Αναζήτηση
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
+2
Λίλα
Ειρήνη
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
Επειδή αύριο φεύγουμε για διακοπές, σκέφτηκα να σας αποχαιρετήσω με μια ελαφριά καλοκαιρινή συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθια
1/4 της κούπας ελαιόλαδο ή 2 κουταλιές μαργαρίνη
2 καρότα
2 αυγά
1 φύλλο σφολιάτας
1 μικρή κρέμα γάλακτος (Light κατά προτίμηση)
400 γραμ. διάφορα τριμένα τυριά (εγώ έβαλα γραβιέρα Κρήτης και έμενταλ, αλλά όλα ταιριάζουν)
αλάτι - πιπέρι - δυόσμο ή άνιθο
Προαιρετικά: 1 κύβος λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα στο τρίφτη. Τα μαραίνουμε με το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη προσθέτοντας λίγο αλάτι ή ένα κύβο λαχανικών μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τα τριμένα τυριά, τα αυγά χτυπημένα, το δυόσμο ή τον άνιθο, την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε και μια κουταλιά τριμένη φρυγανιά για τα υγρά. Την φρυγανιά μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ρύζι ή πληγούρι ή κους κους που έβαλα εγώ.
Στρώνουμε τη σφολιάτα σε καλά λαδωμένο ταψί ή πυρέξ ανασηκώνοντάς τη στα πλάγια και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των κολοκυθιών. Πασπαλίζουμε με αρκετό τριμένο τυρί για να κάνει ωραία κρούστα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Εγώ όλες τις πίτες-τάρτες τις ψήνω με αέρα και κάτω αντίσταση.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
Eιρήνη μου καταπληκτική φαίνεται η πιτούλα. Νόστιμη και εύκολη!Θα τα πούμε σύντομα από κοντά!!
Eιρηνούλα μου ευχαριστούμε για το κέρασμα. Πρέπει να είναι καταπληκτική η πίτα σου. Καλές διακοπές να περάσετε και να ξεκουραστείς όσο μπορείς
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Eιρήνη μου το καλύτερο κέρασμα μας έκανες. Γεια στα χέρια σου. Εύχομαι να περάσετε καταπληκτικά!!!
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Δείχνει σούπερ Ειρήνη. Ευχαριστώ. Καλές διακοπές
raymonda- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 501
Ειρηνάκι μου καλές διακοπές Να περάσεις πανέμορφα και να γυρίσεις με το καλό ανανεωμένη. Η κολοκυθοπιτούλα γράφει!!!
chefoulla- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 259
Ευχαριστώ όλους σας πολύ-πολύ για τις ευχές σας.
Να περάσετε όλοι καλά και να ευχαριστηθείτε τις χαρές και την ανεμελιά του καλοκαιριού.
Να περάσετε όλοι καλά και να ευχαριστηθείτε τις χαρές και την ανεμελιά του καλοκαιριού.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Παρόμοια θέματα
» Κολοκυθόπιτα
» φανταστική κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα
» Κολοκυθόπιτα
» ανοικτή κολοκυθόπιτα
» ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΒΡΑΚΩΤΗ
» φανταστική κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα