Αναζήτηση
Ψαρονέφρι με κρεμμύδια μαγειρεμένα σε χυμό μήλου
Σελίδα 1 από 1
Ψαρονέφρι με κρεμμύδια μαγειρεμένα σε χυμό μήλου
Την παρακάτω συνταγή τη διάβασα στο ένθετο μαγειρικής του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ και είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Δεν την έχω φτιάξει ακόμα αλλά μου φάνηκε πολύ νόστιμη και την παραθέτω...
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ)
2 φιλέτα ψαρονέφρι (στο σύνολο 900 γρ. περίπου). (Χωρίς το λίπος και τα νεύρα που έχει στις άκρες)
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
60 ml χυμός μήλου
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
350 γρ. λεπτά φασολάκια (τσαουλιά ή αμπελοφάσουλα κατεψυγμένα)
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφετε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζετε ελαφρώς τα φιλέτα από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Τα βγάζετε και τα βάζετε σε ένα ταψάκι. Αφήστε το τηγάνι στην άκρυ χωρίς να το πλύνετε.
Ψήνετε τα φιλέτα στο φούρνο για 15-18 λεπτά. Οταν ψηθούν, τα βγάζετε και τα κόβετε σε χοντρές φέτες.
Κόβετε τα κόκκινα κρεμμύδια σε 8 κομμάτια το καθένα. Βάζετε το αντικολλητικό τηγάνι με τους χυμούς που έχουν μείνει από το ψαρονέφρι στη φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτετε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα σωτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η ζάχαρη. Σβήνετε τα κρεμμύδια με τους χυμούς μήλου και λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τ' αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό (χωρίς να τα έχετε αποψύξει) για 10-15 λεπτά (πρέπει να παραμείνουν τραγανά). Τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό έτσι ώστε να κρατήσουν ζωντανό το χρώμα τους. Τα προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια, τα ανακατεύετε και τα σερβίρετε σε πιάτα μαζί με τα κομμάτια από το ψαρονέφρι
Δεν την έχω φτιάξει ακόμα αλλά μου φάνηκε πολύ νόστιμη και την παραθέτω...
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ)
2 φιλέτα ψαρονέφρι (στο σύνολο 900 γρ. περίπου). (Χωρίς το λίπος και τα νεύρα που έχει στις άκρες)
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
60 ml χυμός μήλου
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
350 γρ. λεπτά φασολάκια (τσαουλιά ή αμπελοφάσουλα κατεψυγμένα)
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφετε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζετε ελαφρώς τα φιλέτα από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Τα βγάζετε και τα βάζετε σε ένα ταψάκι. Αφήστε το τηγάνι στην άκρυ χωρίς να το πλύνετε.
Ψήνετε τα φιλέτα στο φούρνο για 15-18 λεπτά. Οταν ψηθούν, τα βγάζετε και τα κόβετε σε χοντρές φέτες.
Κόβετε τα κόκκινα κρεμμύδια σε 8 κομμάτια το καθένα. Βάζετε το αντικολλητικό τηγάνι με τους χυμούς που έχουν μείνει από το ψαρονέφρι στη φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτετε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα σωτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η ζάχαρη. Σβήνετε τα κρεμμύδια με τους χυμούς μήλου και λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τ' αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό (χωρίς να τα έχετε αποψύξει) για 10-15 λεπτά (πρέπει να παραμείνουν τραγανά). Τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό έτσι ώστε να κρατήσουν ζωντανό το χρώμα τους. Τα προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια, τα ανακατεύετε και τα σερβίρετε σε πιάτα μαζί με τα κομμάτια από το ψαρονέφρι
????????- Επισκέπτης
Απ: Ψαρονέφρι με κρεμμύδια μαγειρεμένα σε χυμό μήλου
Βρε Ειρήνη δεν σε προλαβαίνω καλό μου!Τι ταλέντο μου έγινες?Η μια συνταγή πιο δελεαστική από την άλλη!Μπράβο κορίτσι μου!!!!
????????- Επισκέπτης
Απ: Ψαρονέφρι με κρεμμύδια μαγειρεμένα σε χυμό μήλου
Κοίτα Χαρά, εγώ είναι να μην πάρω φόρα.... Ετσι και πάρω τα σαρώνω όλα.
Χαχαχαχαχ....
Χαχαχαχαχ....
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ
» ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ...
» Ψαρονέφρι ψητό
» Ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα μουστάρδας
» Ψαρονέφρι με κρασί, μέλι και θυμάρι
» ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ...
» Ψαρονέφρι ψητό
» Ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα μουστάρδας
» Ψαρονέφρι με κρασί, μέλι και θυμάρι
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης