Αναζήτηση
Μπουρέκι Χανιώτικο, Παραδοσιακό με Κολοκύθια και Μυζήθρα
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μπουρέκι Χανιώτικο, Παραδοσιακό με Κολοκύθια και Μυζήθρα
Υλικά:
1 κιλό κολοκύθια (κομμένα κατά μήκος σε φέτες
πάχους μισού δάκτυλου)
1 κιλό πατάτες (κομμένες όπως και τα κολοκύθια)
αλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κιλό μυζήθρα Χανιώτικη, (ή 3/4 μυζήθρα και
1/4 τυρί "μαλάκα", ( προαιρετικά)
3 αυγά χτυπημένα
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα
1 ποτήρι λάδι
σησάμι
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξύδι
2 κουταλιές τσικουδιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπεϊνγκ πάουντερ
1 ποτήρι νερό (μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω
1. Με τα υλικά για το φύλλο ετοιμάζουμε τη ζύμη
και ανοίγουμε 2 φύλλα.
2. Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο
και πάνω τοποθετούμε τα υλικά μας σε στρώσεις, αλατισμένα.
Η πρώτη στρώση με κολοκύθια, (ή πατάτες), αλευρωμένα
από την μία μεριά, (όχι απ’ αυτήν που ακουμπά στο κάτω φύλλο).
η δεύτερη στρώση με μυζήθρα ανακατεμένη με τον δυόσμο,
το πιπέρι και το αλάτι, η τρίτη στρώση με κολοκύθια αλευρωμένα
όπως και της πρώτης στρώσης και η τέταρτη πάλι με μυζήθρα
ανακατεμένη με τον δυόσμο, το πιπέρι και το αλάτι.
3. Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και το ποτήρι το λάδι.
Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και πιάνοντας μαζί και το κάτω φύλο
κλείνουμε τυλίγοντάς τα. Ραντίζουμε το πάνω φύλλο με λίγο λάδι,
αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με σησάμι.
4. Πρίν το βάλουμε στο φούρνο, ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι
χαράζουμε τις μερίδες βαθιά, αλλά χωρίς να κόψουμε το κάτω φύλλο.
5. Το βάζουμε σε μέτριο προς χαμηλό φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Για το Φύλλο σε Αρτοπαρασκευαστή, (KENWOOD 350)
1 κιλό - Πρόγραμμα 10
400 ml νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές τσικουδιά
1 κουταλάκι ξύδι
600 γρ. Αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπεϊνγκ πάουντερ
Σημείωση: Τοποθετούνται στον κάδο με την σειρά που αναφέρεται παραπάνω
Σφακιανός- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 75
Τόπος : Χανιά - Κρήτης , (Ανώπολις - Σφακιά)
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μπουρέκι Χανιώτικο, Παραδοσιακό με Κολοκύθια και Μυζήθρα
Το αγαπημένο μου μπουρέκι. Πεντανόστιμο.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μπουρέκι Χανιώτικο, Παραδοσιακό με Κολοκύθια και Μυζήθρα
Πολύ ωραίο φύλλο έχει το μπουρέκι σου, έχω αδυναμία στις ζύμες. Που αλλού μπορώ να βάλω αυτό το φύλλο? Κανει για όλες τις πίτες?
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μπουρέκι Χανιώτικο, Παραδοσιακό με Κολοκύθια και Μυζήθρα
Sevasti έγραψε:Πολύ ωραίο φύλλο έχει το μπουρέκι σου, έχω αδυναμία στις ζύμες. Που αλλού μπορώ να βάλω αυτό το φύλλο? Κανει για όλες τις πίτες?
Κάνει για όλες τις πίτες Σεβαστούλα,
Σφακιανός- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 75
Τόπος : Χανιά - Κρήτης , (Ανώπολις - Σφακιά)
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μπουρέκι Χανιώτικο, Παραδοσιακό με Κολοκύθια και Μυζήθρα
απο τα ωραιότερα φαγητά των Χανίων ,το οποιο μπορεί άνετα να συμπεριληφθει στα φαγητά του μπουφέ
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Μπουρέκι Χανιώτικο με Ξυνομυζήθρα και Κολοκύθια
» ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ
» Μπουρέκι
» Παραδοσιακό Κρητικό Έδεσμα για τους Καλοφαγάδες
» Χοιρινό Χανιώτικο με Ελιές Πράσινες Τσακιστές
» ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ
» Μπουρέκι
» Παραδοσιακό Κρητικό Έδεσμα για τους Καλοφαγάδες
» Χοιρινό Χανιώτικο με Ελιές Πράσινες Τσακιστές
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης