Αναζήτηση
ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Υλικά (για 4 άτομα)
Για τη σάλτσα:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
350γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες (από βάζο και στραγγισμένες)
1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ελάχιστο αλάτι
μαύρο πιπέρι
Για τις μελιτζάνες:
2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1εκ.
ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
120γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
4 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C ανάβοντας το γκριλ.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το σωτάρισμα για ακόμα 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε τις πιπεριές και το χυμό πορτοκαλιού, αλατοπιπερώστε ελαφρά κι αφήστε τα υλικά να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά. Τραβήξτε το τηγάνι στην άκρη κι αφήνετε να κρυώσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμη την πολτοποιείτε στο μπλέντερ και τη ρίχνετε σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33εκ. Αφήνετε στην άκρη για αργότερα.
Απλώνετε τις φέτες της μελιτζάνας σε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί και τις λαδώνετε κι απ' τις δυο πλευρές χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι. Βάζετε το ταψί σε θέση κοντά στο γκριλ του φούρνου και τις ψήνετε για 15 λεπτά, παρακολουθώντας να μην αρπάξουν και γυρίζοντάς τες μια φορά στα μισά του χρόνου.
Σε ένα μπωλ λιώστε με ένα πηρούνι το τυρί μαζί με τις ελιές, την κάππαρη και 1 κ.σ. από το μαϊντανό.
Βάζετε από 1 κ.σ. γέμιση στο τέλος της κάθε φέτας μελιτζάνας και τις γυρίζετε σε ρολλά. Τις τοποθετείτε στο πυρέξ σε σειρά με τη ραφή προς τα κάτω.
Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά. Βγάζετε, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Για τη σάλτσα:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
350γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες (από βάζο και στραγγισμένες)
1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ελάχιστο αλάτι
μαύρο πιπέρι
Για τις μελιτζάνες:
2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1εκ.
ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
120γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
4 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C ανάβοντας το γκριλ.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το σωτάρισμα για ακόμα 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε τις πιπεριές και το χυμό πορτοκαλιού, αλατοπιπερώστε ελαφρά κι αφήστε τα υλικά να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά. Τραβήξτε το τηγάνι στην άκρη κι αφήνετε να κρυώσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμη την πολτοποιείτε στο μπλέντερ και τη ρίχνετε σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33εκ. Αφήνετε στην άκρη για αργότερα.
Απλώνετε τις φέτες της μελιτζάνας σε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί και τις λαδώνετε κι απ' τις δυο πλευρές χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι. Βάζετε το ταψί σε θέση κοντά στο γκριλ του φούρνου και τις ψήνετε για 15 λεπτά, παρακολουθώντας να μην αρπάξουν και γυρίζοντάς τες μια φορά στα μισά του χρόνου.
Σε ένα μπωλ λιώστε με ένα πηρούνι το τυρί μαζί με τις ελιές, την κάππαρη και 1 κ.σ. από το μαϊντανό.
Βάζετε από 1 κ.σ. γέμιση στο τέλος της κάθε φέτας μελιτζάνας και τις γυρίζετε σε ρολλά. Τις τοποθετείτε στο πυρέξ σε σειρά με τη ραφή προς τα κάτω.
Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά. Βγάζετε, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Απ: ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Αγαπημένο! Και με το ψήσιμο της μελιτζάνας στο φούρνο δε χάνει καθόλου αντιθέτως είναι και ελαφρύ.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Πορτοκάλι στη σάλτσα! Ενδιαφέρον φαίνεται !
raymonda- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 501
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Σημειώνεται για δοκιμή. Πολύ μου άρεσε.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Ναι, πράγματι και μένα με παραξένεψε το πορτοκάλι στην σάλτσα και αυτό ήταν που με τράβηξε στο να φτιάξω τη συνταγή την πρώτη φορά. Τελικά η γεύση δένει πολύ όμορφα με την κόκκινη πιπεριά. Εάν η σάλτσα ήταν με ντομάτα δεν είμαι σίγουρη πως θα ήταν.
Παρόμοια θέματα
» ΤΑΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
» ΤΑΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
» Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας
» Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα
» Μιλφέϊγ μελιτζάνας με ταλαγάνι
» ΤΑΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
» Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας
» Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα
» Μιλφέϊγ μελιτζάνας με ταλαγάνι
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης