Αναζήτηση
Αρακάς λαδερός με αγκινάρες
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Αρακάς λαδερός με αγκινάρες
By troutrou
Υλικά
1 κιλό αρακάς
5-6 αγκινάρες καθαρισμένες
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4-5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας τομάτα πελτέ
½ κούπα λάδι
αλάτι – πιπέρι
1 λεμόνι - λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Αν οι αγκινάρες μας είναι φρέσκιες, τις καθαρίζουμε ως εξής: αφαιρούμε με το μαχαίρι τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, κόβουμε και τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα και αφαιρούμε το χνούδι από το εσωτερικό τους. Τις ρίχνουμε σε νερό που έχουμε στύψει 1 λεμόνι και έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι για να μη μαυρίσουν.
Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτω σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά, το καρότο και τέλος τις πατάτες, τις αγκινάρες και τον αρακά.
Αφού σωταριστούν τα υλικά ελαφρά, προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα να καλυφθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε τον τοματοπελτέ και ανακατώνουμε. Βράζουμε σε κανονική φωτιά για 45’ λεπτά με 1 ώρα (ανάλογα με τα υλικά, αν είναι φρέσκα, παίρνει περισσότερο).
Στο τέλος το φαγητό μένει με το λαδάκι του, αλατοπιπερώνουμε και το σβήνουμε.
Όταν σερβίρουμε προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο λαδάκι στο πιάτο.
By troutrou
????????- Επισκέπτης
Απ: Αρακάς λαδερός με αγκινάρες
Δεν ξέρω αν η συνταγή ή οι φωτογραφίες ή και τα δύο είναι του/της troutrou, πάντως είναι όλα εξαιρετικά. Το αγαπημένο μου λαδερό φαγητό! Ευχαριστούμε πολύ πολύ Θα ανταποδώσω το κέρασμα με γλυκό πορτοκάλι
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Το αγαπημένο του Αντωνάκη μου :lol: Μη το δει θα το ζητάει σαν τρελλός και τα κορίτσια αποφεύγουν τις αγκινάρες. Πέρα από αυτό είναι σούπερ το φαγητό. Εμείς παραλείπουμε το μαϊντανό και μερικές φορές προσθέτουμε και αρνάκι, βέβαια τότε παύει να είναι νηστίσιμο. Καλώς ήρθες troutrou. Σε ευχαριστούμε πολύ
????????- Επισκέπτης
Troutrou είναι το νέο nick μου στο imageshack, μη με ρωτήσετε πώς και γιατί, μου 'ρθε!!!
Τρου - τρου! :afro: :geek:
Να το αλλάξω κι εδώ?...
Τρου - τρου! :afro: :geek:
Να το αλλάξω κι εδώ?...
????????- Επισκέπτης
Και δικό μου αγαπημένο, αλλά χωρίς τις αγκινάρες το κάνω. Δε τις τρώει κανείς άλλος κι αν τις βάλω μου λένε ότι μυρίζει...τι παλιοχαρακτήρες πατέρας και κόρη Μπράβο Troutrou χρειαζόμαστε τέτοιες απλές και καθημερινές συνταγές. Παιδιά μεγαλώνουμε κι είναι καλό να συνηθίζουν σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Να πω κι εγώ καλώς μας ήρθες
????????- Επισκέπτης
Πωπωωωω με τσάκισες Βάνα! Παρ΄ όλο που δεν τρελαίνομαι για το συγκεκριμένο φαγητό με τις φωτό σου με ξελίγωσες. Θα το φτιάξω μέσα στη βδομάδα.
????????- Επισκέπτης
Από τα πολύυυυυ αγαπημένα φαγητά Βάνα Ευχαριστούμε
????????- Επισκέπτης
Bάνα, μην αλλάζεις όνομα και μας μπερδεύεις χα χαχαα!!
Λοιπόν, αυτό το φαγάκι είτε κοκκινιστό, είτε αυγολέμονο. είτε και σκέτο λεμονάτο είναι απλά σοοούυπεεερρ!!!
Οι φωτός σου πραγματικά ξελιγωτικές!!
Λοιπόν, αυτό το φαγάκι είτε κοκκινιστό, είτε αυγολέμονο. είτε και σκέτο λεμονάτο είναι απλά σοοούυπεεερρ!!!
Οι φωτός σου πραγματικά ξελιγωτικές!!
????????- Επισκέπτης
Μόλις βρήκα τι θα μαγειρέψω αύριο.
Από τις φωτογραφίες και μόνο ξελιγώθηκα!!!!!!!!
Από τις φωτογραφίες και μόνο ξελιγώθηκα!!!!!!!!
Βανο-τρου-τρου!
Πολύ λαχταριστό το φαγητό και πολύ ορεκτικές οι φωτογραφίες. Το έφτιαξα και εγώ προχθές χωρίς αγγινάρες (που μου αρέσουν πολύ). Γενικά είναι ένα λαδερό φαγητό αποδεκτό από όλη την οικογένεια και έτσι το μαγειρεύουμε συχνά.
Πολύ λαχταριστό το φαγητό και πολύ ορεκτικές οι φωτογραφίες. Το έφτιαξα και εγώ προχθές χωρίς αγγινάρες (που μου αρέσουν πολύ). Γενικά είναι ένα λαδερό φαγητό αποδεκτό από όλη την οικογένεια και έτσι το μαγειρεύουμε συχνά.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Αγκινάρες αλά πολίτα
» Αγκινάρες με Κουκιά Φρέσκα
» Αγκινάρες με Γιαούρτι
» μπακαλιάρος με αγκινάρες
» ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
» Αγκινάρες με Κουκιά Φρέσκα