 14, 2014 10:44 pm

Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού  2pq4cxc

Ένα υπέροχο κοτόπουλο κατσαρόλας που γευστικά αλλά και στον τρόπο μαγειρέματος ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.  Ο τρόπος που είναι μαγειρεμένο το κάνει όχι μόνο ζουμερό εσωτερικά αλλά εγκλωβίζει μέσα του όλα τα αρώματα των μπαχαρικών, ενώ παράλληλα φτιάχνει μια τραγανή κρούστα εξωτερικά που αποκλείεται να σας αφήσει αδιάφορους.

Υλικά

4  φιλέτα κοτόπουλο κομμένα το καθένα στα δύο
2 λεμόνια (θα χρειαστούμε το ξύσμα τους και προαιρετικά το χυμό τους)
4-5 κλωναράκια δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
1/4 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
Μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο


ή μίγμα μπαχαρικών που φτιάχνουμε ως εξής ( το μίγμα με τα συγκεκριμένα υλικά βγάζει παραπάνω ποσότητα από όση θα χρειαστούμε. Αυτό που θα μας περισσέψει το φυλάσσουμε σε ένα βαζάκι για επόμενη χρήση). 

3 κ.σ. κρεμμύδι σκόνη
1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
¼  κ.γλ. κύμινο
¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γλ. μπούκοβο
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι
¼ κ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
1 κ.γλ. σιναπόσπορο
1 κ.γλ. κόλιανδρο
½ κ.γλ. ρίγανη
Από το μίγμα θα χρησιμοποιήσουμε 2 κ.γλ. περίπου για να καρυκεύσουμε το κοτόπουλο.  Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση βάλτε παραπάνω ποσότητα.
    

      Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού  Dvo5mo


      Εκτέλεση


Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε εκεί τα φιλέτα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το δεντρολίβανο μαζί με το ξύσμα των λεμονιών.

Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα προσθέτουμε το μίγμα μπαχαρικών, λίγο αλάτι και το χυμό των λεμονιών, αν θέλουμε-αλλιώς βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μετά τα δέκα λεπτά πετάμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου, αφαιρούμε τα φιλέτα από την κατσαρόλα και παίρνουμε το ζωμό από το φαγητό και τον βάζουμε σε ένα μπωλ.

Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού  2ytviit

Από αυτόν θα χρησιμοποιήσουμε περίπου τον μισό για να αποτελειώσουμε το μαγείρεμα των φιλέτων με την τεχνική του ριζότο.  Δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις κάψει η κατσαρόλα μας προσθέτουμε μια κουταλιά ζωμό και τα φιλέτα. Όταν αρχίσει να σώνεται ο ζωμός και αρχίσει να γίνεται σαν κόλλα προσθέτουμε κι άλλο ζωμό, φροντίζοντας να «σκουπίζουμε» την κατσαρόλα μας με τα φιλέτα και αναποδογυρίζοντας που και που για να ψήνονται κι από τις δύο πλευρές και να παίρνουν όμορφο ρόδινο χρώμα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με το ζωμό μέχρι να καραμελώσουν και να ψηθούν τα φιλέτα.  Η διαδικασία αυτή δεν κρατάει πάνω από 3-4 λεπτά γιατί η φωτιά είναι δυνατή και το υγρό εξατμίζεται αμέσως.

Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο ζωμό που μας έχει απομείνει και αφήνουμε για 3-5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.  

Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού  2hmnbs1

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό μαζί με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού  Bhd16g

Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού  Ok7m6g
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης