Αναζήτηση
Λαζάνια με κιμά
+8
SpIrToKoYto
nikolas
anneta43
Ειρήνη
EfiK
despoina_67
sofia
Rena
12 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Λαζάνια με κιμά
Υλικά
1 συσκευασία λαζάνια
βούτυρο
1 φλιτζ.τσ. γάλα
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 φλ.τσ. παρμεζάνα
1 φλ. τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για τον κιμά
1 kg κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σφηνάκια κρασί (προαιρετικά)
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλας ή 1/4 κ. γλ. κανέλλά
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ. γλ. μπαχάρι
αλάτι ή 2 κύβοι βοδινού
πιπέρι
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
5 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια να σωταριστούν και προσθέτουμε τον κιμά. Με ένα πηρούνι ανακατεύουμε ώστε ο κιμάς να αρχίσει να ξεχωρίζει μεταξύ του και να γίνεται σπυρωτός. Όταν πάρει βράση σβήνουμε με το κρασί, αν δε βάλουμε κρασί συνεχίζουμε τη διαδικασία κανονικά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια λίγο νερό και τα μπαχαρικά μαζί με το αλατοπίπερο ή τους κύβους κι αφήνουμε να σιγοβράσει προσέχοντας να κρατήσει ο κιμάς αρκετή σάλτσα γιατί θα την προσθέσουμε στο φαγητό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα μέρος λαζάνια να καλύπτουν τον πάτο. Ρίχνουμε από πάνω τους τον κιμά με αρκετή από τη σάλτσα του και λίγο τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια και ο κιμάς.
Περιχύνουμε το φαγητό με χυμό ντομάτας, προσθέτουμε το γάλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Προσθέτουμε μερικά κομματάκια βούτυρο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς. Στη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά στο φαγητό κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Κυρ Νοε 23, 2014 4:12 am, 2 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Πως να συγκρίνω τις φακές που με περιμένουν με αυτό? Τι λαχταριστό που δείχνει βρε Ρένα.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Πάρα πολύ εμφανίσιμο και σίγουρα πολύ νόστιμο φαγητό. Μας άνοιξες την όρεξη.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Eλάτε κοπιάστε έχει για όλους μας
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Ρένα, από τα αγαπημένα μας. Το μαγειρεύω συχνά-πυκνά.
Η μόνη διαφορά είναι ότι ανάμεσα στις στρώσεις καθώς και στην επιφάνεια εκτός από κιμά βάζω και κουταλιές μπεσαμέλ.
Παιδιά, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Αν σας αρέσουν τα ζ υμαρικά, θα ξετρελλαθείτε.
Η μόνη διαφορά είναι ότι ανάμεσα στις στρώσεις καθώς και στην επιφάνεια εκτός από κιμά βάζω και κουταλιές μπεσαμέλ.
Παιδιά, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Αν σας αρέσουν τα ζ υμαρικά, θα ξετρελλαθείτε.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Κι εγώ το έχω φτιάξει κανά δυο φορές με μπεσαμέλ, αλλά δεν μας φτουράει έτσι...τζάμπα κόπος η μπεσαμέλ, καλύτερα να το γυρίσω σε παστίτσιο...
Αλλά έτσι είναι πιο εύκολο...και τρελαίνονται με κάτι τέτοια οι δικοί μου....
Αλλά έτσι είναι πιο εύκολο...και τρελαίνονται με κάτι τέτοια οι δικοί μου....
Απ: Λαζάνια με κιμά
Ναι έτσι είναι πιο τεμπέλικο. Αν και σήμερα μου έβγαλε την ψυχή για να το φτιάξω.. το ξεκίνησα σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ, το οποίο δεν είχα χρησιμοποιήσει από τότε που άλλαξα κουζίνα και τελικά δε χώραγε στο φούρνο και έκανα μεταφορές
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Ωχ Ρένα, σε φαντάζομαι να αλλάζεις στρώσεις σε ταψιά και δεινοπαθώ μαζί σου.
Δεν πειράζει. Το φάγατε, το ευχαριστηθήκατε?
Δεν πειράζει. Το φάγατε, το ευχαριστηθήκατε?
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Την έχω πάθει κι εγώ τη δουλειά αυτή με την αλλαγή ταψιών. Είναι το χειρότερό μου.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Εγώ όχι ακόμα, αλλά αν κρίνω από τις αντιδράσεις του μικρού πολύυυ!!!!!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Μας αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά. Θα το δοκιμάσω κι ετσι γιατί κι εγώ με μπεσαμέλ το κάνω.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Δε τα βράζεις πριν τα λαζάνια Ρένα? Ψήνονται καλά έτσι ή κρατάνε? Ωραίο φαίνεται.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Nικόλα όχι χωρίς βράσιμο, όπως τα κανελλόνια.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Ευτυχώς που έφαγα τα κανελόνια χθες και κάπως πλησίασα,αλλιώς θα μου'χε έρθει κόλπος βραδιάτικα...
...άψογα...άσε η παρουσίαση...
...άψογα...άσε η παρουσίαση...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Μπα που να σκάσεις πρωί πρωί!!!!
Απο τα αγαπημένα μουυυυυυυυυυυ!!! Τέλειο δείχνει...
Σλουρπ!
Απο τα αγαπημένα μουυυυυυυυυυυ!!! Τέλειο δείχνει...
Σλουρπ!
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Χρυσοχερα μου εσυ. Στρωσε τραπεζι και σουρχομαι
despoina- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 68
Registration date : 12/07/2009
geia...
Rena έγραψε:giati ta dikamou lazania einai ksera apo pano kai stegna ta makaronia ti kanw la8os ???
Υλικά
1 συσκευασία λαζάνια
βούτυρο
1 φλιτζ.τσ. γάλα
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 φλ.τσ. παρμεζάνα
1 φλ. τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για τον κιμά
1 kg κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σφηνάκια κρασί (προαιρετικά)
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλας ή 1/4 κ. γλ. κανέλλά
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ. γλ. μπαχάρι
αλάτι ή 2 κύβοι βοδινού
πιπέρι
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
5 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια να σωταριστούν και προσθέτουμε τον κιμά. Με ένα πηρούνι ανακατεύουμε ώστε ο κιμάς να αρχίσει να ξεχωρίζει μεταξύ του και να γίνεται σπυρωτός. Όταν πάρει βράση σβήνουμε με το κρασί, αν δε βάλουμε κρασί συνεχίζουμε τη διαδικασία κανονικά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια λίγο νερό και τα μπαχαρικά μαζί με το αλατοπίπερο ή τους κύβους κι αφήνουμε να σιγοβράσει προσέχοντας να κρατήσει ο κιμάς αρκετή σάλτσα γιατί θα την προσθέσουμε στο φαγητό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα μέρος λαζάνια να καλύπτουν τον πάτο. Ρίχνουμε από πάνω τους τον κιμά με αρκετή από τη σάλτσα του και λίγο τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια και ο κιμάς.
Περιχύνουμε το φαγητό με χυμό ντομάτας, προσθέτουμε το γάλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Προσθέτουμε μερικά κομματάκια βούτυρο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς. Στη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά στο φαγητό κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα.
margo- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1
Registration date : 30/12/2010
Απ: Λαζάνια με κιμά
Ίσως βάζεις λιγότερη σάλτσα. Πρέπει να έχουν αρκετή Margo. Εκτός αυτού εγώ σκεπάζω με αλουμινόχαρτο πάντα και το αφαιρώ στο τέλος ίσα για να ροδίσουν. Δε μου στεγνώνουν ποτέ. Μη σε τρομάξει αν δεις πολύ υγρό σάλτσας στο ταψί και το αφαιρέσεις. Το τραβάνε τα ζυμαρικά.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Λαζάνια με κιμά
Μπορεις να φτιάξεις μια ελαφριά μπεσαμέλ ,την μιση θα την βάλεις πάνω στα φύλλα μαζί με τον κιμά και την άλλη μισή για να σκεπάσεις τα ραβιόλια και στο τέλος θα πασπαλίσεις με λίγη φρυγανιά
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΠΟΛΩΝΙΕΖΕ
» ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΥΡΙΟΥ
» ντολμαδακια με κιμα
» Μακαρόνια με κιμά
» Ρολό με κιμά
» ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΥΡΙΟΥ
» ντολμαδακια με κιμα
» Μακαρόνια με κιμά
» Ρολό με κιμά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης