Αναζήτηση
Κόκκορας αλανιάρης με χυλοπίτες
+3
nikolas
SpIrToKoYto
Λίλα
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κόκκορας αλανιάρης με χυλοπίτες
Η γνωστή συνταγή αλλά με τον τρόπο που την φτιάχνουν στην Ήπειρο.
ΥΛΙΚΑ
1 κόκκορα χωριάτικο μέτριο
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 φύλλα δάφνης
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φρέσκιες ντομάτες
1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό
λάδι
αλάτι - πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, το ολόκληρο κρεμμύδι και τα 2 δαφνόφυλλα.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι σχεδόν να είναι έτοιμο.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα. τον χυμό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Συμπληρώνουμε με νεράκι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα. Στο μεταξύ ξεκοκκαλίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο και αφαιρούμε τις πέτσες. Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει και να χυλώσει η σαλτσούλα.
Σουρώνουμε το ζουμί μέσα στο οποίο έβρασε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει. Ρίχνουμε μέσα τα λαζάνια και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Εναλλακτικά τα σερβίρουμε άσπρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Αυτή την συνταγή μας την έφτιαχνε η γιαγιά μου και τρελλαινόμαστε για το κοτοπουλάκι επειδή δεν είχε κόκκαλα και πέτσες. Είναι σαφώς πολύ ελαφριά συνταγή γιατί το κρέας δεν τσιγαρίζεται καθόλου και λιώνει μέσα στην σαλτσούλα. Πίνουμε κι ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί ή και δυο άμα τύχει!!!!!!!!!!!!!!!!
Απ: Κόκκορας αλανιάρης με χυλοπίτες
Πωπω Λιλάκι,μου καρφώθηκε από χθές το κοκκόρι και το φτιάχνω σήμερα με τρυπητό μακαρόνι..ο δικός μας βέβαια δεν είναι αλανιάρης,πού τέτοια τύχη...τον πήραμε από κολέγιο με βιολογική ανατροφή..
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Να και η συνταγή Λίλα επειδή εμένα μου αρέσουν και οι πέτσες όταν θα το ξεκοκαλίζω και θα το ξεπετσιάζω θα τις μασαμπουκώνω. Δεν πειράζει ε?
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Ωραίο φαγητό. Και ο αλανιάρης θα ήταν νοστιμότατος ε? Θα το φτιάξω αλλά θα περάσω κι εγώ από το κολέγιο που λέει η Βιβή
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Nικόλα μου άμα σου αρέσουν οι πετσούλες βάλτες μέσα στη σάλτσα μην τις φας νερόβραστες! Κορίτσια να πάρετε κόκορα από το κολλέγιο να μιλάει γαλλικά να τον κάνετε κοκ ο βέν κατευθείαν!
...και σουρωμένο Λίλα μου??ντάγκλα να τον κάνουμε??
-
Να σου πω την αμαρτία μου για τον κόκορα δεν ξέρω, αλλά τώρα που χειμώνιασε το κρασάκι το κάνω κέφι τρελά! Οπότε όταν θα μας δεξιωθείς όπως υποσχέθηκες να με υπολογίσεις για δυο στο κρασάκι!!!! Και θα φύγω κάπως έτσι!
Ελάτε εσείς και τί σας νοιάζει...αφήστε το επάνω μου..
-
Αχ Λίλα να μη το δω νωρίτερα να το φτιάξω έτσι. Κοκοράκι είχα κι εγώ σήμερα.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Λίλα μου, πολύ νοστιμούλι το φαγητό.
Τον κόκορα τον βράζεις προφανώς επειδή είναι σχετκά σκληρό πτηνό(!) για να μαλακώσει φαντάζομαι. Εγώ που λέω να το φτιάξω με κοτοπουλάκι συνηθισμένο που δεν έχει καθόλου τάσεις ξεπορτίσματος, μπορώ να το μαγειρέψω κατευθείαν με τις ντομάτες?
Και τα λαζάνια σπιτικά έ? Αχ τι μας κάνεις...
Τον κόκορα τον βράζεις προφανώς επειδή είναι σχετκά σκληρό πτηνό(!) για να μαλακώσει φαντάζομαι. Εγώ που λέω να το φτιάξω με κοτοπουλάκι συνηθισμένο που δεν έχει καθόλου τάσεις ξεπορτίσματος, μπορώ να το μαγειρέψω κατευθείαν με τις ντομάτες?
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Λίλα πεντανόστιμη η συνταγή σου, κι όπως λες το σηκώνει το κρασάκι της. Σπιτικά λαζάνια ε? Εμείς παλιότερα συνηθίζαμε να φτιάχνουμε χυλοπίτες και τραχανά. Μοναδικές γεύσεις.
despoina- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 68
Ειρήνη έγραψε:Λίλα μου, πολύ νοστιμούλι το φαγητό.
Ειρηνάκι μου γλυκό θα σου πρότεινα να το βράσεις λίγο το κοτοπουλάκι το πρωτευουσιάνικο γιατί στην συγκεκριμένη συνταγή τη διαφορά την κάνει το ξεκοκάλισμα και το οτι δεν τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο καθόλου!
Παρόμοια θέματα
» Coq au vin-Κόκκορας κρασάτος
» Κοτόπουλο με χυλοπίτες
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
» ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ...από σπίτι
» χυλόπιτες με βότανα
» Κοτόπουλο με χυλοπίτες
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
» ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ...από σπίτι
» χυλόπιτες με βότανα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή