Αναζήτηση
«ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
«ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Η παρακάτω συνταγή είναι αυθεντική.
Υλικά
4 τεμ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος, ή μπούτια (χωρίς το δέρμα), ή και τα δύο
1 κεσεδάκι γιαούρτι, στραγγιστό
2 κ.γ. ταντούρι μασάλα σε σκόνη, (Τandoori Masala)*,
2 φρέσκα σκόρδα, ψιλοκομμένα
Λίγο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
Τσάτ μασάλα σε σκόνη, (chat masala powder)*,
Οδηγίες:
Παίρνετε το κοτόπουλο, (το κάθε στήθος χωριστά), και το χαράζετε διαγώνια κατά μήκος, αρκετά βαθιά αλλά χωρίς να το κόψετε μέχρι κάτω.
Γυρίστε το κομμάτι από την πίσω πλευρά και κάντε το ίδιο αλλά όχι με την ίδια φορά που χαράξατε την πρώτη πλευρά, (δηλαδή αν χαράξατε την πρώτη πλευρά, (διαγωνίως), από τα αριστερά προς τα δεξιά, κάντε το αντίθετο στην πίσω πλευρά δηλ. από τα δεξιά προς τα αριστερά). Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η επιφάνεια του κομματιού και βοηθά να αρωματισθεί το κοτόπουλο όσο πιο βαθιά γίνεται.
Μέσα σ’ ένα μπόλ, βάλτε το γιαούρτι, το «ταντούρι μασάλα», το σκόρδα και το τζίντζερ, Ανακατέψτε κα καλά μέχρι να γίνει ένα γίνει ένα ομοιογενές μείγμα σαν αλοιφή και αλείψτε τα κομμάτια, καθ’ ένα ξεχωριστά, πολύ καλά με μία σπάτουλα, έτσι ώστε να απορροφήσει το κρέας το μείγμα όσο το δυνατόν καλύτερα, βάλτε το στο ψυγείο για 24 ώρες, να μαριναριστεί.
Προθερμάνετε το ηλεκτρικό γκρίλ στο μάξιμουμ. Βάλτε μερικά φύλλα αλουμινόχαρτο πάνω σε μια σχάρα, τοποθετήστε πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και βάλτε την προσεχτικά κάτω από το γκρίλ. Θα σας πάρει, περίπου, 5-8 λεφτά. με το μάτι όταν δείτε να πάρουν ένα βαθύ καφέ χρώμα.
βγάλτε τα από το γκρίλ και ρίξτε απο πάνω μιά γερή δόση απο τη τσάτ μασάλα, (όσο πιάσουνε τα τρία σας δάκτυλα), πάνω στα κομμάτια και ξαναβάλετε τα κάτω απο το γκρίλ μέχρι οι άκρες γύρω γύρω απο το κάθε κομμάτι να φαίνεται σάν λίγο καμμένο.
Βγάλτε τα απο το γρίλ, γυρίστε τα απο την άλλη μεριά και επαναλάβατε την ίδια διαδικασία.
1. Ταντούρι Μασάλα - (Tandoori Masala)
Υλικά
100 γρ. σπόρους κύμινου
35 γρ. σπόρους κόλιανδρου
20 γρ. λειωμένο σκόρδο
5 κανέλλα σε ξύλα, (γύρο στους 5 πόντους το κάθένα),
20 γρ. τζίντζερ σκόνη
20 γρ. σκόρδο σκόνη
20 γρ. κόκκινο τσίλι σε σκόνη
20 γρ. τουρμέρικ σε σκόνη, (turmeric powder), (ή μπαχάρι σκόνη)
20 γρ. μάσσε σε σκόνη, (mace powder)*,
20 γρ. φλούδα πορτοκαλιού αποξηραμένη και χτυπημένη στο γουδί να γίνει
Σκόνη
Παρασκευή
Καβουρδίστε, σένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά, το κύμινο, το κόλιανδρο, τα σκόρδα και τα ξύλα της κανέλλας μέχρι να αρχίσουν να αποδεσμεύουν τα αρώματά των. Κατεβάστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν
Αλέστε τα στο μύλο του καφέ, (ή σε άλλο μικρό ηλεκτρικό), μέχρι να γίνουν όλα μια μαλακή σκόνη σαν πούδρα
2. Τσάτ Μασάλα – (Chat Masala)
2 κ.σ. σπόρους κύμινου
1 1/2 κ.σ. ξερό μάραθο
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα, (Garam Masala)
1 κ.σ. μάγκο σε σκόνη
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καγιέν, (cayenne peper)
1 «γερή» δόση ξερό δυόσμο
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη.
Καβουρντίστε το κύμινο και το μάραθο και τριψτε τα να γίνουν σκόνη. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
3. Μάσσε Μασάλα – (Mace powder)
Ανακατέψτε καλά πιπέρι, κανέλλα, και μοσχοκάρυδο
4. Garam masala
1/3 κούπας κάρδαμο σε σπόρους
5 ξύλα κανέλλας
1/4 κούπας σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. κόκκους πιπέρι
2 κ.σ. σπόρους κύμινου
1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
1/2 κ.σ. μοσχοκάρυδο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 C,
Αλέθουμε ελαφρά το κάρδαμο
Βάλτε σε ταψάκι, πάνω σε χαρτί φούρνου, το κάρδαμο, την κανέλλα, τους κόκκους πιπεριού, το κύμινο και το κόλιανδρο. Ψήστε τα για 12-15 λεπτά. Και ανκακατέψτε 2-3 φορες κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αφήστετα να κρυώσουν, αλέστε τα και προσθέστε και ανακατέψτε και το μοσχοκάρυδο.
1. Το Μάγκο powder μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τριμμένο κουκουνάρι.
τα υπόλοιπα ίσως, (σίγουρα), βρίσκονται έτοιμα σε συσκευασία σε εξειδικευμένα
σούπερ μάρκετ.
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Κυριάκο δύσκολα μας βάζεις. Άσε να το φάω καλύτερα κάπου έτοιμο....
:bounce:
:bounce:
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Ειρήνη έγραψε:Κυριάκο δύσκολα μας βάζεις. Άσε να το φάω καλύτερα κάπου έτοιμο....
:bounce:
Ειρήνη και το...γιουβέτσι μπορείς να το βρείς έτοιμο χαχαχαχαχα
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Καλά αν το πάμε έτσι όλα μπορώ να τα βρω έτοιμα. Το θέμα είναι ο βαθμός δυσκολίας κάθε πιάτου και ποια από αυτά είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου να τα παρασκευάσω μόνη μου!
Κατόπιν αυτού, το ταντούρι θα περιμένω να το φάω από τα χεράκια σου!! χιχιχιχι
Κατόπιν αυτού, το ταντούρι θα περιμένω να το φάω από τα χεράκια σου!! χιχιχιχι
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Ειρήνη έγραψε:Καλά αν το πάμε έτσι όλα μπορώ να τα βρω έτοιμα. Το θέμα είναι ο βαθμός δυσκολίας κάθε πιάτου και ποια από αυτά είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου να τα παρασκευάσω μόνη μου!
Κατόπιν αυτού, το ταντούρι θα περιμένω να το φάω από τα χεράκια σου!! χιχιχιχι
Eιρήνη και πάλι καλημέρα, εντάξειιιιιιιιιιι, μετά χαράς και μεγάλη μου τιμή, με την διαφορά ότι τα "δύσκολα" μπαχαρικά κλπ. τα έχω απο δώ, μόνο ψήσιμο θελει χαχαχαχαχα, φιλιά πολλά
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Κυριάκο τι μου κάνεις πρωί πρωί Δείχνει πολύ λαχταριστό. Βέβαια έχει μια διαδικασία για μας που δεν έχουμε πρόσβαση σε τέτοια μπαχαρικά αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο. Γεια στα χέρια σου!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Το έχω δοκιμάσει αυτό το κοτόπουλο και είναι πράγματι πολύ νόστιμο. Ελπίζω η συνταγή που γεύτηκα να ήταν η αυθεντική. Μπράβο Κυριάκο. Πολύ μερακλής είσαι!
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Σφακιανός έγραψε:[img]Προθερμάνετε το ηλεκτρικό γκρίλ στο μάξιμουμ. Βάλτε μερικά φύλλα αλουμινόχαρτο πάνω σε μια σχάρα, τοποθετήστε πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και βάλτε την προσεχτικά κάτω από το γκρίλ. color]
Κυριάκο δεν κατάλαβα ακριβώς τη διαδικασία. Μπορείς να μου πεις πως ακριβώς το κάνεις? Η σχάρα δεν είναι ήδη πάνω στη γκριλιέρα? Εννοείς στη δική σου βγαίνουν οι σχάρες?
Φαίνεται καταπληκτικό πάντως. Μπράβο σου.
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Είναι στα αλήθεια ένα πολύ νόστιμο πιάτο αν μαγειρευτεί σωστά. Να προσθέσω μόνο ότι η αυθεντική συνταγή προβλέπει ψήσιμο στο ειδικό πήλινο σκεύος, με την ίδια ονομασία.
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
antigoni έγραψε:Είναι στα αλήθεια ένα πολύ νόστιμο πιάτο αν μαγειρευτεί σωστά. Να προσθέσω μόνο ότι η αυθεντική συνταγή προβλέπει ψήσιμο στο ειδικό πήλινο σκεύος, με την ίδια ονομασία.
Σωστά ΄το είπες antigoni, το "tanddori" ckicken είναι σπεσιαλιτέ του Peshawar, μιας επαρχίας στις ινδίες και αρχικώς ψήνανε στα "tandoors" τα οποία είναι φουρνάκια απο πηλό σε χήμα καμπάνας και απο κατω βάζανε ξύλλα ή κάρβουνα και εκει ψήνουνε και το ψωμί τους. Τά φουρνάκια αυτά έχουν το ιδίωμα να ξεριψήνουν το κοτόπουλο απ' εξω και απο μεσα να ειναι ζουμερό.
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
antonis63 έγραψε:Σφακιανός έγραψε:[img]Προθερμάνετε το ηλεκτρικό γκρίλ στο μάξιμουμ. Βάλτε μερικά φύλλα αλουμινόχαρτο πάνω σε μια σχάρα, τοποθετήστε πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και βάλτε την προσεχτικά κάτω από το γκρίλ. color]
Κυριάκο δεν κατάλαβα ακριβώς τη διαδικασία. Μπορείς να μου πεις πως ακριβώς το κάνεις? Η σχάρα δεν είναι ήδη πάνω στη γκριλιέρα? Εννοείς στη δική σου βγαίνουν οι σχάρες?
Ναί αντώνη οι δικές μου βγαίνουνε οι σχάρες και ειναι διπλές.
Φαίνεται καταπληκτικό πάντως. Μπράβο σου.
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Τώρα πιά μόνο σε κάτι χωριά της περιοχής αυτής θα το βρεις ψημενο σε "tandoor". Όλα τωρα γίνονται στην σχάρα. Παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να είναι αυθεντική η συνταγή.Σφακιανός έγραψε:antigoni έγραψε:Είναι στα αλήθεια ένα πολύ νόστιμο πιάτο αν μαγειρευτεί σωστά. Να προσθέσω μόνο ότι η αυθεντική συνταγή προβλέπει ψήσιμο στο ειδικό πήλινο σκεύος, με την ίδια ονομασία.
Σωστά ΄το είπες antigoni, το "tanddori" ckicken είναι σπεσιαλιτέ του Peshawar, μιας επαρχίας στις ινδίες και αρχικώς ψήνανε στα "tandoors" τα οποία είναι φουρνάκια απο πηλό σε χήμα καμπάνας και απο κατω βάζανε ξύλλα ή κάρβουνα και εκει ψήνουνε και το ψωμί τους. Τά φουρνάκια αυτά έχουν το ιδίωμα να ξεριψήνουν το κοτόπουλο απ' εξω και απο μεσα να ειναι ζουμερό.
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Ξελιγώθηκα χιχι. Βουτάω ένα μπουτάκι ή στηθάκι, ότι περισσεύει και πάω να πνίξω τον πόνο μου στο ποτό..γιατί και που το βούτηξα, φάτε μάτια ψάρια ...Αχ Σφακιανέ και είμαι και θεονήστικη...
????????- Επισκέπτης
Απ: «ΤΑΝDOORI CHICKEN», Ινδικό Κοτόπουλο Ψητό
Καταπληκτική συνταγή. Συγχαρητήρια
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Ψαρονέφρι ψητό
» ΧΤΑΠΟΔΙ........... ΣΑΝ ΨΗΤΟ
» Λαβράκι ψητό
» Χταποδάκι ψητό
» ΤΟ ΨΗΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ...
» ΧΤΑΠΟΔΙ........... ΣΑΝ ΨΗΤΟ
» Λαβράκι ψητό
» Χταποδάκι ψητό
» ΤΟ ΨΗΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ...
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης