delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Λαζάνια με κιμά

+8
SpIrToKoYto
nikolas
anneta43
Ειρήνη
EfiK
despoina_67
sofia
Rena
12 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από Rena Δευ Νοε 23, 2009 4:32 am

Λαζάνια με κιμά 1zdccjl


Υλικά

1 συσκευασία λαζάνια
βούτυρο
1 φλιτζ.τσ. γάλα
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 φλ.τσ. παρμεζάνα
1 φλ. τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Για τον κιμά

1 kg κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σφηνάκια κρασί (προαιρετικά)
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλας ή 1/4 κ. γλ. κανέλλά
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ. γλ. μπαχάρι
αλάτι ή 2 κύβοι βοδινού
πιπέρι
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
5 κ.σ. λάδι

Λαζάνια με κιμά 2yy7crq

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια να σωταριστούν και προσθέτουμε τον κιμά. Με ένα πηρούνι ανακατεύουμε ώστε ο κιμάς να αρχίσει να ξεχωρίζει μεταξύ του και να γίνεται σπυρωτός. Όταν πάρει βράση σβήνουμε με το κρασί, αν δε βάλουμε κρασί συνεχίζουμε τη διαδικασία κανονικά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια λίγο νερό και τα μπαχαρικά μαζί με το αλατοπίπερο ή τους κύβους κι αφήνουμε να σιγοβράσει προσέχοντας να κρατήσει ο κιμάς αρκετή σάλτσα γιατί θα την προσθέσουμε στο φαγητό.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα μέρος λαζάνια να καλύπτουν τον πάτο. Ρίχνουμε από πάνω τους τον κιμά με αρκετή από τη σάλτσα του και λίγο τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια και ο κιμάς.

Λαζάνια με κιμά 2s1er

Περιχύνουμε το φαγητό με χυμό ντομάτας, προσθέτουμε το γάλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Προσθέτουμε μερικά κομματάκια βούτυρο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς. Στη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά στο φαγητό κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα.

Λαζάνια με κιμά Axb87m


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Κυρ Νοε 23, 2014 4:12 am, 2 φορές συνολικά
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από sofia Δευ Νοε 23, 2009 5:01 am

Πως να συγκρίνω τις φακές που με περιμένουν με αυτό? Λαζάνια με κιμά Icon_eek Τι λαχταριστό που δείχνει βρε Ρένα.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από despoina_67 Δευ Νοε 23, 2009 5:02 am

Πάρα πολύ εμφανίσιμο και σίγουρα πολύ νόστιμο φαγητό. Μας άνοιξες την όρεξη.
despoina_67
despoina_67
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από EfiK Δευ Νοε 23, 2009 5:42 am

Κι εγώ δηλαδή την έβγαλα με σπανακόρυζο???? Crying or Very sad
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από Rena Δευ Νοε 23, 2009 5:44 am

Eλάτε κοπιάστε έχει για όλους μας Very Happy
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από Ειρήνη Δευ Νοε 23, 2009 6:07 am

Ρένα, από τα αγαπημένα μας. Το μαγειρεύω συχνά-πυκνά.

Η μόνη διαφορά είναι ότι ανάμεσα στις στρώσεις καθώς και στην επιφάνεια εκτός από κιμά βάζω και κουταλιές μπεσαμέλ.


Παιδιά, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Αν σας αρέσουν τα ζ υμαρικά, θα ξετρελλαθείτε.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από EfiK Δευ Νοε 23, 2009 6:13 am

Κι εγώ το έχω φτιάξει κανά δυο φορές με μπεσαμέλ, αλλά δεν μας φτουράει έτσι...τζάμπα κόπος η μπεσαμέλ, καλύτερα να το γυρίσω σε παστίτσιο...
Αλλά έτσι είναι πιο εύκολο...και τρελαίνονται με κάτι τέτοια οι δικοί μου....
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από Rena Δευ Νοε 23, 2009 6:15 am

Ναι έτσι είναι πιο τεμπέλικο. Αν και σήμερα μου έβγαλε την ψυχή για να το φτιάξω.. το ξεκίνησα σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ, το οποίο δεν είχα χρησιμοποιήσει από τότε που άλλαξα κουζίνα και τελικά δε χώραγε στο φούρνο και έκανα μεταφορές Evil or Very Mad
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από Ειρήνη Δευ Νοε 23, 2009 6:26 am

Ωχ Ρένα, σε φαντάζομαι να αλλάζεις στρώσεις σε ταψιά και δεινοπαθώ μαζί σου.

Δεν πειράζει. Το φάγατε, το ευχαριστηθήκατε?
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από despoina_67 Δευ Νοε 23, 2009 6:27 am

Την έχω πάθει κι εγώ τη δουλειά αυτή με την αλλαγή ταψιών. Είναι το χειρότερό μου.
despoina_67
despoina_67
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από Rena Δευ Νοε 23, 2009 6:39 am

Εγώ όχι ακόμα, αλλά αν κρίνω από τις αντιδράσεις του μικρού πολύυυ!!!!! Very Happy
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από anneta43 Δευ Νοε 23, 2009 7:27 am

Μας αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά. Θα το δοκιμάσω κι ετσι γιατί κι εγώ με μπεσαμέλ το κάνω.
anneta43
anneta43
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από nikolas Δευ Νοε 23, 2009 10:13 am

Δε τα βράζεις πριν τα λαζάνια Ρένα? Ψήνονται καλά έτσι ή κρατάνε? Ωραίο φαίνεται.
nikolas
nikolas
Supreme Member
Supreme Member

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από Rena Δευ Νοε 23, 2009 10:20 am

Nικόλα όχι χωρίς βράσιμο, όπως τα κανελλόνια.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από SpIrToKoYto Δευ Νοε 23, 2009 1:45 pm

Ευτυχώς που έφαγα τα κανελόνια χθες και κάπως πλησίασα,αλλιώς θα μου'χε έρθει κόλπος βραδιάτικα...

...άψογα...άσε η παρουσίαση... :pigging
SpIrToKoYto
SpIrToKoYto
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από irene Τρι Νοε 24, 2009 12:08 am

Μπα που να σκάσεις πρωί πρωί!!!!
Απο τα αγαπημένα μουυυυυυυυυυυ!!! Τέλειο δείχνει...
Σλουρπ!

irene
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από despoina Τρι Νοε 24, 2009 2:03 am

Χρυσοχερα μου εσυ. Στρωσε τραπεζι και σουρχομαι Λαζάνια με κιμά 168858
despoina
despoina
Member
Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 68
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty geia...

Δημοσίευση από margo Πεμ Δεκ 30, 2010 3:03 am

Rena έγραψε:Λαζάνια με κιμά 25962133giati ta dikamou lazania einai ksera apo pano kai stegna ta makaronia ti kanw la8os ???

Υλικά

1 συσκευασία λαζάνια
βούτυρο
1 φλιτζ.τσ. γάλα
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 φλ.τσ. παρμεζάνα
1 φλ. τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Για τον κιμά

1 kg κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σφηνάκια κρασί (προαιρετικά)
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλας ή 1/4 κ. γλ. κανέλλά
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ. γλ. μπαχάρι
αλάτι ή 2 κύβοι βοδινού
πιπέρι
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
5 κ.σ. λάδι

Λαζάνια με κιμά 65000940

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια να σωταριστούν και προσθέτουμε τον κιμά. Με ένα πηρούνι ανακατεύουμε ώστε ο κιμάς να αρχίσει να ξεχωρίζει μεταξύ του και να γίνεται σπυρωτός. Όταν πάρει βράση σβήνουμε με το κρασί, αν δε βάλουμε κρασί συνεχίζουμε τη διαδικασία κανονικά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια λίγο νερό και τα μπαχαρικά μαζί με το αλατοπίπερο ή τους κύβους κι αφήνουμε να σιγοβράσει προσέχοντας να κρατήσει ο κιμάς αρκετή σάλτσα γιατί θα την προσθέσουμε στο φαγητό.

Λαζάνια με κιμά 25119821

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα μέρος λαζάνια να καλύπτουν τον πάτο. Ρίχνουμε από πάνω τους τον κιμά με αρκετή από τη σάλτσα του και λίγο τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια και ο κιμάς.

Περιχύνουμε το φαγητό με χυμό ντομάτας, προσθέτουμε το γάλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Προσθέτουμε μερικά κομματάκια βούτυρο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς. Στη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά στο φαγητό κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα.

margo
New Member
New Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1
Registration date : 30/12/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από Rena Πεμ Δεκ 30, 2010 3:05 am

Ίσως βάζεις λιγότερη σάλτσα. Πρέπει να έχουν αρκετή Margo. Εκτός αυτού εγώ σκεπάζω με αλουμινόχαρτο πάντα και το αφαιρώ στο τέλος ίσα για να ροδίσουν. Δε μου στεγνώνουν ποτέ. Μη σε τρομάξει αν δεις πολύ υγρό σάλτσας στο ταψί και το αφαιρέσεις. Το τραβάνε τα ζυμαρικά.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λαζάνια με κιμά Empty Απ: Λαζάνια με κιμά

Δημοσίευση από ntina Πεμ Δεκ 30, 2010 2:57 pm

Μπορεις να φτιάξεις μια ελαφριά μπεσαμέλ ,την μιση θα την βάλεις πάνω στα φύλλα μαζί με τον κιμά και την άλλη μισή για να σκεπάσεις τα ραβιόλια και στο τέλος θα πασπαλίσεις με λίγη φρυγανιά
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης