Αναζήτηση
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
Σελίδα 1 από 1
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλευρι γ.ο.χ.
200 γρ. βούτυρο μαλακό
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αμύγδαλα ωμά με το φλούδι τριμμένα στο multi
2 αυγά
1/2 κουτ.γλ μπεικιν
ελάχιστο αλάτι
250 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο (ή ό,τι γεύση σας αρέσει)
Εκτέλεση
Χτυπάτε όλα τα υλικά (εκτός της μαρμελάδας) στο μίξερ με το εργαλείο για τις ζύμες.
Αφού γίνουν μια μαλακή ζύμη, τη βάζετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Μετά απλώνετε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες Νο 26, αφού εχετε κρατήσει πριν λίγη για το ντεκόρ (περίπου το 1/3, και λιγότερη)
Στη συνέχεια απλώνετε τη μαρμελάδα και μετά με τη ζύμη που κρατήσατε φτιάχνετε "φιδάκια" για να στολίσετε την τάρτα σας και τα αλοίφετε με αυγό.
Ψήνετε στους 200oC για 40-45'.
Tips: -Τα αμύγδαλα τα τρίβετε τοσο όσο θέλετε να τα νιώθετε όταν την τρώτε. Οσο πιο πολυ τα τρίψετε τόσο θα ενσωματωθούν στη ζύμη και θα είναι πιο τραγανή.
- Τα "φιδάκια"¨προτείνω να μην τα κάνετε πολύ παχιά γιατι με το ψήσιμο απλώνουν και χάνεται οπτικά ή μαρμελάδα. (Οπως θα δείτε και στη φωτο μου).
Επειδη η ζύμη είναι πολύ μαλακή και πλάθονται λίγο δύσκολα απλώστε στον πάγκο ή στα χέρια σας αλεύρι.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
Από τα αγαπημένα μου γλυκά. Μπράβο Ρηνάκι. Ευχαριστούμε. Οι φωτογραφίες σου κόλαση
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
εχετε δικιο παιδιά σχετικά με τα φιδάκια, πρέπει να είναι λεπτά για να μην χάνονται !
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» Πάστα φλώρα με σοκολατένια σάλτσα πορτοκαλιού
» Πάστα ελιάς
» ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ – (για όλα τα Ζυμαρικά)
» ΠΑΣΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ
» ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
» Πάστα ελιάς
» ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ – (για όλα τα Ζυμαρικά)
» ΠΑΣΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ
» ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης