Αναζήτηση
Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού
Σελίδα 1 από 1
Πικάντικο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού
Ένα υπέροχο κοτόπουλο κατσαρόλας που γευστικά αλλά και στον τρόπο μαγειρέματος ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ο τρόπος που είναι μαγειρεμένο το κάνει όχι μόνο ζουμερό εσωτερικά αλλά εγκλωβίζει μέσα του όλα τα αρώματα των μπαχαρικών, ενώ παράλληλα φτιάχνει μια τραγανή κρούστα εξωτερικά που αποκλείεται να σας αφήσει αδιάφορους.
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα το καθένα στα δύο
2 λεμόνια (θα χρειαστούμε το ξύσμα τους και προαιρετικά το χυμό τους)
4-5 κλωναράκια δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
1/4 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
Μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
ή μίγμα μπαχαρικών που φτιάχνουμε ως εξής ( το μίγμα με τα συγκεκριμένα υλικά βγάζει παραπάνω ποσότητα από όση θα χρειαστούμε. Αυτό που θα μας περισσέψει το φυλάσσουμε σε ένα βαζάκι για επόμενη χρήση).
3 κ.σ. κρεμμύδι σκόνη
1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
¼ κ.γλ. κύμινο
¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γλ. μπούκοβο
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι
¼ κ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
1 κ.γλ. σιναπόσπορο
1 κ.γλ. κόλιανδρο
½ κ.γλ. ρίγανη
Από το μίγμα θα χρησιμοποιήσουμε 2 κ.γλ. περίπου για να καρυκεύσουμε το κοτόπουλο. Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση βάλτε παραπάνω ποσότητα.
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε εκεί τα φιλέτα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το δεντρολίβανο μαζί με το ξύσμα των λεμονιών.
Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα προσθέτουμε το μίγμα μπαχαρικών, λίγο αλάτι και το χυμό των λεμονιών, αν θέλουμε-αλλιώς βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μετά τα δέκα λεπτά πετάμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου, αφαιρούμε τα φιλέτα από την κατσαρόλα και παίρνουμε το ζωμό από το φαγητό και τον βάζουμε σε ένα μπωλ.
Από αυτόν θα χρησιμοποιήσουμε περίπου τον μισό για να αποτελειώσουμε το μαγείρεμα των φιλέτων με την τεχνική του ριζότο. Δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις κάψει η κατσαρόλα μας προσθέτουμε μια κουταλιά ζωμό και τα φιλέτα. Όταν αρχίσει να σώνεται ο ζωμός και αρχίσει να γίνεται σαν κόλλα προσθέτουμε κι άλλο ζωμό, φροντίζοντας να «σκουπίζουμε» την κατσαρόλα μας με τα φιλέτα και αναποδογυρίζοντας που και που για να ψήνονται κι από τις δύο πλευρές και να παίρνουν όμορφο ρόδινο χρώμα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με το ζωμό μέχρι να καραμελώσουν και να ψηθούν τα φιλέτα. Η διαδικασία αυτή δεν κρατάει πάνω από 3-4 λεπτά γιατί η φωτιά είναι δυνατή και το υγρό εξατμίζεται αμέσως.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο ζωμό που μας έχει απομείνει και αφήνουμε για 3-5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό μαζί με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα
» Πικάντικο κοτόπουλο με κουρκουμά
» Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα
» Κοτοπουλο με πατατες στην σακουλα
» ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
» Πικάντικο κοτόπουλο με κουρκουμά
» Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα
» Κοτοπουλο με πατατες στην σακουλα
» ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης