Αναζήτηση
ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ
Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!
Η ιδέα είναι από το Noble Pig, κράτησα το κόνσεπτ και το έφτιαξα με τα συνήθη για το δικό μας σπίτι . Είναι πολύ ωραίο και εμφανίσιμο για τραπέζια πιο πολύ και αυτό που θέλει προσοχή μόνο είναι να κρυώσει για να ξεμονταριστεί και κυρίως να κοπεί σε μερίδες.
Χρειαζόμαστε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση για να μπορούμε να το σερβίρουμε μετά. Εγώ ήθελα να γίνει λίγο μεγαλύτερο και το έβαλα στο τσέρκι που το ρύθμισα στα 28 εκατοστά. Καλύτερα κάντε το σε αποσπώμενο ταψάκι για να μην έχετε πρόβλημα στο σερβίρισμα.
Υλικά για τσέρκι ή ταψί 28 εκατοστών
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες κ. σ. πελτές ντομάτας
Από μία πρέζα : κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
λίγο νεράκι
300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
2 συσκευασίες ριγγατόνι (τα μεγάλα της γνωστής επώνυμης εταιρίας)
Εγώ μόνο σε αυτή τη μάρκα βρήκα το μέγεθος που χρειαζόμαστε
Τα βράζουμε λίγο λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, γύρω στα 9 λεπτά.
Σουρώνουμε και στρώνουμε όρθια στο ταψί μας αφού κρυώσουν λιγάκι.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη σάλτσα του κιμά κατά τα συνήθη.
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά μας και τον πελτέ ντομάτας και λίγο νεράκι για να βοηθήσουμε τον κιμά και σιγομαγειρεύουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και φροντίζουμε πριν αποσύρουμε να μην έχει καθόλου ζουμάκι η σάλτσα του κιμά.
Η μανούρα όλη είναι να στήσεις τα ριγγατόνι όρθια και να καταφέρεις να ρίξεις μέσα τη σάλτσα του κιμά.
Πασπαλίζουμε τα ριγγατόνι με τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του κιμά. Βοηθάμε λίγο, όσο γίνεται, να μπει και μέσα στα ζυμαρικά και κατόπιν πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυράκι.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ίσα-ίσα για να χρυσίσει το τυράκι μας.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε για να μην σκορπίσει.
Καλή όρεξη!
Η ιδέα είναι από το Noble Pig, κράτησα το κόνσεπτ και το έφτιαξα με τα συνήθη για το δικό μας σπίτι . Είναι πολύ ωραίο και εμφανίσιμο για τραπέζια πιο πολύ και αυτό που θέλει προσοχή μόνο είναι να κρυώσει για να ξεμονταριστεί και κυρίως να κοπεί σε μερίδες.
Χρειαζόμαστε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση για να μπορούμε να το σερβίρουμε μετά. Εγώ ήθελα να γίνει λίγο μεγαλύτερο και το έβαλα στο τσέρκι που το ρύθμισα στα 28 εκατοστά. Καλύτερα κάντε το σε αποσπώμενο ταψάκι για να μην έχετε πρόβλημα στο σερβίρισμα.
Υλικά για τσέρκι ή ταψί 28 εκατοστών
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες κ. σ. πελτές ντομάτας
Από μία πρέζα : κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
λίγο νεράκι
300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
2 συσκευασίες ριγγατόνι (τα μεγάλα της γνωστής επώνυμης εταιρίας)
Εγώ μόνο σε αυτή τη μάρκα βρήκα το μέγεθος που χρειαζόμαστε
Τα βράζουμε λίγο λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, γύρω στα 9 λεπτά.
Σουρώνουμε και στρώνουμε όρθια στο ταψί μας αφού κρυώσουν λιγάκι.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη σάλτσα του κιμά κατά τα συνήθη.
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά μας και τον πελτέ ντομάτας και λίγο νεράκι για να βοηθήσουμε τον κιμά και σιγομαγειρεύουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και φροντίζουμε πριν αποσύρουμε να μην έχει καθόλου ζουμάκι η σάλτσα του κιμά.
Η μανούρα όλη είναι να στήσεις τα ριγγατόνι όρθια και να καταφέρεις να ρίξεις μέσα τη σάλτσα του κιμά.
Πασπαλίζουμε τα ριγγατόνι με τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του κιμά. Βοηθάμε λίγο, όσο γίνεται, να μπει και μέσα στα ζυμαρικά και κατόπιν πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυράκι.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ίσα-ίσα για να χρυσίσει το τυράκι μας.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε για να μην σκορπίσει.
Καλή όρεξη!
Απ: ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ
τι αριστουργημα ειναι αυτό;φανταζομαι και απο γευση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Από γεύση είναι κανονικά όπως όλα τα ζυμαρικά με κιμά. Το θέμα σε αυτή τη συνταγή είναι το στήσιμό του. Ντινάκο μου με τον καλό το λόγο είσαι πάντα, να σαι καλά!
Ωραίο πιάτο, ευπαρουσίαστο αλλά μπελαλίδικο βρε παιδί μου. Επιμένω στα κανελόνια που σου έλεγα νομίζω ότι κομμένα στη μέση θα γεμίζονται ευκολότερα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Αν το κάνεις θέλω να μου πεις, κομμένα στη μέση, ε? χμμμ, ούτε που πέρασε από το μυαλό μου, κόλλησα στα ολόκληρα και σου είπα δεν...σαν χαζή...
Κι εγώ θα συμφωνήσω με τη Ρένα, άσε που οι άντρες μου καταβροχθίζουν το ταψί σε χρόνο μηδέν και θα κλαίω τον κόπο μου!!!!
Θαύμα φαγητό. Μπράβο Έφη, κυρίως για τον κόπο σου και την υπομονή να τα γεμίσεις.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης