Αναζήτηση
Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο
Υλικά (για 6 άτομα):
600γρ. ριγκατόνι
50γρ. βούτυρο
50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600ml γάλα, ζεστό
250γρ. δυνατό τυρί τσένταρ, τριμμένο (ή άλλο παρόμοιο)
320γρ.τόνο κονσέρβας (σε νερό) στραγγισμένο)
330γρ. καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο
Μια μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες ή την προτίμησή σας.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατεύοντας συνέχεια μαγειρέψτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια σταδιακά προσθέστε το γάλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια πηχτή σάλτσα μπεσαμέλ. Τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε μέσα τα 200γρ. από το τυρί. Ανακατεύετε για να ενσωματωθεί με την κρέμα.
Στραγγίξτε τα ριγκατόνι και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα όπου έβρασαν. Προσθέστε μέσα τη μπεσαμέλ, το καλαμπόκι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τέλος τον τόνο σε κομμάτια και ανακατέψτε πάλι αλλά ελαφρά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα ευρύχωρο πυρέξ και πασπαλίστε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήστε το ω γκρατέν για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια.
Αφήστε να σταθεί λίγα λεπτά και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό
600γρ. ριγκατόνι
50γρ. βούτυρο
50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600ml γάλα, ζεστό
250γρ. δυνατό τυρί τσένταρ, τριμμένο (ή άλλο παρόμοιο)
320γρ.τόνο κονσέρβας (σε νερό) στραγγισμένο)
330γρ. καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο
Μια μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες ή την προτίμησή σας.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατεύοντας συνέχεια μαγειρέψτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια σταδιακά προσθέστε το γάλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια πηχτή σάλτσα μπεσαμέλ. Τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε μέσα τα 200γρ. από το τυρί. Ανακατεύετε για να ενσωματωθεί με την κρέμα.
Στραγγίξτε τα ριγκατόνι και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα όπου έβρασαν. Προσθέστε μέσα τη μπεσαμέλ, το καλαμπόκι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τέλος τον τόνο σε κομμάτια και ανακατέψτε πάλι αλλά ελαφρά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα ευρύχωρο πυρέξ και πασπαλίστε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήστε το ω γκρατέν για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια.
Αφήστε να σταθεί λίγα λεπτά και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό
Απ: Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο
Καλώς μας ήρθες Ότι πρέπει για μπουφέ η συνταγή σου. Ευχαριστούμε.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο
Εξαιρετικό. Μπράβο! Καλώς ήρθες
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο
Καλωσόρισες και ευχαριστούμε για τη νόστιμη συνταγή
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο
καλώς όρισες στην όμορφη παρέα μας.η αδελφή μου ειχε φτιάξει αυτό το φαγητό αλλα σε τύπο παστιτσιου και μου είπε ότι ήταν πολύ καλό
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο
Γειά σας
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και Καλώς σας βρήκα!!
Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή και εύχομαι να την ευχαριστηθείτε εάν αποφασίσετε να τη μαγειρέψετε. Δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή μέχρι να δω πως λειτουργούν τα πράγματα ώστε να μπορέσω να κοπιάρω τη συνταγή και τη φωτό από το blog μου και να τα βάλω στο site. Δεν ήμουν σίγουρη εχθές για το αποτέλεσμα αλλά τελικά εμφανίστηκε όπως έπρεπε. Κάθε site έχει τα κόλπα του και πρέπει να βρεις το μπούσουλα.... Τέλος πάντων, θα σας κεράσω κι άλλες συνταγές από το blog μου και ελπίζω να σας αρέσουν. Οι συνταγές πρέπει να μοιράζονται και να μην είναι επτασφράγιστα μυστικά, γιατί πιστεύω ότι το φαγητό ενώνει τους ανθρώπους...
Χαιρετισμούς από το Βέλγιο και Καλή Κυριακή σε όλους
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και Καλώς σας βρήκα!!
Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή και εύχομαι να την ευχαριστηθείτε εάν αποφασίσετε να τη μαγειρέψετε. Δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή μέχρι να δω πως λειτουργούν τα πράγματα ώστε να μπορέσω να κοπιάρω τη συνταγή και τη φωτό από το blog μου και να τα βάλω στο site. Δεν ήμουν σίγουρη εχθές για το αποτέλεσμα αλλά τελικά εμφανίστηκε όπως έπρεπε. Κάθε site έχει τα κόλπα του και πρέπει να βρεις το μπούσουλα.... Τέλος πάντων, θα σας κεράσω κι άλλες συνταγές από το blog μου και ελπίζω να σας αρέσουν. Οι συνταγές πρέπει να μοιράζονται και να μην είναι επτασφράγιστα μυστικά, γιατί πιστεύω ότι το φαγητό ενώνει τους ανθρώπους...
Χαιρετισμούς από το Βέλγιο και Καλή Κυριακή σε όλους
Παρόμοια θέματα
» ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ
» Ριγκατόνι ογκρατέν με ξινομυζήθρα ή φέτα
» Εύκολο αλλά νοστιμότατο ω γκρατέν με κοφτό μακαρονάκι
» ΕΛΑΦΡΥ Ω ΓΚΡΑΤΕΝ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΑΝΗΘΟ
» κοφτο μακαρονακι με τονο και λαχανικα
» Ριγκατόνι ογκρατέν με ξινομυζήθρα ή φέτα
» Εύκολο αλλά νοστιμότατο ω γκρατέν με κοφτό μακαρονάκι
» ΕΛΑΦΡΥ Ω ΓΚΡΑΤΕΝ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΑΝΗΘΟ
» κοφτο μακαρονακι με τονο και λαχανικα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης