Αναζήτηση
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
Τη συνταγή αυτή την εντόπισα στο Homefood και μιας που ψιλοδρόσισε και έχουμε καιρό να φάμε γίγαντες είπα ότι ήρθε η ώρα τους. Η συνταγούλα είναι ακριβώς όπως προστάζει ο Μάκης Γεωργιάδης από το BHMAgourmet εκτός του ότι εγώ τίμησα τους μαύρους γίγαντες που είναι αγαπημένοι μας και όποτε τους βρίσκω φροντίζω να εφοδιαστώ.
Μου κέντρισε το ενδιαφέρον το ότι σβήνουμε το φαγάκι μας με ούζο, κάτι που δεν έτυχε να ξαναδώ στο κόκκινο κρέας και εννοείται ότι μου άρεσε που συνδύαζε η συνταγή όσπριο με κρέας.
Πάμε λοιπόν να τη δούμε...
Υλικά
500 γραμμ. γίγαντες
8 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμμ. μοσχάρι (τμήμα ζώου: ελιά), σε μικρές μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
50 ml ούζο
2 καρότα, σε ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
300 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
2 κλωνάρια σέλινο, σε μεγάλα κομμάτια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες (τουλάχιστον 10 ώρες). Την επομένη τους στραγγίζουμε και τους κρατάμε στην άκρη.
Σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ώσπου να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το ούζο.
Αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει το κρέας και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φασόλια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 40 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια μας και να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Κατά τη διάρκεια, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό.
Εγώ το έβαλα στη χύτρα το φαγάκι για να σιγουρευτώ για τα φασόλια και επειδή μας αρέσουν έτσι , τους γύρισα στο φούρνο για ένα 20λεπτο μετά την κατσαρόλα για να κάνει κρούστα και να μελώσει η σαλτσούλα του.
Φτιάξτε το! Προλαβαίνετε άνετα για αύριο.
Καλό μήνα!
Απ: ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
Μαύροι γίγαντες...δεν τους έχω δοκιμάσει και το ζήλεψα το φαγητό. Φαντάζομαι γεύση ειδικά μαζί με το ούζο στο σβήσιμο!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
Kι εμείς τους έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση αλλά με το μοσχαράκι και το ούζο θα είναι αλλο πράμα.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Γίγαντες στο φούρνο
» ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
» Γιγαντες φούρνου με αλλαντικά ή/και φέτα
» Μοσχαράκι λεμονάτο
» Μοσχαράκι στιφάδο
» ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
» Γιγαντες φούρνου με αλλαντικά ή/και φέτα
» Μοσχαράκι λεμονάτο
» Μοσχαράκι στιφάδο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης