Αναζήτηση
ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Σελίδα 1 από 1
ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Πολίτικη Κουζίνα
1ον. Με Αρνί στο φούρνο με Γιαούρτι
Υλικά:
1, 1 /2 κιλ. μπούτι αρνίσιο (ή οποιοδήποτε είδους άλλο κρέας έχετε στο ψυγείο σας.
1 κιλ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
λευκό κρασί
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Έχουμε μαρινάρει αποβραδίς )ή λίγες ώρες πριν την παρασκευή του φαγητού) το κρέας σε μια λεκάνη με κρασί, άφθονη ρίγανη και κρεμμύδια κομμένα σε δαχτυλίδια (ροδέλες).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Σουρώνουμε το κρέας από το κρασί του μαριναρίσματος, το οποίο στραγγίζουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ και φυλάμε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε ένα άλλο πιάτο, και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία, όπου «χώνουμε, τις σκελίδες σκόρδου, οι οποίες έχουν κοπεί σε μικρότερα τεμάχια.
Βάζουμε το κρέας σε ταψί, ρίχνουμε το υγρό του μαριναρίσματος μέσα, το περιχύνουμε με ελαιόλαδο (κατά βούληση), ριγανώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί σε θερμοκρασία 200ο (και βάλε) Κελσίου.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος, σβύνουμε το ψητό με ικανές δόσεις λευκού κρασιού ωσότου ροδίσει κι απ' τις δύο πλευρές (του).
Αποσύρουμε το ταψί απ' τον φούρνο και στραγγίζουμε την σάλτσα του (1 φλυτζάνι του τσαγιού).
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο γιαούρτι μαζί με το φλιτζάνι τσαγιού που περιέχει την σάλτσα του κρέατος, την οποία έχουμε κρατήσει από πριν, και το αλεύρι.
Χτυπάμε καλά το μίγμα για να ομογενοποιηθεί και το περιχύνουμε με το μίγμα γιαουρτιού.
(Ξανα)βάζουμε το ταψί με το ψημένο κρέας και το γιαούρτι στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Όταν η επιφάνεια του μίγματος γιαουρτιού έχει πάρει ένα καστανοκίτρινο χρώμα, βγάζουμε το ταψί απ' το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε.
===============================================
2ον. Με Χοιρινές Μπριζόλες στο φούρνο με Γιαούρτι
Υλικά:
6 μπριζόλες, χοιρινές, λαιμό
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι, (όχι light κλπ)
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό
1 κύβο κότα, ΚΝΟΡ
1 ποτήρι νερό
3 αυγά
6 κουταλιές πρόβειο βούτυρο
1 ποτήρι κρασί άσπρο, ξηρό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζουμί από το φαγητό
3 κ.σ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι, χονδρό πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το λεμόνι, αλατο-πιπερώνουμε και ριγανίζουμε το κρέας.
Βάζουμε πάνω σε κάθε μπριζόλα από μια κουταλιά πρόβειο βούτυρο και το βάζουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε το λάδι γύρω-γύρω, το χοντρό πιπέρι, το σκόρδο, το κρασί και το νερό που σ’ αυτό έχουμε διαλύσει τον κύβο Κνορ και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 C, για 45-50 λεπτά, περίπου, ή μέχρι να είναι έτοιμο.
Χτυπάμε τα αυγά με τις 3 κουταλιές λάδι και το αλεύρι
Παίρνομαι από το φαΐ ένα ποτήρι ζουμί και αφού κρυώσει το διαλύουμε στο γιαούρτι.
Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα των αυγών με το λάδι και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
Περιχύνουμε το κρέας και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να πήξει και να πάρει ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Αμάν κρέμασε το σαγόνι μου. Αυτό με το αρνάκι είναι το κάτι άλλο. Για να οργανωθώ λιγάκι. Ευχαριστώ Σφακιανέ!!!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Το αρνί δεν το πολυσυμπαθώ αλλά οι μπριζόλες στο φούρνο με γιαούρτι φαίνονται εξαιρετικές. Γενικά το γιαούρτι σαν συνοδευτικό φαγητού μου αρέσει πολύ και θα την δοκιμάσω την συνταγή σου σίγουρα.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Εγώ πάντως θα το φτιάξω με αρνάκι που μας αρέσει πολύ.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Απαπαπα! Δεν έχω λόγια. Απλά... υποκλίνομαι!
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Αυτό το φαγητό μου έκανε πολύ μεγάλο κλικ!
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Κυριάκο με τι κρασί μαρινάρεις το κρέας? Έχει σημασία? Βλέπω ότι μετά χρησιμοποιεις λευκό. Το ίδιο βάζουμε και πριν?
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Chefoulla έγραψε:Κυριάκο με τι κρασί μαρινάρεις το κρέας? Έχει σημασία? Βλέπω ότι μετά χρησιμοποιεις λευκό. Το ίδιο βάζουμε και πριν?
Chefulla, και πρίν το ίδιο βάζω
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Λειώνω απόψε η μια μαχαιριά μετά την άλλη. Κυριακοοο..είσαι θεός. Το θέλω το ελβασάν εδώ και τώρα.
Ερώτηση..η ονομασία από που προέρχεται?
Έχει κάποια ιστορία το φαγητό?
Ερώτηση..η ονομασία από που προέρχεται?
Έχει κάποια ιστορία το φαγητό?
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Ερωτησούλα:
Λες: "Παίρνομαι από το φαΐ ένα ποτήρι ζουμί και αφού κρυώσει το διαλύουμε στο γιαούρτι"
--αν δεν κρυώσει το ζουμάκι θα κόψει το γιαούρτι?
--πόσο να κρώσει, χλιαρό-ζεστό φαντάζομαι πρέπει να είναι ε?
Λες: "Παίρνομαι από το φαΐ ένα ποτήρι ζουμί και αφού κρυώσει το διαλύουμε στο γιαούρτι"
--αν δεν κρυώσει το ζουμάκι θα κόψει το γιαούρτι?
--πόσο να κρώσει, χλιαρό-ζεστό φαντάζομαι πρέπει να είναι ε?
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Vana έγραψε:Ερωτησούλα:
Λες: "Παίρνομαι από το φαΐ ένα ποτήρι ζουμί και αφού κρυώσει το διαλύουμε στο γιαούρτι"
--αν δεν κρυώσει το ζουμάκι θα κόψει το γιαούρτι?
--πόσο να κρώσει, χλιαρό-ζεστό φαντάζομαι πρέπει να είναι ε?
Καλημέρα Vana, ναί όπως το λές, χλιαρό το ζουμί
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Chefoulla έγραψε:Λειώνω απόψε η μια μαχαιριά μετά την άλλη. Κυριακοοο..είσαι θεός. Το θέλω το ελβασάν εδώ και τώρα.
Ερώτηση..η ονομασία από που προέρχεται?
Έχει κάποια ιστορία το φαγητό?
Chefulla, καλημέρα και σ'ευχαριστώ. Να σου πώ την αλήθεια έτσι είναι γραμμένο στο βιβλίο της μητέρας μου. Υπάρχει όμως ένα χωριό στην Αλβανία που λέγεται "Ελβασάν", λές να το πήρε απο κεί;;; Αλλα απο την άλλη μεριά τρώνε τέτοι φαγητό οι αλβανοί; χαχαχαχαχαχα
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Αννέτα αυτό πάει για δοκιμή την Κυριακή, τι λες με αρνάκι? Ευχαριστούμε φίλε Σφακιανέ. Θα το μαγειρέψουμε παρέα με τη σύζυγο
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Κυριάκο υποκλινόμαστε! Θεϊκή γεύση και τελικά η παρασκευή του ευκολότερη από ότι διαβάζεται. Ευχαριστούμε. Από τα ωραιότερα φαγητά που δοκιμάσαμε τελευταία.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Ααα μην ξεχάσω με αρνάκι το φτιάξαμε εμείς.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
anneta43 έγραψε:Ααα μην ξεχάσω με αρνάκι το φτιάξαμε εμείς.
anneta καλημέρα, σ' ευχαριστώ χαίρομαι που σας άρεσε
????????- Επισκέπτης
Απ: ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
Μόνο μας άρεσε? Ψαχνό για ψαχνό δεν έμεινε...ακόμα και οι κοντέσες οι μη μου άπτου το τσάκισαν χιχιχι
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» Χοιρινές Μπριτζόλες του «Σφακιανού»
» Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
» χοιρινες φωλιες γεμιστες
» ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
» αρνι με αγκινάρες ντε μπιγιέ
» Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
» χοιρινες φωλιες γεμιστες
» ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
» αρνι με αγκινάρες ντε μπιγιέ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης