Αναζήτηση
Φραουλένιο Ρολό
Σελίδα 1 από 1
Φραουλένιο Ρολό
Στον καταψύκτη μου έχω πάντα σάλτσα από διάφορα φρούτα του κήπου μας. Με το τελευταίο σακουλάκι από σάλτσα φράουλας, έφτιαξα σήμερα ένα κλασικό ρολό με φράουλα.
Υλικά
4 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας αλεύρι (κόκκινο)
ζάχαρη άχνη
1 κούπα σάλτσα φράουλας (ή μαρμελάδα)
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος ή ένα φακελάκι γκαρνί (με το αντίστοιχο γάλα του)
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
10 φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση
Χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέστε το αλεύρι (εγώ το κοσκινίζω) και ανακατέψτε απαλά με κουτάλι. Αδειάστε το μίγμα στο τετράγωνο ταψί του φούρνου (το έχουμε στώσει με αντικολλητικό χαρτί πρώτα και το έχουμε λαδώσει) και ψήστε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Το αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα που έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη και την τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια να γίνουν σαντυγί (ή το γκαρνί).
Κόβουμε σε φετάκια τις φράουλες.
Ξετυλίγουμε το ρολό, το αλείφουμε με τα 2/3 της κρέμας και καλύπτουμε με τη σάλτσα. Τυλίγουμε σε ρολό, απλώνουμε την υπόλοιπη σαντυγί και στολίζουμε με τα κομματάκια φράουλας (εγώ δεν είχα).
Τέλος το βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Σάλτσα φράουλας
Σιγοβράζω:
1/2 κιλό φράουλες κομμένες στα 2
1 κούπα ζάχαρη
χυμό 1 λεμονιού
4 κουταλιές κονιάκ
4 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένες σε 4 κουταλιές νερό.
Ανακατεύω συχνά να μην κολλήσει μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφού κρυώσει τη διατηρώ για λίγο καιρό στο ψυγείο ή σε σακουλάκια στον καταψύκτη.
????????- Επισκέπτης
Απ: Φραουλένιο Ρολό
Ξεκόλλησε το σαγόνι μου από τη θέση του Βανούλα. Μπράβο βρε κοριτσάκι. Απίστευτη παρουσίαση. Αυτές οι φωτος βήμα βήμα είναι το κάτι άλλο και για αρχάριους και για experts. Καλοφάγωτο το φραουλένιο!!! Γεια στα χεράκια σου
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Αυτό δεν είναι γλυκό είναι καλλιτεχνία! Ζωγράφισες Βάνα. Μπράβοοοο
????????- Επισκέπτης
Συγχαρητήρια. Εξαιρετική παρουσίαση και πολύ αναλυτικές οδηγίες. Ευχαριστώ Βάνα.
????????- Επισκέπτης
Σας ευχαριστώ όλους!
Κι επειδή είναι εύκολο και δροσερό, φτιάξτε το το Πάσχα μετά το αρνάκι να έρθει να δέσει το πράγμα!
Κι επειδή είναι εύκολο και δροσερό, φτιάξτε το το Πάσχα μετά το αρνάκι να έρθει να δέσει το πράγμα!
????????- Επισκέπτης
καλά εχω πάθει πλάκα !!!!!!!!!!!
καλε τι ζαχαροπλαστης είσαι εσυ καλέ ?? :cooker:
τα συγχαρητήρια μου !!!!!!!! ειναι φοβερη η παρουσιαση σου !
μπραβο Βανάκι !!!
σ'ευχαριστούμε πολύ
καλε τι ζαχαροπλαστης είσαι εσυ καλέ ?? :cooker:
τα συγχαρητήρια μου !!!!!!!! ειναι φοβερη η παρουσιαση σου !
μπραβο Βανάκι !!!
σ'ευχαριστούμε πολύ
????????- Επισκέπτης
You are the one, the number one!!! Άψογα Βανούλα Υποκλίνομαι στο ταλέντο σου. Πόσο διάστημα διατηρείται η σάλτσα φρούτων στην κατάψυξη?
????????- Επισκέπτης
Βάνα βρέθηκα εδώ αναζητώντας ένα γλυκό φράουλας. Τι καλά που νοιώθω, αυτό δείχνει θεικό! Θα το μελετήσω αυριο με την ησυχία μου και θα σου πω απορίες..γιατί σίγουρα θα έχω, ως συνήθως
????????- Επισκέπτης
Αντιγόνη μου η συγκεκριμένη σαλτσούλα είχε 7 μήνες σε καταψύκτη!
Αναστασία μου είναι εύκολο, νομίζω ότι θα το φτιάξεις με τη μία!
Αναστασία μου είναι εύκολο, νομίζω ότι θα το φτιάξεις με τη μία!
????????- Επισκέπτης
Πολύ εμφανίσιμο το ρολό! Μπράβο! Φτιάχνω κι εγώ με παρόμοιο τρόπο, με σαντιγύ και φρέσκιες φράουλες. Πολύ καλό!
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης