Αναζήτηση
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
+4
Rena
Sevasti
Ειρήνη
T.A.G
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
Μια νόστιμη και κλασσικά ιταλική συνταγή για κοτόπουλο. Ιταλική λέω.... διότι την έχω δει σε ελληνικά μπλογκ να αναφέρεται ως "παραδοσιακή ελληνική με νησιωτική κάππαρη"..... Μην τρελλαθούμε τελείως....
Υλικά για 4 άτομα:
4 φιλέτα (στήθος) κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκκαλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
2/4 κούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
2/4 κούπας φρυγανιά, τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. βούτυρο
1 λεμόνι, ο χυμός
2/4 κούπας άσπρο ξηρό κρασί
2/4 κούπας ζωμό κοτόπουλου
6 κ.σ. κάππαρη, τους μικρούς καρπούς αν είναι δυνατόν
4 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Μέθοδος:
Παίρνετε τα φιλέτα και τα βάζετε σε μια πλαστική σακκούλα τροφίμων. Με το ειδικό σφυρί κρέατος τα χτυπάτε να ανοίξουν και να έχουν πάχος περίπου 1 εκ. **Προσπαθείτε να έχετε ίδιου πάχους φιλέτα ώστε να μαγειρευθούν ομοιόμορφα. Τα βάζετε σε ένα δίσκο και τα αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δυο πλευρές.
Ανακατέψτε το αλεύρι με τη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Βυθίστε τα φιλέτα στο αλεύρι και τα αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο μαζί με 1 κουταλιά από το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο μαγειρέψτε τα φιλέτα 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε τα σε πιάτο, σκεπάστε και διατηρήστε τα ζεστά. Αφαιρέστε από το τηγάνι τους χυμούς που έβγαλε το κοτόπουλο και κρατήστε τους σε ένα μπωλάκι.
Στο ίδιο τηγάνι, βάλτε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, την κάππαρη και τους χυμούς από την ώρα που τηγανίσατε τα φιλέτα. Μαγειρέψτε τη σάλτσα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μειωθεί στο 1/3, για περίπου 5 λεπτά.
Τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύετε απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να λιώσει.
Βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνετε από πάνω με τη σάλτσα κάππαρης. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.
Σημ.: Είναι ένα φαγητό που μπορεί να σταθεί και μόνο του, συνοδεία πράσινης σαλάτας. Παρ' όλα αυτά, την πρώτη φορά που το δοκίμασα σε ένα εστιατόριο είχαν το φιλέτο πάνω σε μια μερίδα πολύ λεπτών σπαγγέτι (λεπτά σχεδόν σαν "μαλλιά αγγέλου") και του πήγαινε καταπλητικά
Υλικά για 4 άτομα:
4 φιλέτα (στήθος) κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκκαλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
2/4 κούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
2/4 κούπας φρυγανιά, τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. βούτυρο
1 λεμόνι, ο χυμός
2/4 κούπας άσπρο ξηρό κρασί
2/4 κούπας ζωμό κοτόπουλου
6 κ.σ. κάππαρη, τους μικρούς καρπούς αν είναι δυνατόν
4 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Μέθοδος:
Παίρνετε τα φιλέτα και τα βάζετε σε μια πλαστική σακκούλα τροφίμων. Με το ειδικό σφυρί κρέατος τα χτυπάτε να ανοίξουν και να έχουν πάχος περίπου 1 εκ. **Προσπαθείτε να έχετε ίδιου πάχους φιλέτα ώστε να μαγειρευθούν ομοιόμορφα. Τα βάζετε σε ένα δίσκο και τα αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δυο πλευρές.
Ανακατέψτε το αλεύρι με τη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Βυθίστε τα φιλέτα στο αλεύρι και τα αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο μαζί με 1 κουταλιά από το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο μαγειρέψτε τα φιλέτα 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε τα σε πιάτο, σκεπάστε και διατηρήστε τα ζεστά. Αφαιρέστε από το τηγάνι τους χυμούς που έβγαλε το κοτόπουλο και κρατήστε τους σε ένα μπωλάκι.
Στο ίδιο τηγάνι, βάλτε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, την κάππαρη και τους χυμούς από την ώρα που τηγανίσατε τα φιλέτα. Μαγειρέψτε τη σάλτσα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μειωθεί στο 1/3, για περίπου 5 λεπτά.
Τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύετε απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να λιώσει.
Βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνετε από πάνω με τη σάλτσα κάππαρης. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.
Σημ.: Είναι ένα φαγητό που μπορεί να σταθεί και μόνο του, συνοδεία πράσινης σαλάτας. Παρ' όλα αυτά, την πρώτη φορά που το δοκίμασα σε ένα εστιατόριο είχαν το φιλέτο πάνω σε μια μερίδα πολύ λεπτών σπαγγέτι (λεπτά σχεδόν σαν "μαλλιά αγγέλου") και του πήγαινε καταπλητικά
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
Το είχα φάει πριν από χρόνια σε ένα εστιατόριο αλλά με μοσχαράκι αντί κοτόπουλου και ήταν φανταστικό. Η ονομασία του στον κατάλογο ήταν "πικάτα βενετσιάνα".
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
Ωραία συνταγή και δείχνει νόστιμη! Το κοτόπουλο δε το περνάμε από αυγό? Στέκεται το αλεύρι με τη φρυγανιά στο τηγάνισμα?
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
Μου αρέσει πολύ η κάπαρη, θα το δοκιμάσω.
Παρεμπιπτόντως τα ψωμάκια με την έλια υπέροχα, μόνο που δεν έβαλα τις αντζούγιες γιατί δεν τις τρώμε.
Παρεμπιπτόντως τα ψωμάκια με την έλια υπέροχα, μόνο που δεν έβαλα τις αντζούγιες γιατί δεν τις τρώμε.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
πολύ ωραία συνταγή και η κάπαρη αγαπημένη
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
Ρένα, χαίρομαι που σας άρεσαν τα ψωμάκια.
Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ όταν τα πρωτοέφτιαξα δεν έβαλα τις αντζούγιες. Έτσι κι αλλιώς δεν μας αρέσουν και φοβόμουν ότι θα κάλυπταν τις υπόλοιπες γεύσεις του ψωμιού. Παρ'όλα αυτά όταν μια φορά τα δοκίμασα όπως είναι στη συνταγή δεν μπορώ να πω πως ήταν και άσχημα
Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ όταν τα πρωτοέφτιαξα δεν έβαλα τις αντζούγιες. Έτσι κι αλλιώς δεν μας αρέσουν και φοβόμουν ότι θα κάλυπταν τις υπόλοιπες γεύσεις του ψωμιού. Παρ'όλα αυτά όταν μια φορά τα δοκίμασα όπως είναι στη συνταγή δεν μπορώ να πω πως ήταν και άσχημα
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
Σεβαστή, το κοτόπουλο καλό θα είναι να είναι μια ιδέα υγρό ώστε να κολλήσει η φρυγανιά και το αλεύρι. Όχι, δεν το περνάμε από αυγό και όσες φορές έφτιαξα τη συνταγή δεν είχα πρόβλημα
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
Λέω να το δοκιμάσω αύριο. Ευχαριστώ για τη συνταγή.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
Ιδιαίτερο το κοτοπουλάκι έτσι, θα εκτιμηθεί η συνταγή δεόντως. Οτι δεν ξέρω εχω αυτό το σκάλωμα να το δοκιμάσω οπωσδήποτε και τη σαλτσούλα αυτή πρέπει να την δοκιμάσω...!!!
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
Καλή επιτυχία κορίτσια, όσες το φτιάξετε. Ελπίζω να σας αρέσει και να το κάνετε συχνά.
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
Πολύ καλό Πάει για δοκιμή.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΤΑ
Νικόλα, εάν σου αρέσουν τα πικάντικα πιάτα και η κάππαρη νομίζω πως θα ευχαριστηθείς τη συνταγή. Εγώ την έχω δοκιμάσει και με σνίτσελ από μοσχάρι και χοιρινό και ήταν εξίσου νόστιμη. Καλή επιτυχία!
Παρόμοια θέματα
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒΟΥ
» Κοτόπουλο με μπάμιες
» Κοτόπουλο σούβλας
» Σουβλάκια κοτόπουλο
» Κοτόπουλο με μπύρα
» Κοτόπουλο με μπάμιες
» Κοτόπουλο σούβλας
» Σουβλάκια κοτόπουλο
» Κοτόπουλο με μπύρα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης