Αναζήτηση
ανοικτή κολοκυθόπιτα
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ανοικτή κολοκυθόπιτα
ΤΟ ΦΥΛΛΟ
3κούπες αλεύρι γ,ο ,χ
1 περίπου κούπα νερό
2 κ.σ λάδι
1 κ.σ λεμόνι
μισο κ.γ αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό κολοκύθια
250 γρ. ξινομυζήθρα
350 γρ. αθότυρο
δυόσμο-άνηθο
3/4 κούπας λάδι
2 αυγά
μισή κούπα γάλα
1 κ.σ κορνφλάου
ρίγανη,αλάτι πιπέρι
μισή κούπα τυρί τριμμένο
σησάμι
για ενα ορθογώνιο πυρέξ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνω το ζυμάρι και το αφήνω να ξεκουραστεί
Κόβω τα κολοκυθια λεπτές ροδέλες και τα σωτάρω με 2.σ λάδι,προσθέτοντας λίγο αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.Τα αποσύρω με τρυπητή κουτάλα.
Ανοίγω φύλλο και το στρώνω σε λαδωμένο πυρέξ.Απο πάνω ριχνω το 1/3 της μυζηθρας και του αθότυρου και δυόσμο με άνηθο.Προσθέτω τα μισά κολοκύθια ,απο πάνω μυζήθρα ,αθότυρο και μυρωδικά και στο τέλος τα υπόλοιπα κολοκύθια με την υπολοιπη μυζήθρα,αθότυρο και μυρωδικά.Χτυπώ τα αυγά με το γάλα και το κορνφλάου και τα περιχύνω πάνω απο την πίτα.πασπαλίζω με τυρί τριμμένο,το υπόλοιπο λάδι και ρίχνω σησάμι .Ψήνω στους 200β περίπου 1 ώρα
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ανοικτή κολοκυθόπιτα
Δείξε έλεος Ντίνα μου και στείλε ταπεράκι Με αποτελειώσατε με τις πίτες σας σήμερα!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης