ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

Πήγαινε κάτω

ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Empty ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Δευ Ιουλ 02, 2012 2:00 am

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!






ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ IMG_0027




Η ιδέα είναι από το Noble Pig, κράτησα το κόνσεπτ και το έφτιαξα με τα συνήθη για το δικό μας σπίτι . Είναι πολύ ωραίο και εμφανίσιμο για τραπέζια πιο πολύ και αυτό που θέλει προσοχή μόνο είναι να κρυώσει για να ξεμονταριστεί και κυρίως να κοπεί σε μερίδες.



ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ IMG_0013




Χρειαζόμαστε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση για να μπορούμε να το σερβίρουμε μετά. Εγώ ήθελα να γίνει λίγο μεγαλύτερο και το έβαλα στο τσέρκι που το ρύθμισα στα 28 εκατοστά. Καλύτερα κάντε το σε αποσπώμενο ταψάκι για να μην έχετε πρόβλημα στο σερβίρισμα.



Υλικά για τσέρκι ή ταψί 28 εκατοστών


1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες κ. σ. πελτές ντομάτας
Από μία πρέζα : κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
λίγο νεράκι


300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας


2 συσκευασίες ριγγατόνι (τα μεγάλα της γνωστής επώνυμης εταιρίας)
Εγώ μόνο σε αυτή τη μάρκα βρήκα το μέγεθος που χρειαζόμαστε


Τα βράζουμε λίγο λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, γύρω στα 9 λεπτά.
Σουρώνουμε και στρώνουμε όρθια στο ταψί μας αφού κρυώσουν λιγάκι.



ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ IMG_0001


Εκτέλεση



Φτιάχνουμε τη σάλτσα του κιμά κατά τα συνήθη.

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά μας και τον πελτέ ντομάτας και λίγο νεράκι για να βοηθήσουμε τον κιμά και σιγομαγειρεύουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και φροντίζουμε πριν αποσύρουμε να μην έχει καθόλου ζουμάκι η σάλτσα του κιμά.

Η μανούρα όλη είναι να στήσεις τα ριγγατόνι όρθια και να καταφέρεις να ρίξεις μέσα τη σάλτσα του κιμά.



ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ IMG_0003


Πασπαλίζουμε τα ριγγατόνι με τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του κιμά. Βοηθάμε λίγο, όσο γίνεται, να μπει και μέσα στα ζυμαρικά και κατόπιν πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυράκι.




ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ IMG_0007


Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ίσα-ίσα για να χρυσίσει το τυράκι μας.



ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ IMG_0023



Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε για να μην σκορπίσει.



Καλή όρεξη!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Empty Απ: ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από ntina Την / Το Δευ Ιουλ 02, 2012 2:26 am

τι αριστουργημα ειναι αυτό;φανταζομαι και απο γευση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Empty Απ: ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Δευ Ιουλ 02, 2012 6:38 am

Από γεύση είναι κανονικά όπως όλα τα ζυμαρικά με κιμά. Το θέμα σε αυτή τη συνταγή είναι το στήσιμό του. Ντινάκο μου με τον καλό το λόγο είσαι πάντα, να σαι καλά!ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ 820423
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Empty Απ: ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από Rena Την / Το Δευ Ιουλ 02, 2012 11:16 am

Ωραίο πιάτο, ευπαρουσίαστο αλλά μπελαλίδικο βρε παιδί μου. Επιμένω στα κανελόνια που σου έλεγα νομίζω ότι κομμένα στη μέση θα γεμίζονται ευκολότερα.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Empty Απ: ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Δευ Ιουλ 02, 2012 12:41 pm

Αν το κάνεις θέλω να μου πεις, κομμένα στη μέση, ε? χμμμ, ούτε που πέρασε από το μυαλό μου, κόλλησα στα ολόκληρα και σου είπα δεν...σαν χαζή...
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Empty Απ: ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από Λίλα Την / Το Τρι Ιουλ 03, 2012 12:49 am

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τη Ρένα, άσε που οι άντρες μου καταβροχθίζουν το ταψί σε χρόνο μηδέν και θα κλαίω τον κόπο μου!!!! lol!
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Empty Απ: ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

Δημοσίευση από sofia Την / Το Τρι Ιουλ 03, 2012 10:32 pm

Θαύμα φαγητό. Μπράβο Έφη, κυρίως για τον κόπο σου και την υπομονή να τα γεμίσεις.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης