Αναζήτηση
Κουραμπιέδες βουτύρου
+4
EfiK
Rena
despoina_67
Λίλα
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κουραμπιέδες βουτύρου
ΥΛΙΚΑ
•600 γρ. αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα
• 600 γρ. βούτυρο γάλακτος
•2 κρόκοι αυγών
•225 ζάχαρη ψιλή
•900 γρ. αλεύρι
•2 κουτ. του τσαγιού κανέλα
•1 φλ. του καφέ μπράντι
•άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο πάρα πολύ καλά.Οταν ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το
κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε.
Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι. Στο τέλος πρέπει να είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Οταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους κυλούμε σε άχνη ζάχαρη. Τους τοποθετούμε στην πιατέλα στρώσεις-στρώσεις και σε κάθε μία στρώση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αν την ώρα που τους βγάλουμε από το φούρνο είναι πολύ μαλακοί και τρίβονται τους αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τους βγάζουμε από το ταψί. Όσο είναι ζεστοί φαίνονται αποτυχημένοι, μόλις όμως κρυώσουν, σας υπόσχομαι οτι δεν έχετε φάει ωραιότερους κουραμπιέδες. Την συνταγή την είχα αντιγράψει από το hungry αλλά ντρέπομαι που το λέω δεν είχα σημειώσει το όνομα της κοπέλας που την έβαλε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
**Η συνταγή είναι της Κας Αλέκας Νικολαϊδου-Είναι η συνταγή για τους φημισμένους κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης Καβάλας και προέρχεται από τη Μικρά Ασία
•600 γρ. αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα
• 600 γρ. βούτυρο γάλακτος
•2 κρόκοι αυγών
•225 ζάχαρη ψιλή
•900 γρ. αλεύρι
•2 κουτ. του τσαγιού κανέλα
•1 φλ. του καφέ μπράντι
•άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο πάρα πολύ καλά.Οταν ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το
κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε.
Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι. Στο τέλος πρέπει να είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Οταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους κυλούμε σε άχνη ζάχαρη. Τους τοποθετούμε στην πιατέλα στρώσεις-στρώσεις και σε κάθε μία στρώση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αν την ώρα που τους βγάλουμε από το φούρνο είναι πολύ μαλακοί και τρίβονται τους αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τους βγάζουμε από το ταψί. Όσο είναι ζεστοί φαίνονται αποτυχημένοι, μόλις όμως κρυώσουν, σας υπόσχομαι οτι δεν έχετε φάει ωραιότερους κουραμπιέδες. Την συνταγή την είχα αντιγράψει από το hungry αλλά ντρέπομαι που το λέω δεν είχα σημειώσει το όνομα της κοπέλας που την έβαλε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
**Η συνταγή είναι της Κας Αλέκας Νικολαϊδου-Είναι η συνταγή για τους φημισμένους κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης Καβάλας και προέρχεται από τη Μικρά Ασία
Απ: Κουραμπιέδες βουτύρου
Η μαμά μου, πριν τους κυλήσει στην άχνη, τους ράντιζε με ανθόνερο. Πάντως Λίλα μου, μοσχομύρισε το deli με τους κουραμπιέδες σου. Αυτό είναι το μυστικό τους: το αγελαδινό βούτυρο και τα αμύγδαλα με τη φλούδα τους. Καλά Χριστούγεννα να έχουμε και προσοχή στις ζυγαριές μας, μη μας σπάσουν...
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: Κουραμπιέδες βουτύρου
Μπράβο Λιλάκι μου. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και εξαιρετική! Καλές γιορτές και όπως λέει και η Δέσποινα..προσοχή στις ζυγαριές μας
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κουραμπιέδες βουτύρου
Λίλα, τέλειοι οι κουραμπιέδες! Και του χρόνου να είμαστε καλά!
Τι αλεύρι χρησιμοποιείς εσύ?
Τι αλεύρι χρησιμοποιείς εσύ?
Απ: Κουραμπιέδες βουτύρου
Xαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή. Ρένα μου μπράβο που βρήκες το όνομα, το σημειώνω κι εγώ στο τετράδιο! Έφη μου εγώ με μπλε αλεύρι αλλατίνη τους έφτιαξα, μια άλλη συνταγή όμως που φτιάχνω αρκετά συχνά και θα σας την δώσω κι αυτή γίνεται με κόκκινο αλεύρι μαλακό Νο 2!
Απ: Κουραμπιέδες βουτύρου
Βουτυράτοι ε? Θα ψήνονται και θα μοσχομυρίζει το σπίτι. Σας έχω πει πόσο μου αρέσουν οι γιορτές με όλες αυτές τις μυρωδιές γύρω μας? Ωραία συνταγή Λίλα.
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Απ: Κουραμπιέδες βουτύρου
Θεσπέσιοι και μοσχομυρωδάτοι.
Λίλα έχουμε ακριβώς την ίδια συνταγή (εκτός κανέλλας). Μου τήν είχε δώσει πριν από χρόνια η θεσσαλονικιά μαμά ενός πρώην συναδέλφου μου.
Γίνονται τέλειοι. Έχω μόνο ελαττώσει λίγο τα αμύγδαλα στα 500 γρ. Παραήταν πολλά.
Λίλα έχουμε ακριβώς την ίδια συνταγή (εκτός κανέλλας). Μου τήν είχε δώσει πριν από χρόνια η θεσσαλονικιά μαμά ενός πρώην συναδέλφου μου.
Γίνονται τέλειοι. Έχω μόνο ελαττώσει λίγο τα αμύγδαλα στα 500 γρ. Παραήταν πολλά.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Κουραμπιέδες βουτύρου
Και του χρόνου κοριτσάκι μου...να μας τους ξαναφτιάξεις...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: Κουραμπιέδες βουτύρου
Φέτος έφτιαξα τη συνταγή σου Λιλάκι. Απλά υπέροχοι κουραμπιέδες. Όλο άρωμα. Επειδή δε, μου άρεσε πολύ η ζύμη τους έφτιαξα και μερικούς με γλάσο, σα μπισκοτάκια είναι Το αμύγδαλο το λιγόστεψα κι εγώ γιατί τα 600 γρ. ήταν πολλά για μένα και το κατέβασα στα 300 γρ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τρι Δεκ 09, 2014 1:10 am, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κουραμπιέδες βουτύρου
Και του χρόνου Ρενάκι μου. Πανέμορφοι και οι κουραμπιέδες και τα μπισκοτάκια σου. Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά άπαιχτη και με σίγουρη επιτυχία.
Άντε άρχισαν οι κουζίνες μας να γεμίζουν χριστουγεννιάτικα αρώματα.
Άντε άρχισαν οι κουζίνες μας να γεμίζουν χριστουγεννιάτικα αρώματα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Κουραμπιέδες βουτύρου Νέας Καρβάλης με αμύγδαλο
» ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΒΓΟ (ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ)
» Κουραμπιέδες-Kyrabeje
» Κουραμπιέδες με σοκολάτα
» Γαρίδες βουτύρου με κάρυ
» ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΒΓΟ (ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ)
» Κουραμπιέδες-Kyrabeje
» Κουραμπιέδες με σοκολάτα
» Γαρίδες βουτύρου με κάρυ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης