Γλυκό κυδώνι

Πήγαινε κάτω

Γλυκό κυδώνι Empty Γλυκό κυδώνι

Δημοσίευση από Rena Την / Το Τρι Νοε 11, 2014 4:13 am

Γλυκό κυδώνι B4vwog

Από τα πλέον δύσκολα φρούτα τα κυδώνια. Δύσκολα καθαρίζονται, εύκολα αλλάζουν το χρώμα τους από το όμορφο ξανθό σε μαύρο και η γεύση τους όσο είναι ωμά δεν δελεάζει σχεδόν κανέναν. Όσο δύσκολα όμως κι αν είναι στη διαχείριση τους κι όσο "άνοστα" είναι ωμά, τόσο νόστιμα γίνονται όταν μεταμορφωθούν σε γλυκό ή μαρμελάδα. Το πλέον παραδοσιακό σπιτικό γλυκό με την υπέροχη γεύση και τους πολλούς θαυμαστές.


Υλικά
1 κιλό  καθαρισμένα κυδώνια
1 ποτήρι νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 φλ. αμυγδαλόψιχα
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα

χυμός από 1/2 λεμόνι 


επιπλέον χυμό από 1,5 λεμόνι για να μη μαυρίσουν


Γλυκό κυδώνι 2db6ljb


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα ρίχνουμε ολόκληρα μέσα σε λεκάνη με νερό,όπου έχουμε προσθέσει το χυμό 1,5 λεμονιού...

Με τις λεμονόκουπες τρίβουμε κάθε κυδώνι που καθαρίζουμε ,για να μη μαυρίσει. Όταν τα καθαρίσουμε όλα από τη φλούδα αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια από το καθένα και τα κόβουμε αρχικά στα τέσσερα κι έπειτα σε μπαστουνάκια.  
 
Βάζουμε τα κυδώνια σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄.
 
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό. 
 
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού, τ’ αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης