Αναζήτηση
Κρασί
+6
sofia
antonis63
anastazie
raymonda
Rena
Sommelier
10 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 2
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Κρασί
Πολύ ενδιαφέρον Site. Αλλά... χωρίς κρασί?
Εψαξα με διάφορα ...σχετικά, (κρασί, οίνος κλπ) και δεν βρήκα... τίποτα!!!
Αν κάνω λάθος... δορθώστε με.
Αν δεν κάνω, ας ξεκινήσουμε να γράφουμε γιά το "νέκταρ των θεών"!
Εψαξα με διάφορα ...σχετικά, (κρασί, οίνος κλπ) και δεν βρήκα... τίποτα!!!
Αν κάνω λάθος... δορθώστε με.
Αν δεν κάνω, ας ξεκινήσουμε να γράφουμε γιά το "νέκταρ των θεών"!
Απ: Κρασί
Καλωσόρισες στην παρέα μας!!! Δίκιο έχεις, δεν έχουμε κάτι σχετικό με κρασί. Και ένα καλό φαγητό γίνεται καλύτερο όταν συνοδεύεται με ένα καλό κρασάκι.
Θα χαρούμε να μοιραστείς τις γνώσεις σου μαζί μας
Θα χαρούμε να μοιραστείς τις γνώσεις σου μαζί μας
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κρασί
Κρασάκι ε? Τέλεια Ανυπομονώ να σε διαβάσω. Καλώς μας ήρθες Sommelier!
raymonda- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 501
Registration date : 12/07/2009
Γιά το κρασί και ...εμένα.
Ευχαριστώ γιά το καλωσόρισμα και τα ...λουλούδια (το τριαντάφυλλο ωραίο, έστω και digital!
Ναι, αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα γράφω γιά το κρασί. Είναι η "μεγάλη μου αγάπη"! Ασχολούμαι πιά επαγγελματικά με αυτό, είμαι editor σε ένα νέο site -eshop γιά την πώληση κρασιών στο Internet που πρόκειται να "βγεί" στον αέρα τον Σεπτέμβρη, το houseofwine.gr. Γράφω επίσης και στο Blog του houseofwine.gr.
Αυτή την εποχή τρέχουμε και ...δεν φτάνουμε! Η προσπάθεια είναι φιλόδοξη, και ελπίζουμε να ικανοποιήσουμε κάθε φίλο του κρασιού....
Τώρα... γιά το κρασί. Η Ελλάδα είναι η 15η οινοπαραγωγός χώρα στον κόσμο (με πρώτη, εφέτος, την ...Ιταλία, και όχι την Γαλλία, όπως νομίζουν οι περισσότεροι), αλλά με ...αγάπη (δυστυχώς!) στο χύμα κρασί. Το εμφιαλωμένο, κάνει σημαντικά βήματα, και υπάρχουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ κρασιά (λίγο ακριβά, σε σχέση ποιότητας/τιμής με τα εισαγόμενα, αλλά... τι δεν είναι ακριβότερο στην Ελλαδίτσα μας!)
Δεν ξέρω πραγματικά τι ενδιαφέρει την παρέα εδώ σχετικά με το κρασί. Αν έχετε κάποιο θέμα, κάποιες ερωτήσεις, θα είναι χαρά μου να γράψω κάτι... γράφω καλύτερα όταν ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον, εξ' άλλου... φυσικό δεν είναι?
Ναι, αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα γράφω γιά το κρασί. Είναι η "μεγάλη μου αγάπη"! Ασχολούμαι πιά επαγγελματικά με αυτό, είμαι editor σε ένα νέο site -eshop γιά την πώληση κρασιών στο Internet που πρόκειται να "βγεί" στον αέρα τον Σεπτέμβρη, το houseofwine.gr. Γράφω επίσης και στο Blog του houseofwine.gr.
Αυτή την εποχή τρέχουμε και ...δεν φτάνουμε! Η προσπάθεια είναι φιλόδοξη, και ελπίζουμε να ικανοποιήσουμε κάθε φίλο του κρασιού....
Τώρα... γιά το κρασί. Η Ελλάδα είναι η 15η οινοπαραγωγός χώρα στον κόσμο (με πρώτη, εφέτος, την ...Ιταλία, και όχι την Γαλλία, όπως νομίζουν οι περισσότεροι), αλλά με ...αγάπη (δυστυχώς!) στο χύμα κρασί. Το εμφιαλωμένο, κάνει σημαντικά βήματα, και υπάρχουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ κρασιά (λίγο ακριβά, σε σχέση ποιότητας/τιμής με τα εισαγόμενα, αλλά... τι δεν είναι ακριβότερο στην Ελλαδίτσα μας!)
Δεν ξέρω πραγματικά τι ενδιαφέρει την παρέα εδώ σχετικά με το κρασί. Αν έχετε κάποιο θέμα, κάποιες ερωτήσεις, θα είναι χαρά μου να γράψω κάτι... γράφω καλύτερα όταν ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον, εξ' άλλου... φυσικό δεν είναι?
Απ: Κρασί
Kαλώς μας ήρθες Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να μας πεις κάποια πράγματα για το κρασί. Προσωπικά αν και μου αρέσει πολύ να συνοδεύω το φαγητό μου δεν είμαι απόλυτα σίγουρη τι ταιριάζει με τι. Για παράδειγμα ψάρι με λευκό κρασί ή κάτι άλλο?
Κάποια στιγμή είχε δημοσιευτεί ένα μικρό άρθρο σχετικά με τη γεύση του κρασιού μπορείς να δεις ΕΔΩ θα μπορούσες βάσει αυτού να μας πεις κάτι περισσότερο? Ποικιλίες κλπ? Ίσως ζητάω πολλά, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από ότι θεωρείς ευκολότερο. Ευχαριστούμε
Κάποια στιγμή είχε δημοσιευτεί ένα μικρό άρθρο σχετικά με τη γεύση του κρασιού μπορείς να δεις ΕΔΩ θα μπορούσες βάσει αυτού να μας πεις κάτι περισσότερο? Ποικιλίες κλπ? Ίσως ζητάω πολλά, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από ότι θεωρείς ευκολότερο. Ευχαριστούμε
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρασί
Ασφαλώς και μας ενδιαφέρει να μάθουμε και να μοιραστούμε μαζί σου "τα μυστικά" του κρασιού, να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις και γιατί όχι να έχουμε τις προτάσεις σου.
Θα μπορούσες ίσως ξεκινώντας από κάποιες συνταγές μας, να μας προτείνεις εσύ ως πιο ειδικός το κρασί που θα μπορούσε να τις συνοδεύσει. Πως σου φαίνεται?
Εύχομαι με το καλό να "ανέβει" το e-shop και να κερδίσει σύντομα πολλούς πολλούς φίλους.
Θα μπορούσες ίσως ξεκινώντας από κάποιες συνταγές μας, να μας προτείνεις εσύ ως πιο ειδικός το κρασί που θα μπορούσε να τις συνοδεύσει. Πως σου φαίνεται?
Εύχομαι με το καλό να "ανέβει" το e-shop και να κερδίσει σύντομα πολλούς πολλούς φίλους.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κρασί
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!!!
antonis63- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 208
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρασί
Καλησπέρα κι από μένα και καλωσόρισες!
Επί τη ευκαιρία αυτή η πάπια πορτοκάλι του Κυριάκου , που στην Κίνα τη συνοδεύουν με Maou Tai από ότι μας λεει ο φίλος μας, εμείς με τι μπορούμε να τη δοκιμάσουμε
Επί τη ευκαιρία αυτή η πάπια πορτοκάλι του Κυριάκου , που στην Κίνα τη συνοδεύουν με Maou Tai από ότι μας λεει ο φίλος μας, εμείς με τι μπορούμε να τη δοκιμάσουμε
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Κρασί
Σοφία,
Ευχαριστώ γιά το καλωσόρισμα. Διάβασα την συνταγή της Πάπιας του Κυριάκου... φαίνεται ...προκλητικά νόστιμη. Θα σου πω κάποια κρασιά που ταιριάζουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα σου έλεγα καλύτερα αν την ...δοκίμαζα πρώτα!
Λοιπόν... κατ' αρχήν, υποθέτω ότι εννοείς το Mao-tai, ένα άχρωμο, δυνατό κινέζικο ποτό που μοιάζει κάπως με την βότκα... αν λοιπόν έχεις διάθεση γιά ...κινέζικους πειραματισμούς, δοκίμασέ την με βότκα... μόνο όχι πολύ παγωμένη.
Αλλά επειδή εμείς οι έλληνες αυτό το φαγητό θα το κατατάσσαμε στα ...κυνήγια, και επειδή τα γλυκόξινα κυνήγια ταιριάζουν ...κλασσικά με κρασί από pinot noir (και αυτό γιατί τα αρώματα του δαμάσκηνου, του κερασιού, των μανιταριών, αλλά και τα "γήινα" αρώματα του pinot noir κάνουν εντονώτερα τα αρώματα του συγκεκριμμένου πιάτου), θα σου συνιστούσα το Κτήμα ΑΛΦΑ Pinot Noir (αν βρείς του 2006 ακόμα καλύτερα) γύρω στα 17-18 Ευρώ. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Αν ζητάς κάτι γύρω στα 10 Ευρώ, το Pinot Noir (2005) του Παπαιωάννου είναι μιά καλή επιλογή.
Τώρα... αν έχεις πρόσβαση σε κάποια καλή κάβα (δυστυχώς ακόμα δεν ...ανοίξαμε το houseofwine.gr!) θα σου συνιστούσα να ψάξεις γιά κάποιο Χιλιανό (πολύ φθηνά και καλά) ή και Νοτιοαφρικάνικο Pinot Noir.
Αυτά προς το παρόν... αλλά αν ...μαγειρέψεις την πάπια και μου κρατήσεις και ένα πιάτο, θα σου πω ΑΚΡΙΒΩΣ τι ταιριάζει!
Ευχαριστώ γιά το καλωσόρισμα. Διάβασα την συνταγή της Πάπιας του Κυριάκου... φαίνεται ...προκλητικά νόστιμη. Θα σου πω κάποια κρασιά που ταιριάζουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα σου έλεγα καλύτερα αν την ...δοκίμαζα πρώτα!
Λοιπόν... κατ' αρχήν, υποθέτω ότι εννοείς το Mao-tai, ένα άχρωμο, δυνατό κινέζικο ποτό που μοιάζει κάπως με την βότκα... αν λοιπόν έχεις διάθεση γιά ...κινέζικους πειραματισμούς, δοκίμασέ την με βότκα... μόνο όχι πολύ παγωμένη.
Αλλά επειδή εμείς οι έλληνες αυτό το φαγητό θα το κατατάσσαμε στα ...κυνήγια, και επειδή τα γλυκόξινα κυνήγια ταιριάζουν ...κλασσικά με κρασί από pinot noir (και αυτό γιατί τα αρώματα του δαμάσκηνου, του κερασιού, των μανιταριών, αλλά και τα "γήινα" αρώματα του pinot noir κάνουν εντονώτερα τα αρώματα του συγκεκριμμένου πιάτου), θα σου συνιστούσα το Κτήμα ΑΛΦΑ Pinot Noir (αν βρείς του 2006 ακόμα καλύτερα) γύρω στα 17-18 Ευρώ. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Αν ζητάς κάτι γύρω στα 10 Ευρώ, το Pinot Noir (2005) του Παπαιωάννου είναι μιά καλή επιλογή.
Τώρα... αν έχεις πρόσβαση σε κάποια καλή κάβα (δυστυχώς ακόμα δεν ...ανοίξαμε το houseofwine.gr!) θα σου συνιστούσα να ψάξεις γιά κάποιο Χιλιανό (πολύ φθηνά και καλά) ή και Νοτιοαφρικάνικο Pinot Noir.
Αυτά προς το παρόν... αλλά αν ...μαγειρέψεις την πάπια και μου κρατήσεις και ένα πιάτο, θα σου πω ΑΚΡΙΒΩΣ τι ταιριάζει!
Απ: Κρασί
Καλώς τον! Ωραίες ιδέες. Μας έλειπαν πληροφορίες για τα κρασιά.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρασί
Γεια σου Sommelier. Χαρά μας να σε έχουμε κοντά μας.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρασί
Μήπως θα μπορούσες να μας πεις μερικά πράγματα σχετικά με τη θερμοκρασία που φυλάμε και σερβίρουμε το κρασί?
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρασί
Καλώς μας ήρθες Sommelier!
Εγώ θα ήθελα αν μπορείς να μου προτείνεις καποιο λευκό κρασί που να πίνετε σκέτο και να είναι ελαφρυ, αρωματικό και όχι πολύ ξηρό.
Ακόμα δεν ήρθες και σε στρώσαμε στη δουλειά.
Ρένα καιρός να ξεστραβωθούμε και να μάθουμε και κάτι άλλο εκτός από μπύρες!!!!
Εγώ θα ήθελα αν μπορείς να μου προτείνεις καποιο λευκό κρασί που να πίνετε σκέτο και να είναι ελαφρυ, αρωματικό και όχι πολύ ξηρό.
Ακόμα δεν ήρθες και σε στρώσαμε στη δουλειά.
Ρένα καιρός να ξεστραβωθούμε και να μάθουμε και κάτι άλλο εκτός από μπύρες!!!!
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρασί
Rena έγραψε:Καλωσόρισες στην παρέα μας!!! Δίκιο έχεις, δεν έχουμε κάτι σχετικό με κρασί. Και ένα καλό φαγητό γίνεται καλύτερο όταν συνοδεύεται με ένα καλό κρασάκι.
Θα χαρούμε να μοιραστείς τις γνώσεις σου μαζί μας
Σφακιανός- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 75
Τόπος : Χανιά - Κρήτης , (Ανώπολις - Σφακιά)
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρασί
καλώς όρισες στην παρέα μας, Somerlier, πιετεύω ότι θα είσαι το "αντίθετο" από το όνομά σου. Όσο για το κρασί το τσούζανε οι θεοί αλλά άλλο το κρασί και άλλο το νέκταρ που πίνανε, περιμένουμε λοιπόν. και πάλι καλώς όρισες,
Σφακιανός- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 75
Τόπος : Χανιά - Κρήτης , (Ανώπολις - Σφακιά)
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρασί
Somerlier, μετά από το τελευταίο μου post, διάβασα σχετικώς με την¨"¨εμπλοκή" σου στο κρασί. Η οικογένειά μου παράγει κρασί, (πρισσότερο για εσωτερική κατάνάλωση), ο παππούς μουέβαλε 500 κιλά κρασί μαύρο Κρητικό (Κίσσαμος) σε ένα βαρέλι όταν γενήθηκα, (1946) άνοιξε το βαρέλι όταν παντρεύτηκα το 1971, δηλαδή ήταν 25 χρονών. Δέν ξέρω αν γνωρίζεις ότι κάθε τόσο πηγαίνουν δείγμα στον οινολόγο για να τους πεί τι πρέπει να κάνουν. Ο παπ΄πούς μου ότι φάρμακα του έλεγε ο οινολόγος την ίδια ποσότητα έριχνε μέσα στο κρασί αντί για φάρμακα αλάτι χοντρό θαλασσινό. Αυτό αυτό κρασί τώρα ειναι σαν "κονιάκ". Το εμφιάλωσα βέβαι μετά και τωρα εχω καμια 20αριά μπουκάλια ακόμα. Θέλω να μου πείς, όταν ένα κρασί αμφιαλωθεί. συνεχίζει να παλιώνει;
Όσονα αφορά στους Γάλλους, οι κυριοι αυτοί έρχονται στην Κρήτη και φορτώνουν σε ειδικά πλοία Κρασί και γυρίζουν πίσω το επεξεργάζονται το εμφυαλώνουν και γραφουν Μποζολέ κλπ. και αυτό είναι Κρητικό. (Όπως και οι Ιταλοί με το λάδι,΄κάθε χρόνο στέλνω στην Ιταλία 12 τόννους λάδι). Οι γνλωσεις σου λοιπόν θα μας είναι ευπρόσδεκτες.
Όσονα αφορά στους Γάλλους, οι κυριοι αυτοί έρχονται στην Κρήτη και φορτώνουν σε ειδικά πλοία Κρασί και γυρίζουν πίσω το επεξεργάζονται το εμφυαλώνουν και γραφουν Μποζολέ κλπ. και αυτό είναι Κρητικό. (Όπως και οι Ιταλοί με το λάδι,΄κάθε χρόνο στέλνω στην Ιταλία 12 τόννους λάδι). Οι γνλωσεις σου λοιπόν θα μας είναι ευπρόσδεκτες.
Σφακιανός- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 75
Τόπος : Χανιά - Κρήτης , (Ανώπολις - Σφακιά)
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρασί
Η θερμοκρασία Irene μου, είναι σχετική, όταν λέμε "θερμοκρασία δωματίου" εννοεί ο ποιητης την θερμοκρασία δωματίου στην γαλλία, γιατί μήν ξεχνάς ότι αφορά στά Γαλλικά κρασιά, εμείς πρίν απο μερικά χρόνια δεν είχαμε την τεχνογνωσία αυτή. καί μεταξύ μας, μην ακούς ότι πάντοτε το κρέας συνοδεύεται με "κόκκινο κρασί"....μπούρδες χαχαχαχαχαχα φιλάκιαirene έγραψε:Καλώς μας ήρθες Sommelier!
Εγώ θα ήθελα αν μπορείς να μου προτείνεις καποιο λευκό κρασί που να πίνετε σκέτο και να είναι ελαφρυ, αρωματικό και όχι πολύ ξηρό.
Ακόμα δεν ήρθες και σε στρώσαμε στη δουλειά.
Ρένα καιρός να ξεστραβωθούμε και να μάθουμε και κάτι άλλο εκτός από μπύρες!!!!
Για τό κρασί που ζητάς δοκίμασε ένα "Mutton Caddet" ; ή ένα "Shateu de Million"
Σφακιανός- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 75
Τόπος : Χανιά - Κρήτης , (Ανώπολις - Σφακιά)
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κρασί
anastazie,
Υπάρχουν πολλοί κανόνες γιά την σωστή φύλαξη των κρασιών. Και εξαρτώνται από πολλά πράγματα αλλά κυριώς από το πόσο χρόνο θα κρατήσουμε τα κρασιά που φυλάμε (αν π.χ. φτιάχνουμε μιά καβα στο σπίτι γιά να κρατήσουμε κρασιά πολλά χρόνοα). Αν πρόκειται να τα πιούμε σύντομα, μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες, ένα σχετικά σκοτεινό μέρος και με σχετικά χαμηλή αλλά και σταθερή θερμοκρασία αρκεί. Τονίζω το ΣΤΑΘΕΡΗ σε σχέση με το χαμηλή: Η ιδανική θερμοκρασία συντήρησης ολων των κρασιών είναι 15-17 βαθμοί και σχετικά υψηλή υγρασία, αλλά αυτό είναι δύσκολονα επιτευχθεί σε ένα αστικό σπίτι χωρίς ειδική εγκατάσταση. Γι΄αυτό αρκεί συνήθως η σταθερή θερμοκρασία. Η ΑΛΛΑΓΉ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑς ΕΊΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΌΤΕΡΟςΕΧΘΡΌς ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΎ. Εχθρός του κρασιού είναι επίσης το ΠΟΛΥ φως.
Ετσι, ενα σκοτεινό και σχετικά δροσερό ντουλάπι, η μιά αποθήκη σε υπόγειο αρκεί. Προσοχή επίσης, το κρασί να αποθηκέυεται οριζόιντια,ώστε να βρέχεται ο φελλός. Υπάρχουν σήμερα πάμθηνα ράφια (ΙΚΕΑ π.χ.) γιά την αποθήκευση κρασιών σε οριζόντια θέση.
Αν βέβαια, πρόκειται να πιούμε το κρασί που αγοράσαμε σε 2-3 μέρες, τότε όλα απλουστεύονται. Δύσκολα μπορέιτε να χαλάσετε ένα κρασί σετ όσο
μικρό διάστημα.
Η θερμοκρασία σερβιρίσματος τώρα: Τα λευκά κρασιά σερβίρονται κρύα (11-12 βαθμοί C, τα κόκκινα δροσερά (16-18 βαθμοί C). Ετσι, βάζουμε το λευκό κρασί στο ψυγείο γιά περίπου 1 ώρα πριν το ανοίξουμε, και το κόκκινο 15-20 λεπτά. Προσοχή όμως. Πριν το ανοίξουμε, όχι πριν το σερβίρουμε. Γιατί το κρασί (ιδιάιτερα το κόκκινο) πρέπι να "αναπνέυσει" πριν το σερβίρουμε, να μείνει δηλαδή ανοιχτό 1 ώρα περίπου.
Αυτός είναι ο κανόνας... αλλά επειδή όλα τα "ωραία" συμβαίνουν ότα σπάμε τους κανόνες... υπάρχουν κόκκινα κρασιά που πίνονται κρύα και είναι εξαιρετικά...
Υπάρχουν πολλοί κανόνες γιά την σωστή φύλαξη των κρασιών. Και εξαρτώνται από πολλά πράγματα αλλά κυριώς από το πόσο χρόνο θα κρατήσουμε τα κρασιά που φυλάμε (αν π.χ. φτιάχνουμε μιά καβα στο σπίτι γιά να κρατήσουμε κρασιά πολλά χρόνοα). Αν πρόκειται να τα πιούμε σύντομα, μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες, ένα σχετικά σκοτεινό μέρος και με σχετικά χαμηλή αλλά και σταθερή θερμοκρασία αρκεί. Τονίζω το ΣΤΑΘΕΡΗ σε σχέση με το χαμηλή: Η ιδανική θερμοκρασία συντήρησης ολων των κρασιών είναι 15-17 βαθμοί και σχετικά υψηλή υγρασία, αλλά αυτό είναι δύσκολονα επιτευχθεί σε ένα αστικό σπίτι χωρίς ειδική εγκατάσταση. Γι΄αυτό αρκεί συνήθως η σταθερή θερμοκρασία. Η ΑΛΛΑΓΉ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑς ΕΊΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΌΤΕΡΟςΕΧΘΡΌς ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΎ. Εχθρός του κρασιού είναι επίσης το ΠΟΛΥ φως.
Ετσι, ενα σκοτεινό και σχετικά δροσερό ντουλάπι, η μιά αποθήκη σε υπόγειο αρκεί. Προσοχή επίσης, το κρασί να αποθηκέυεται οριζόιντια,ώστε να βρέχεται ο φελλός. Υπάρχουν σήμερα πάμθηνα ράφια (ΙΚΕΑ π.χ.) γιά την αποθήκευση κρασιών σε οριζόντια θέση.
Αν βέβαια, πρόκειται να πιούμε το κρασί που αγοράσαμε σε 2-3 μέρες, τότε όλα απλουστεύονται. Δύσκολα μπορέιτε να χαλάσετε ένα κρασί σετ όσο
μικρό διάστημα.
Η θερμοκρασία σερβιρίσματος τώρα: Τα λευκά κρασιά σερβίρονται κρύα (11-12 βαθμοί C, τα κόκκινα δροσερά (16-18 βαθμοί C). Ετσι, βάζουμε το λευκό κρασί στο ψυγείο γιά περίπου 1 ώρα πριν το ανοίξουμε, και το κόκκινο 15-20 λεπτά. Προσοχή όμως. Πριν το ανοίξουμε, όχι πριν το σερβίρουμε. Γιατί το κρασί (ιδιάιτερα το κόκκινο) πρέπι να "αναπνέυσει" πριν το σερβίρουμε, να μείνει δηλαδή ανοιχτό 1 ώρα περίπου.
Αυτός είναι ο κανόνας... αλλά επειδή όλα τα "ωραία" συμβαίνουν ότα σπάμε τους κανόνες... υπάρχουν κόκκινα κρασιά που πίνονται κρύα και είναι εξαιρετικά...
Απ: Κρασί
Σφακιανέ,
Χαίρομαι που ακούω ότι κατάγεσαι από οινοπαραγωγική οικογένεια!
Τώρα... τυχερός που το κρασί του παππού έγινε κονιάκ... αλλά αν άκουγε τους οινολόγους και έριχνε τα απαράιτητα φάρμακα, σήμερα (ναι, σήμερα) θα πίνατε ένα εξαιρετικό παλαιωμένο κρασί.
ΟΛΑ τα κρασιά συντηρούνατι με φάρμακακαι χημικά, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ γιά να διατηρηθούν.
Και ναι, πολλά κόκκινα κρασίά (και κάποια λευκά, αλλά λιγα) επιδέχονται παλαίωση ΚΑΙ στο μπουκάλι, κυρίως δε σε αυτό. Το κρασί που επιδέχεται παλαίωση είναι αυτό με υψηλές σχετικά ταννίνες. Παλαιώνεται από 2 έως και 5 χρόνια σε βαρέλι, και μετά σε φιάλες, όπου η παλαίωση συνεχίζεται.
Υπάρχουν, δυστυχώς,πολλοί "μύθοι" σχετικά με το κρασί. Ενας από αυτούς είναι το κρασί χωρίς χημικά... αλλάχημικά έρριχναν και οι αρχαίοι έλληνες ακόμα...
Οσο γιά τοτι πίνεται με τι, ναι, μπορείς να πιείς άνετα κόκκινο κρασί με ψάρι (π.χ. .μαγειρευτό με κόκκινη σαλτσα - έχω φάει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ροφό σριφάδο στις Σποράδες, και σφυρίδα με μακαρόνια στην Σικελία) όπως και λευκό με κρέας, αλλά κρέας ελαφρύ (π΄χ΄πουλερικά).
Κάντε λίγη υπομονή... στο houseofwine.gr, Που ανοίγει στις 20 Σεπτεμβρίου, θα βρείτε όλα αυτά και πολλά περισσότερα, και...εμένα σε μόνιμη βάση. Στο μεταξύ, σχετικά λίγα μπορείτε να βρείτε στο blogτου Houseofwine,(http://houseofwine-gr.blogspot.com) που έχει ανοίξει δοκιμαστικά.
Χαίρομαι που ακούω ότι κατάγεσαι από οινοπαραγωγική οικογένεια!
Τώρα... τυχερός που το κρασί του παππού έγινε κονιάκ... αλλά αν άκουγε τους οινολόγους και έριχνε τα απαράιτητα φάρμακα, σήμερα (ναι, σήμερα) θα πίνατε ένα εξαιρετικό παλαιωμένο κρασί.
ΟΛΑ τα κρασιά συντηρούνατι με φάρμακακαι χημικά, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ γιά να διατηρηθούν.
Και ναι, πολλά κόκκινα κρασίά (και κάποια λευκά, αλλά λιγα) επιδέχονται παλαίωση ΚΑΙ στο μπουκάλι, κυρίως δε σε αυτό. Το κρασί που επιδέχεται παλαίωση είναι αυτό με υψηλές σχετικά ταννίνες. Παλαιώνεται από 2 έως και 5 χρόνια σε βαρέλι, και μετά σε φιάλες, όπου η παλαίωση συνεχίζεται.
Υπάρχουν, δυστυχώς,πολλοί "μύθοι" σχετικά με το κρασί. Ενας από αυτούς είναι το κρασί χωρίς χημικά... αλλάχημικά έρριχναν και οι αρχαίοι έλληνες ακόμα...
Οσο γιά τοτι πίνεται με τι, ναι, μπορείς να πιείς άνετα κόκκινο κρασί με ψάρι (π.χ. .μαγειρευτό με κόκκινη σαλτσα - έχω φάει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ροφό σριφάδο στις Σποράδες, και σφυρίδα με μακαρόνια στην Σικελία) όπως και λευκό με κρέας, αλλά κρέας ελαφρύ (π΄χ΄πουλερικά).
Κάντε λίγη υπομονή... στο houseofwine.gr, Που ανοίγει στις 20 Σεπτεμβρίου, θα βρείτε όλα αυτά και πολλά περισσότερα, και...εμένα σε μόνιμη βάση. Στο μεταξύ, σχετικά λίγα μπορείτε να βρείτε στο blogτου Houseofwine,(http://houseofwine-gr.blogspot.com) που έχει ανοίξει δοκιμαστικά.
Απ: Κρασί
Kαλησπέρα Irene,
Φαντάζομαι ότι άργησα και θα βρίσκεσαι ήδη κάπου με ένα ποτήρι ...μπύρα στο χέρι!
Αν πρόλαβα το ...κακό, θα σου πω τι θα έπινα εγώ στην κατηγορία που περιγράφεις... με λίγες μικρές παραλλάγές ίσως.
Νομίζω ότι θα έπινα ένα μοσχοφίλερο, δροσερό έως πολυ δροσερό... αλλά όχι ότι Μοσχοφίλερο. Τα μοσχοφίλερα της Μαντινείας είναι τα καλύτερα, και παραμένουν τα καλύτερα παρά το γεγον'ός ότι η ποικιλία καλλιεργείται σήμερα σχεδόν παντού.
Ετσι λοιπόν, οτιδήποτε από τα πιό κάτω αξίζει να τα δοκιμάσεις, και ... ότι προτιμήσεις!
Μαντινεία Τσέλεπου
Μαντινεία Τσέλεπου blanc de gris (το πιό καλό)
Μαντινεία Νασιάκου
Μαντινεία Αντωνόπουλου.
Μαντινεία Σπυρόπουλου.
Θα μου επιτρέψεις, βέβαια, να σου προτείνω ροζέ κρασιά... υπάρχουν πιά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ, πολύ ...καλοκαιρινά, πίνονται δροσερά και έχουν (πολλά) την φρουτώδη γεύση και τα αρώματα που ζητάς.
Θα σου πω τώρα τι πίνω εγώ... αυτή την στιγμή: Ενα ΚΟΚΚΙΝΟ, παγωμένο Σικελιάνικο κρασί (ναι... και κόκκινο ΚΑΙ παγωμένο!), ελαφρύ με υπέροχα αρώματα... μόλις 10 Ευρώ η φιάλη... το Fiammato. Θα το βρείς στην κάβα NonSoloVino, στο Ψυχικό, που εξειδικεύεται στα Ιταλικά κρασιά,και στο houseofwine.gr... οταν ανοίξουμε τον Σεπτέμβρη!
Και μην ξεχάσεις... το πρωτο ποτήρι να το πιείς στην υγειά μου!
Φαντάζομαι ότι άργησα και θα βρίσκεσαι ήδη κάπου με ένα ποτήρι ...μπύρα στο χέρι!
Αν πρόλαβα το ...κακό, θα σου πω τι θα έπινα εγώ στην κατηγορία που περιγράφεις... με λίγες μικρές παραλλάγές ίσως.
Νομίζω ότι θα έπινα ένα μοσχοφίλερο, δροσερό έως πολυ δροσερό... αλλά όχι ότι Μοσχοφίλερο. Τα μοσχοφίλερα της Μαντινείας είναι τα καλύτερα, και παραμένουν τα καλύτερα παρά το γεγον'ός ότι η ποικιλία καλλιεργείται σήμερα σχεδόν παντού.
Ετσι λοιπόν, οτιδήποτε από τα πιό κάτω αξίζει να τα δοκιμάσεις, και ... ότι προτιμήσεις!
Μαντινεία Τσέλεπου
Μαντινεία Τσέλεπου blanc de gris (το πιό καλό)
Μαντινεία Νασιάκου
Μαντινεία Αντωνόπουλου.
Μαντινεία Σπυρόπουλου.
Θα μου επιτρέψεις, βέβαια, να σου προτείνω ροζέ κρασιά... υπάρχουν πιά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ, πολύ ...καλοκαιρινά, πίνονται δροσερά και έχουν (πολλά) την φρουτώδη γεύση και τα αρώματα που ζητάς.
Θα σου πω τώρα τι πίνω εγώ... αυτή την στιγμή: Ενα ΚΟΚΚΙΝΟ, παγωμένο Σικελιάνικο κρασί (ναι... και κόκκινο ΚΑΙ παγωμένο!), ελαφρύ με υπέροχα αρώματα... μόλις 10 Ευρώ η φιάλη... το Fiammato. Θα το βρείς στην κάβα NonSoloVino, στο Ψυχικό, που εξειδικεύεται στα Ιταλικά κρασιά,και στο houseofwine.gr... οταν ανοίξουμε τον Σεπτέμβρη!
Και μην ξεχάσεις... το πρωτο ποτήρι να το πιείς στην υγειά μου!
Απ: Κρασί
Ρενα, νομίζω ότι θα πρέπει να ανοίξετε νέα ενότητα με κρασί... να γράφουμε στο "σπίτι μας" κάπως....
Απ: Κρασί
Με πρόλαβες! Αυτό σκεφτόμουν μόλις τώρα
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κρασί
Εγώ πάντως ευχαρίστως να γράφω! Ετσι και αλλοιώς, το κρασί είναι το hobby μου ΚΑΙ η δουλειά μου... άλλωστε μου το συνιστούν και από το houseofwine.gr... επομένως, το "τερπνόν μετά του ωφελίμου!". Ασε που ...να γράφεις γιά τον ΒΑΣΙΛΗΑ κάτω από ....ποτά και λικέρ, ε... δεν πάει!!!!
Απ: Κρασί
Τώρα πια υπάρχει ξεχωριστή ενότητα Sommelier. Για να μη χαθούν οι πληροφορίες που μας έδωσες η συζήτηση μεταφέρεται ατόφια εκεί. Καλό θα είναι όμως από δω και πέρα να μπαίνουν ξεχωριστές ενότητες ανάλογα με το θέμα, π.χ η θερμοκρασία του κρασιού κλπ. Τι λες συμφωνείς?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Παρόμοια θέματα
» Μαγειρεύοντας με κρασί
» Κρασί με άρωμα πορτοκαλιού
» Κρασί και στιφή γεύση
» GLUHWEIN....το γιορτινό κρασί
» Πιπεριές με κρασί στο τηγάνι
» Κρασί με άρωμα πορτοκαλιού
» Κρασί και στιφή γεύση
» GLUHWEIN....το γιορτινό κρασί
» Πιπεριές με κρασί στο τηγάνι
Σελίδα 1 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης