Αναζήτηση
Τυρόπιτα με πέντε τυριά
+3
sofia
EfiK
T.A.G
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Τυρόπιτα με πέντε τυριά
Rena έγραψε:
Υλικά
Για το φύλλο
3/4 αλεύρι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
1 κ.γλ. αλάτι
Νερό χλιαρό, περίπου 2 φλυτζάνια
Για τη γέμιση
250 γρ. φέτα
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
πιπέρι
250 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα, τσένταρ, κασέρι)
1 φλ. τσ. τριμμένο ρεγκάτο
Πιπέρι
Λίγο λάδι για το άλλειμα των φύλλων
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει
ελαστική. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’. Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια
(περίπου 150 γρ. το καθένα) και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 20’.
Ανοίγουμε τα κομμάτια σε φύλλα επιθυμητού μεγέθους.
Στρώνουμε τα 4 φύλλα στη βάση του ταψιού λαδώνοντας τα ένα ένα προσθέτουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο. Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μας, λαδωμένα ένα ένα. Φροντίζουμε τα φύλλα να είναι τοποθετημένα λίγο τσαλακωμένα και όχι τεντωμένα, ώστε να αφρατέψει η πίτα μας.
Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά τους 180 βαθμούς, φροντίζοντας να ελέγξουμε αν έχουν ψηθεί τα φύλλα στο κάτω μέρος του ταψιού.
Όταν είναι έτοιμη η πίτα τη βγάζουμε από το φούρνο και τη ραντίζουμε με λίγο νερό για να παραμείνει τραγανό το φύλλο της.
______________________________________________________________________________________________
Πω πω Ρενάκι μου μέχρι τις Βρυξέλλες έφτασε η μυρωδιά της τυρόπιτας!! Κι όταν μυριστώ εγώ πίτες (και δη με τυριά) τρέχω με χίλια για να προφτάσω !! Φαίνεται εξαιρετική και έχει από τις ζύμες που μου αρέσουν πολύ. Να ρωτήσω για να είμαι σίγουρη, στα υλικά για το φύλλο υποθέτω εννοείς 3/4 της κούπας αλεύρι έτσι; Και, επίσης, υποθέτω εννοείς αλεύρι για όλες τις χρήσεις; Πάντα τέτοια να μας φτιάχνεις Φιλιά και καλό βράδυ
Απ: Τυρόπιτα με πέντε τυριά
Αυτό το φύλλο μου φαίνεται ότι το ακούω να κάνει κρατς! Θα τους την φτιάξω σίγουρα! Έίμαστε φαν των πιτών στο σπίτι μας!
Απ: Τυρόπιτα με πέντε τυριά
Tι ωραία τυρόπιτα είναι αυτή, φαντάζομαι γεύση. Πάει για δοκιμή σίγουρα.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Τυρόπιτα με πέντε τυριά
Άλλος ένας λόγος για να μάθω να ανοίγω φύλλο. Φαίνεται καταπληκτική
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: Τυρόπιτα με πέντε τυριά
T.A.G έγραψε:. Να ρωτήσω για να είμαι σίγουρη, στα υλικά για το φύλλο υποθέτω εννοείς 3/4 της κούπας αλεύρι έτσι; Και, επίσης, υποθέτω εννοείς αλεύρι για όλες τις χρήσεις;
Αννιώ μου, όχι της κούπας, του κιλού, 3/4 του κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το συμπλήρωσα τώρα. Επίσης στο τέλος αν προτιμάτε αλείφετε με λίγο λάδι χτυπημένο με κρόκο αυγού. Φιλάκια πολλά.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Τυρόπιτα με πέντε τυριά
Αχ αυτό το χειροποίητο τραγανό φύλλο τι μου κάνει!! Και δεν το κατέχω καθόλου το θέμα.
Τέλεια η 5τυρη τυροπιτούλα.
Τέλεια η 5τυρη τυροπιτούλα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Τυρόπιτα με πέντε τυριά
Αχ Ρένα μου .... όταν κατάλαβα τι σε είχα ρωτήσει ήταν too late! Ασφαλώς και εννοούσες "του κιλού"... άκου "της κούπας" !! Τι θα έφτανε για να φτιάξεις, 2εκ. φύλλο;; χα χα χα Σ' ευχαριστώ πάντως για την κατανόηση να απαντήσεις σε μια τόσο ηλίθια ερώτηση....
Τυρόπιτα με πέντε τυριά
Υλικά
Για το φύλλο
3/4 αλεύρι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
1 κ.γλ. αλάτι
Νερό χλιαρό, περίπου 2 φλυτζάνια
Για τη γέμιση
250 γρ. φέτα
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
πιπέρι
250 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα, τσένταρ, κασέρι)
1 φλ. τσ. τριμμένο ρεγκάτο
Πιπέρι
Λίγο λάδι για το άλλειμα των φύλλων
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει
ελαστική. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’. Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια
(περίπου 150 γρ. το καθένα) και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 20’.
Ανοίγουμε τα κομμάτια σε φύλλα επιθυμητού μεγέθους.
Στρώνουμε τα 4 φύλλα στη βάση του ταψιού λαδώνοντας τα ένα ένα προσθέτουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο. Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μας, λαδωμένα ένα ένα. Φροντίζουμε τα φύλλα να είναι τοποθετημένα λίγο τσαλακωμένα και όχι τεντωμένα, ώστε να αφρατέψει η πίτα μας.
Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά τους 180 βαθμούς, φροντίζοντας να ελέγξουμε αν έχουν ψηθεί τα φύλλα στο κάτω μέρος του ταψιού.
Όταν είναι έτοιμη η πίτα τη βγάζουμε από το φούρνο και τη ραντίζουμε με λίγο νερό για να παραμείνει τραγανό το φύλλο της.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Στριφτή τυρόπιτα
» Σπιτική τυρόπιτα
» ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΤΑΪΦΙ
» ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
» ΤΥΡΟΠΙΤΑ....¨ΠΙΤΣ ΦΥΤΙΛΙ¨
» Σπιτική τυρόπιτα
» ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΤΑΪΦΙ
» ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
» ΤΥΡΟΠΙΤΑ....¨ΠΙΤΣ ΦΥΤΙΛΙ¨
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης