delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο

5 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο Empty Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο

Δημοσίευση από T.A.G Σαβ Μαρ 19, 2011 12:06 am

Υλικά (για 6 άτομα):
600γρ. ριγκατόνι
50γρ. βούτυρο
50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600ml γάλα, ζεστό
250γρ. δυνατό τυρί τσένταρ, τριμμένο (ή άλλο παρόμοιο)
320γρ.τόνο κονσέρβας (σε νερό) στραγγισμένο)
330γρ. καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο
Μια μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες ή την προτίμησή σας.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατεύοντας συνέχεια μαγειρέψτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια σταδιακά προσθέστε το γάλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια πηχτή σάλτσα μπεσαμέλ. Τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε μέσα τα 200γρ. από το τυρί. Ανακατεύετε για να ενσωματωθεί με την κρέμα.

Στραγγίξτε τα ριγκατόνι και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα όπου έβρασαν. Προσθέστε μέσα τη μπεσαμέλ, το καλαμπόκι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τέλος τον τόνο σε κομμάτια και ανακατέψτε πάλι αλλά ελαφρά.

Βάλτε το μείγμα σε ένα ευρύχωρο πυρέξ και πασπαλίστε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Ψήστε το ω γκρατέν για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια.

Αφήστε να σταθεί λίγα λεπτά και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο Empty Απ: Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο

Δημοσίευση από Rena Σαβ Μαρ 19, 2011 12:25 am

Καλώς μας ήρθες Smile Ότι πρέπει για μπουφέ η συνταγή σου. Ευχαριστούμε.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο Empty Απ: Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο

Δημοσίευση από Sevasti Σαβ Μαρ 19, 2011 1:45 am

Εξαιρετικό. Μπράβο! Καλώς ήρθες sunny
Sevasti
Sevasti
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο Empty Απ: Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο

Δημοσίευση από nikolas Σαβ Μαρ 19, 2011 9:14 am

Καλωσόρισες και ευχαριστούμε για τη νόστιμη συνταγή
nikolas
nikolas
Supreme Member
Supreme Member

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο Empty Απ: Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο

Δημοσίευση από ntina Σαβ Μαρ 19, 2011 9:43 am

καλώς όρισες στην όμορφη παρέα μας.η αδελφή μου ειχε φτιάξει αυτό το φαγητό αλλα σε τύπο παστιτσιου και μου είπε ότι ήταν πολύ καλό Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο 658318
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο Empty Απ: Ω γκρατέν με ριγκατόνι και τόνο

Δημοσίευση από T.A.G Κυρ Μαρ 20, 2011 7:34 am

Γειά σας Smile
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και Καλώς σας βρήκα!!
Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή και εύχομαι να την ευχαριστηθείτε εάν αποφασίσετε να τη μαγειρέψετε. Δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή μέχρι να δω πως λειτουργούν τα πράγματα ώστε να μπορέσω να κοπιάρω τη συνταγή και τη φωτό από το blog μου και να τα βάλω στο site. Δεν ήμουν σίγουρη εχθές για το αποτέλεσμα αλλά τελικά εμφανίστηκε όπως έπρεπε. Κάθε site έχει τα κόλπα του και πρέπει να βρεις το μπούσουλα.... Τέλος πάντων, θα σας κεράσω κι άλλες συνταγές από το blog μου και ελπίζω να σας αρέσουν. Οι συνταγές πρέπει να μοιράζονται και να μην είναι επτασφράγιστα μυστικά, γιατί πιστεύω ότι το φαγητό ενώνει τους ανθρώπους...
Χαιρετισμούς από το Βέλγιο και Καλή Κυριακή σε όλους flower
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης