Αναζήτηση
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Υλικά (για 6 άτομα)
Για τη ζύμη:
140γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. φουντούκια, αλεσμένα
100γρ. βούτυρο, σε κύβους
50γρ. ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1-2 κ.σ. παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
250γρ. φρέσκο τυρί μασκαρπόνε
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
150ml κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη
450γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φετούλες
Για γαρνίρισμα:
85γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
ψιλοκομμένες φράουλες
σιρόπι φράουλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190°C.
Ρίξτε το αλεύρι και τα αλεσμένα φουντούκια στο μπωλ του μίξερ και προσθέστε το βούτυρο.
Δουλέψτε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ψιχουλιαστή ζύμη, προσθέστε στη συνέχεια τη ζάχαρη και ανακατέψτε για λίγο. Συνεχίστε με τον κρόκο αυγού και τις 1-2 κ.σ. νερού. Χτυπήστε μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
Πάρτε τη ζύμη από το μίξερ και δουλέψτε την για λίγα λεπτά με τα χέρια σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και στρώστε την σε μια ταρτιέρα διαμ. 23-24εκ. (ή φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά) καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε την ζύμη που περισσεύει γύρω γύρω και βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζετε τη ζύμη με λαδόκολλα και ρίχνετε από πάνω φασόλια ή ρύζι για να κρατηθεί σταθερή.
Βάλτε τη ζύμη να ψηθεί για 15 λεπτά, αφαιρέστε τα φασόλια και τη λαδόκολλα και ξαναβάλτε στο φούρνο για 5-7 ακόμα μέχρι η ζύμη να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Την αφήνετε να κρυώσει πλήρως.
Χτυπήστε σε ένα μπωλ το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενωθούν καλά. Σε άλλο μπωλ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να "στέκεται" και τη μεταφέρετε στο μπωλ με το μασκαρπόνε. Ανακατέψτε απαλά τα υλικά για να ενωθούν μεταξύ τους.
Ρίχνετε τις μισές από τις φράουλες στο μείγμα τυριού ανακατεύοντας απαλά για να πάνε παντού.
Βγάζετε τη ζύμη προσεχτικά από την ταρτιέρα και τη βάζετε σε μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίστε τη βάση της τάρτας με μερικά καβουρδισμένα φουντούκια και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Από πάνω στρώστε ομοιόμορφα την κρέμα μασκαρπόνε/φράουλας.
Σκορπίζετε τις υπόλοιπες φράουλες από πάνω, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα καβουρδισμένα φουντούκια και ραντίζετε (προαιρετικά) με λίγο σιρόπι φράουλας.
Αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει εάν θέλετε ή σερβίρετε αμέσως.
Για τη ζύμη:
140γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. φουντούκια, αλεσμένα
100γρ. βούτυρο, σε κύβους
50γρ. ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1-2 κ.σ. παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
250γρ. φρέσκο τυρί μασκαρπόνε
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
150ml κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη
450γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φετούλες
Για γαρνίρισμα:
85γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
ψιλοκομμένες φράουλες
σιρόπι φράουλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190°C.
Ρίξτε το αλεύρι και τα αλεσμένα φουντούκια στο μπωλ του μίξερ και προσθέστε το βούτυρο.
Δουλέψτε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ψιχουλιαστή ζύμη, προσθέστε στη συνέχεια τη ζάχαρη και ανακατέψτε για λίγο. Συνεχίστε με τον κρόκο αυγού και τις 1-2 κ.σ. νερού. Χτυπήστε μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
Πάρτε τη ζύμη από το μίξερ και δουλέψτε την για λίγα λεπτά με τα χέρια σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και στρώστε την σε μια ταρτιέρα διαμ. 23-24εκ. (ή φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά) καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε την ζύμη που περισσεύει γύρω γύρω και βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζετε τη ζύμη με λαδόκολλα και ρίχνετε από πάνω φασόλια ή ρύζι για να κρατηθεί σταθερή.
Βάλτε τη ζύμη να ψηθεί για 15 λεπτά, αφαιρέστε τα φασόλια και τη λαδόκολλα και ξαναβάλτε στο φούρνο για 5-7 ακόμα μέχρι η ζύμη να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Την αφήνετε να κρυώσει πλήρως.
Χτυπήστε σε ένα μπωλ το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενωθούν καλά. Σε άλλο μπωλ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να "στέκεται" και τη μεταφέρετε στο μπωλ με το μασκαρπόνε. Ανακατέψτε απαλά τα υλικά για να ενωθούν μεταξύ τους.
Ρίχνετε τις μισές από τις φράουλες στο μείγμα τυριού ανακατεύοντας απαλά για να πάνε παντού.
Βγάζετε τη ζύμη προσεχτικά από την ταρτιέρα και τη βάζετε σε μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίστε τη βάση της τάρτας με μερικά καβουρδισμένα φουντούκια και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Από πάνω στρώστε ομοιόμορφα την κρέμα μασκαρπόνε/φράουλας.
Σκορπίζετε τις υπόλοιπες φράουλες από πάνω, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα καβουρδισμένα φουντούκια και ραντίζετε (προαιρετικά) με λίγο σιρόπι φράουλας.
Αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει εάν θέλετε ή σερβίρετε αμέσως.
Απ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Πάω να πάρω μασκαρπόνε το απογευματάκι και εκτελείται άμεσα. Ωραία η ζύμη με το φουντούκι.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Λαχταριστή Άννα μου και από ότι καταλαβαίνω θα είναι και crispy η ζύμη όπως μου αρέσει.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Αννέτα καλή επιτυχία με το γλυκό και πες μας εντυπώσεις όποτε έχεις ευκαιρία. Διότι άλλο στη θεωρία και άλλο στην πράξη....
Εγώ την πρώτη φορά που τη δοκίμασα ήταν στης κουνιάδας μου και ήταν πράγματι όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Παρ όλο που έκανε τη ζουζουνιά της... αγόρασε έτοιμη ζύμη για γλυκές τάρτες και την ξαναζύμωσε στο χέρι προσθέτοντας τα φουντούκια! Ούτε γάτα ούτε ζημιά... Όταν όμως την επιχείρησα εγώ πέρισυ τέτοιο καιρό και μάλιστα κατά γράμμα, δεν μου πέτυχε τόσο πολυ. Δεν ξέρω, δεν είμαι και πολύ των γλυκών γενικότερα και νομίζω πως κι αυτά με εκδικούνται όταν προσπαθώ να τα φτιάξω...
Ρενάκι μου, πράγματι η ζύμη είναι τραγανή όπως τη φαντάζεσαι. Η ζύμη αυτή κάνει βέβαια για διάφορα είδη γλυκιάς τάρτας, αλλά εδώ λόγω και των φουντουκιών υπάρχει και μια ιδιαίτερη γεύση αλλά και κρατιέται τραγανή
Εγώ την πρώτη φορά που τη δοκίμασα ήταν στης κουνιάδας μου και ήταν πράγματι όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Παρ όλο που έκανε τη ζουζουνιά της... αγόρασε έτοιμη ζύμη για γλυκές τάρτες και την ξαναζύμωσε στο χέρι προσθέτοντας τα φουντούκια! Ούτε γάτα ούτε ζημιά... Όταν όμως την επιχείρησα εγώ πέρισυ τέτοιο καιρό και μάλιστα κατά γράμμα, δεν μου πέτυχε τόσο πολυ. Δεν ξέρω, δεν είμαι και πολύ των γλυκών γενικότερα και νομίζω πως κι αυτά με εκδικούνται όταν προσπαθώ να τα φτιάξω...
Ρενάκι μου, πράγματι η ζύμη είναι τραγανή όπως τη φαντάζεσαι. Η ζύμη αυτή κάνει βέβαια για διάφορα είδη γλυκιάς τάρτας, αλλά εδώ λόγω και των φουντουκιών υπάρχει και μια ιδιαίτερη γεύση αλλά και κρατιέται τραγανή
Απ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Ωραίοι συνδυασμοί. Μασκαρπόνε και φουντούκια απογειώνουν τη φράουλα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Απλά τέλεια
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Να'στε καλά κορίτσια Καλή επιτυχία σε όσες το επιχειρήσουν
Παρόμοια θέματα
» Ανακύκλωση καλοκαιρινή
» γλυκεια κολοκυθόπιτα με φουντούκια
» ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
» Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με σουμάκ
» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ
» γλυκεια κολοκυθόπιτα με φουντούκια
» ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
» Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με σουμάκ
» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης