Αναζήτηση
Φασόλια μαυρομάτικα με σταμναγκάθι
+3
Sevasti
Rena
EfiK
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Φασόλια μαυρομάτικα με σταμναγκάθι
Υλικά
500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 κιλό σταμναγκάθι
λίγο σπανάκι
1 πράσο σε ροδέλες (το άσπρο μέρος μόνο)
μισό μάτσο μάραθος και άνιθος (βάλτε και λίγα μυρώνια, καυκαλήθρες)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζω τα φασόλια αφού τα ξαφρίσω καλά και πετάξω το πρώτο νερό για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε κατσαρόλα σωτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, σπανάκι, μάραθο, άνιθο, τον πελτέ ντομάτας και τέλος το σταμναγκάθι. Σιγοβράζω για 5 λεπτά, συμπληρώνω και ελάχιστο νεράκι και όταν πάρουν βράση τα χόρτα προσθέτω τα φασόλια και αφήνω αλλά 5 λεπτά να χυλώσει το φαγητό μου.
Εγώ όταν το έσβησα, έριξα λίγο ελαιολάδο μέσα στην κατσαρόλα από πάνω και ξαναέκλεισα το καπάκι και στο σερβίρισμα πρόσθεσα χυμό λεμονιού σε κάθε πιάτο γιατί το σταμναγκάθι είναι από τη φύση του λίγο πικρούτσικο, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον.
Καλή σας όρεξη!
Από ότι είδα μετά μέσα στο νετ, παίζει αρκετά αυτός ο συνδυασμός και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε αν δεν το έχετε ήδη κάνει!
Απ: Φασόλια μαυρομάτικα με σταμναγκάθι
Πολύ ωραίο φαίνεται Εφάκι. Να πω την αλήθεια μαυρομάτικα με ντομάτα δεν έχω δοκιμάσει και πολύ μου άρεσε η ιδέα και με το σταμναγκάθι μέσα...μιαμ
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Τι λιγουρευτική φωτογραφία είναι αυτή Εφούλα μου. Τέλειο το φαγάκι σου. Θα πάω να πάρω σταμναγκάθι σήμερα κιολας να το ετοιμάσω αύριο.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Έφη βρίσκεις στη λαική μυρώνια ή σε μαναβη? Δεν έχω δει. Τα φασολάκια μούρλια.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Υπέροχη φωτογραφία και πολύ ωραία σαρακοστιανή συνταγή. Αλλά φοβάμαι λίγο το σταμναγκάθι που ξέρω ότι πικρίζει. ΄Εφη με έβαλες σε σκέψεις και διλήμματα. Να το φτιάξω ή να μη το φτιάξω?
Αναστασία μυρώνια, καυκαλήθρες και τα συναφή βρίσκονται εύκολα στις λαϊκές.
Αναστασία μυρώνια, καυκαλήθρες και τα συναφή βρίσκονται εύκολα στις λαϊκές.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Φτιάχνω συχνά γίγαντες με σπανάκι, σέσκουλα κλπ! Το σταμναγκάθι δεν το αγόραζα ποτέ γιατί το θεωρώ πολύ ακριβό και παρά την διαφήμισή του μπορεί μια χαρά να συγκριθεί και με τα ραδικάκια του βουνού! Ωραία συνταγούλα Έφη!
Και εγώ το ίδιο Λιλού, αλλά είπα μία φορά να πάρω, έτσι κι αλλιώς δεν πήρα κιλό, μια μεγάλη χεριά πήρα και δεν έχει και φήρα, να πετάξεις οπότε νορμάλ ήταν! Αλλιώς γενικά όντως είναι πανάκριβο και θα μου επιτραπεί...υπερεκτιμημένο!
πολύ ωραίο φαγητό.το σταμναγκάθι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σέσκουλα,και για να μην πικρίζει το σταμναγκάθι το βράζετε 2 φορές αλλάζοντας κάθε φορά το νερό. Οσο αφορά την πικράδα του στην Κρήτη λέμε <πικρό στόμα ,γλυκό στομάχι> που σημαίνει οτι ειναι φάρμακο για τον οργανισμό
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Φασόλια μαυρομάτικα
» Φασόλια Μαυρομάτικα με ρύζι
» Φασόλια με πορτοκάλι
» Φασόλια πιάζ
» Φασόλια Σαλάτα, με άρωμα Δενδρολίβανου
» Φασόλια Μαυρομάτικα με ρύζι
» Φασόλια με πορτοκάλι