Αναζήτηση
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ
Υλικά (για 4 άτομα):
650γρ. μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια των 2,5εκ.
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες και με τη φλούδα
6 κ.γ. ελαιόλαδο
χοντροτριμμένο αλάτι
πιπέρι
450γρ. ρεβύθια κονσέρβας (στραγγίξτε, ξεπλύντε και στεγνώστε τα)
4 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή νερό
λίγη φρέσκια ρίγανη
στραγγιστό γυαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Σ' ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, 4 κ.γ. από το λάδι κι αλατοπίπερο. Απλώστε τα υλικά σ' ένα μεγάλο ρηχό ταψί αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στη μια του πλευρά.
Στο ίδιο μπωλ ανακατέψτε καλά τα ρεβύθια μαζί με το υπόλοιπο λάδι και τα μεταφέρετε στο ταψί στο κενό που αφήσατε. Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η μελιτζάνα και να ξεροψηθούν ελαφρώς τα ρεβύθια.
Αφήστε τα ρεβύθια στην άκρη σ' ένα πιάτο.
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ρίξτε το σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέστε τη μελιτζάνα με το κρεμμύδι και το ζωμό. Αφήστε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Με το εργαλείο για τον πουρέ (ή την πίσω πλευρά μιας ξύλινης κουτάλας) λιώστε μερικά κομμάτια από τη μελιτζάνα μέχρι να πήξει η σούπα αλλά χωρίς να γίνει λείος πολτός. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρετε αμέσως την πηχτή σούπα πασπαλίζοντας από πάνω με τη ρίγανη και κουταλιές από το γυαούρτι
650γρ. μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια των 2,5εκ.
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες και με τη φλούδα
6 κ.γ. ελαιόλαδο
χοντροτριμμένο αλάτι
πιπέρι
450γρ. ρεβύθια κονσέρβας (στραγγίξτε, ξεπλύντε και στεγνώστε τα)
4 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή νερό
λίγη φρέσκια ρίγανη
στραγγιστό γυαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Σ' ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, 4 κ.γ. από το λάδι κι αλατοπίπερο. Απλώστε τα υλικά σ' ένα μεγάλο ρηχό ταψί αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στη μια του πλευρά.
Στο ίδιο μπωλ ανακατέψτε καλά τα ρεβύθια μαζί με το υπόλοιπο λάδι και τα μεταφέρετε στο ταψί στο κενό που αφήσατε. Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η μελιτζάνα και να ξεροψηθούν ελαφρώς τα ρεβύθια.
Αφήστε τα ρεβύθια στην άκρη σ' ένα πιάτο.
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ρίξτε το σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέστε τη μελιτζάνα με το κρεμμύδι και το ζωμό. Αφήστε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Με το εργαλείο για τον πουρέ (ή την πίσω πλευρά μιας ξύλινης κουτάλας) λιώστε μερικά κομμάτια από τη μελιτζάνα μέχρι να πήξει η σούπα αλλά χωρίς να γίνει λείος πολτός. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρετε αμέσως την πηχτή σούπα πασπαλίζοντας από πάνω με τη ρίγανη και κουταλιές από το γυαούρτι
Απ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ
Αχ, αχ αχ...κι έχω αδυναμία και σε ρεβύθια και σε μελιτζάνες
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ
Rena mou, epidi tin ixes dei kai sto blog kai sou arese ipa na valo ki edo ti sidagi. Den ipame na ti ftiaxis kai stin anagi oi alloi na fane psomotyri mia mera;
Παρόμοια θέματα
» Ανακύκλωση καλοκαιρινή
» Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με σουμάκ
» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
» Ρεβύθια
» Ρεβύθια με σπανάκι
» Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με σουμάκ
» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
» Ρεβύθια
» Ρεβύθια με σπανάκι
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης